o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

31/08/2006
Jesen maršira punim koracima. Ujutro već zna biti fest hladno. Dok se neki svadiju drugi d'ecu delaju. U nekst fju mjeseci svjetlo dana bi trebalo ugledati odokatvino šestero malih orijemtacista u meni bližoj okOlici. Po roditeljskom pedigreju. Usput čestitke Zakovici i Zeki tkoji su to upravo obavili. O-fjučer nam je zagarantirana. Taman za deset let kad se strasti malo smiriju bile buju nam pune doserijorske kategorije. Peo nam dolazi i ove jeseni. Za sutra jemam mjesto, ak kome treba, do Asiaga. Iz Novog Lista saznajemo da je izvamredmna Skupšćina održana. Obrazloženja i obračanja javnom mjenju orijemtacijskome jedva očekujem(o). Čital sam komentare na bLinkerovom blogu. Ajme, al imamo pacijenata.

 

 

28/08/2006
Eto se povratih u radne klupe. Taj godišnji može ponekad biti i čisto zgodna stvar. Tjedan odmora sa dva tjedna fizikalija skoro bez vanjskih imformacija dobro je došlo. Kad vam dojdu frendovi u posjetu dobro je kaj znate da se bute odmorili. Bez iznimke se dobro jede i pije, ljenčari, melje, pa opet jede i pije. Omdak se nadobudan neko sjeti da bi trebalo i bežat da se napravi mjesta. Za još. E, tu nastaju problemi. Jel se naravski očekuje od domaćina da i u ovom slučaju povede kolo. Nezgodacija. Drugi se bum put pravil teško ozljeđen. Isčašen odjel za bežaniju v mozgu. Nego, jel neko nekaj bežal prek ljeta? Osmi je mjesec bil ko stvoren za treminge. A trke na jesen? Skoro počnemo. Prvo je v nedelju precizna krosloliga u origazmizaciji Lahoraša u Maksimiru. Vikenad nakon selimo se u Gorski Kotar kod bRisova. Dva tjedna iza je wre vikenad u Bjelovaru. Dve nove karte i jedan mnogi imteresantan ciljni prostor. I tako dalje. Ostatak kad dojde vreme na popunjenoj nam O jeseni. Za par dana je i Alpe Jadran Kup u Italiji. Oće li bit ikoga od naših tamo? I oće li bLinker ubrat prvu poviestnu Kupnu zmagu u istoriji HSOTa? Skoro pozabih i link na novi oblog. Bacite oko na Duha i njegova duhOvna prigovaranja.

 

 

24/08/2006
Pomalo se kroz ljeto probila rekreativna misao do moje tikve. Probila i fino legla. Nakon silnih problema z nogama i nemogućnošću iole normalnijeg bežanja, kroničnim nedostatkom vremena, obavezama, i nadasve nedostatkom motiva, rekreativna misao je legla. Jednostavno mi se neda više gnjaviti sa zdravljem, rehabilitacijama i vraćanjem u trening. Nemrem nač motiva za patnju v našoj bEliti. A i nemam potrebe. Ljepo bum laganini nabacil vetrinarsku rekreaciju. Kraće, jednostavnije i bitno manje boli. Avstrija je pripomogla. Fino sa Groznim, Nenadom, Darkićem i ostalom ekipom s kojom sam se ganjal prije deset let v serijorima. Drugo leto nam se klasa još pojačava sa preko nekoliko Precednika. Baš bu nam guba. Bili bumo jačiji od bElite.
Na stranicama Saveza se javljalo gdaj bi ptič prdnul v Delnicama. A sad malo pejdže šutiju. V torek sam tak skužil da nam se sprema v subotu Izvamredmna sjednica Saveza. Sazvo ju znate li ko je taj. Skida se Precednik. Inicijativa četiri kluba je hvalevrijedna. Nestala bu pat pozicija. Rvacka bu dobila za Precednika psihijatrijski matrijal, za doprecednika matrijal koji obožava ne-baš-uvijek-raditi-po-zakonu. Sjedištu Saveza v Delnicama bu se smijala cijela sportska javnost. A kad buju precednička deca Bojan, Andrej i Matjaž vidli neku vel'ku trku bumo još pričekali. Za situaciju je uvelike kriv i sam aktualni Precednik. Skril se v mišju rupu. To kaj se njemu neda delati z mediokritetima koji zatiru svaku njegovu inicijativu je njegov problem. Neke je stvari trebal odraditi. Zvonil mi je ovih dana tulifon (ijako sam se dobro skrivljal) preveč. Svi očeju da nekaj napravim. Ali niko ne bi podmetnul leđa. Zakaj bi omdak ja. Ta šutljiva većina koja si psuje i nepodnosi budućeg precednika po običaju nema muda reč i napravit kaj treba kad treba. Pa omdak nek vam bu. Bute se brzo sjetili kaj jebilo kad se zadnji put podoficir dočepal vlasti. Jer Vlasta jebogata. I Vlasta časti. Ono kaj vojna hunta ni svatila je da je NAŠA orijemtacija duboko podijeljena i da je svojim djelovanjem sam produbljuju. A ideje i želje za smirivanjem situacije nemaju. Uostalom kak to očekivati od ekipe koja dvajstčetiri sat na dan uči da nesme mislit i razmišljat već sam slušat. Tolko put su već prekršili svoje Pravilnike i zakone (državne) da bi i pravni študent Iskrinjo mogel na njima zaradit tri penzije. A ne jednu. Advokat i par hiljada kuna i pada cijela subotnja priča u vodu. Nemam namjeru davat i primisao legalnosti svojim prisustvom tom nadasve cijenjenom skupu.

 

 

05/08/2006
Jučerašnji kratki fajnalsi svršili su prvim porazom Džordža nakon četri jahre. Iznenadjenje i jedinu mušku normešku medalju ubral je Holger (znate, onaj muž od Sendi). Pa već pomalo stara kuka Jarkko i treći jebil emglez Džejmi. Inače kruži priča da kurtica baš i nije bila nekaj na jednoj KTici di ih je dost zgrešilo a medju njima i Džordže Vramcuz. A i kauntersi na karti su mnogo isti kao i na karti svjeckog kupa od koju jahru ranije. I njima se šit hepns. Kod cura je Sime još jemput uspjela uteć Marici. Ostale su koplje daun. Ak nijeste znali sitna Marianne Andersen je lani skupila par sati manje od hiljadarke. Da, škoro hiljadarku sati treninga. Pa podjelite sa dvanajst. I kad zbrojite sve naše junijore skup još ima lufta do male Marice. A i serijori su nam tu negdi.
Olujnoga dana naši baš i nisu nešto olujali po Trulskoj. Ali bar su nastavili svjetlu tradiciju da svako malo imamo kakvu žemkinju u muškoj štafetlini. A i susedi su nas odrali nakon trinajst let (ak se ne varam). Bežanje zadnje izmjene za Rvacku na Svjeckima meni navek jebil gušt. Ono, pogledaš kompletnu štafetlinu, podjelu medalja i slične sitniminimice i omdak ljepo te pripuste na glupni start sa Iberijcima, Afrikanerima, Izraelima, Amerima, Kanađanima. Milina. Sorkač pozabil sam Niskozemce i Kazakstance. Te ljepo krenete. Skoro koda je sve ispočetka. Polahko na prvu pa sve brže. I taman kad ste se ufurali eto vas na cilju. A na cilju sam vaši i par ljudi iz ostalij fenjeraških ekipa čeka svoje uzdanice. Koridora nema, ekrani već skinuti, štandovi utekli, šatori na zemlji, doping kontrolaši mrtvi pijani. A vi sretni ko malo dete kaj ipak nebute zadnji pod tuš. Hladan tuš. Zanima me sam jel su Odica i Tenchislava ostavili bLinkera samog k'o što je on ostavil svoju štafetlinu u Džapanu. Il su ga čekali? Zmagali Rusi. Novikov ih je zgazil u zadnjoj izmjeni. Finci drugi. A u međusobnom gubljenju Švedi su ubrali broncu ispred Švicara. Kod cura furiozna Mina dovela Fimkinje do zlata pred grešnom Švedinjom Karolinom. A i Sime nije niš manje grešila. Ludo vreme je napravila sprinterica Hanny dopeljavši klokanice do drvene medalje. Zanimljiva štafetlina. Naši se sutra povraćaju. Na erodromu toćno u posljepodne doček medaljaša pa pravac godišnji.


 

03/08/2006
Eto je i klasika svršila. Jani Lakanen i Simone Niggli-Luder su novi/stari kraljevi. Simone ima nevjerojatnih 11 zlata na Svjeckima. A bilo bu još pokoje. Ljepu trku i borbu do kraja vodile su već spomenuta Sime i jučer u zadnji tren najavljena Marianne. Kad gledate prolaze vidite da su fizički jednake. Novost! Ne. Za Marianne kažeju da je najveća šljakerica u Norge repki. Uglavnom, komadi se izmjenjivali stalno u vodstvu. Sime je imala nešto bolje vlakiće ispred i potkoji trag više. Ali i bitno veće opterećenje. Znate ono: protiv Brazila svi igraju dobro. Bacite pogled na analizu trke i bute vidli da su cure bežale neke KTice isto ali da jebilo dost različitih rutčojseva. Prvenstvo u filozofiji. Marianne se držala politike Kenta Olsona: "Veći put manji problem, veća brzina manji prolaz". Tak se ljepo vidi primjer druge, pete i osme KTice. Dok je Sime išla dobru staru klasičnu taktiku jaka sam ko zver pa idem sve ravno. Sve u svemu dobra trka.
Kod ljepšoga spola je Lakanen od početka krenul kak se spada i držal sve konce u svojim rukama. Imal je malih problema prije prolaza onkraj cilja i to jebilo škoro sve. Lauenštajn je opet drugi. Valjda bu mu se pozlatilo prije zadnje trke u karijeri. A za Khramova sam dalekometno fulal. Nis mislil da bu do medalje. Hebiga kad je čital pejdže pa se zainatil. Bacite luk na prvih cenera. Prvi Finac i cener je Šved, ostalo kontinet, sa sva 3 Švicara (štafetlina!!!) 2 Vramcuza, Čeha, Rusa, Baltika. Kod komada sičuješn ombrnuta. Prva i cener Švica a ostalo skandinavke, uglavnom. Naši (u vrlo širem smislu) su se isto jebili iskazali na finalu. Jemali su dobre pozicije na pregled događanja. Koda su jebili usred sredsate gozde (čita se: hozde). Do kratkih bacite luk na par slicki. Kaj radi pravi fotič. Naši zglediju kak da su pravi 1 2 3 4 5 6 7 8. Na slickama fala Krešidrvenome pa i za njega par "naših": 1 2 3 4, oprostiti tata.

 

 

02/08/2006
U nastupu motiva i dobre volje (čitaj grčovi u nogama) jučer sam nakon fajnalsa otišel na prvu bežaniju nakon Vetrinarskog. Ko za vraga stanje s nogama je i dalje isto (bolno). Opral dres i ostavil da se suši. I omdak pljusne prvu noć nakon koliko tjedana. No, sprint. Svjecki prvak osto svjecki prvak. Za tili sekndc. Stara kuka (malo ljena ponekad) se izvleka za ajn sekndc. Savršeno po mjerilima guzonja u IjOeFu. Da, ak niste znali Emil W ima dobru tricetijednu jahru na plećima. A to mu je najmanje četvrti (koliko ja pamtim) svjecki i juropski sprint naslov. Kod cura zgleda da je orijemtirski svjet dobil novu zvjezdu. Hanny. Allston Hanny. Reklo bi se, "rasturila" ekipu sa 5sekndc i sitno. Prije par tjedana postala je i svjecka džunijorska prvakinja. Kažeju da ima zavidnu lakoću bežanja. Lani u Džapanu jebila 6. u klasiki i 18. kratke. Ide "mala". Sime je ostala bez zlata, ali i srebro nije za bacit. Interesantan dan u kraljevskoj vikendici.
Popodnepo u dva je klasika. Tu bi se reklo gužva u praznom vagonu. Pretedenata ko u priči. Moj bi glas bil za zlato Novikovu. Tu su još i Haldin, Džordže kratki, stariji Lakanen, poneki Normežan. Ne bi trebalo odbaciti nit Trulsku pticu trkačicu Karstena. Ijako je već lagano u godinama (medalja još tamo iz Dojčlanda '95) to mu je domaći teren. U Khramova baš i ne vjerujem. Kod dekli opet prvo Sime, pa potkoja Švedinja i Fimkinja i na kraju Riabkina, tkoja je trenutno u priličnoj formi. Nit Hanny ne treba odbacit ali mislim da nema sape za dugu (lani 6. ali sa cenerom iza Sime) vruću trku. Vil si. Reko bi Vil Smit.
P.S. Bacivši pogled na štartnu glistu reko bih da su Hanny i Marianne Andersen jaaako dobar vlakić. PinP

 

 

01/08/2006
Kvalifikejšn sprinta su svršile. Naši su ojebavili i zadnji službeni trening za štafetlinu. Tam se buju valjda pokazali u boju za gajbu pive sa susedima. Kad gledam rizalace sprinta nekak imam dojam da isti baš i nije kraljevska disciplina ove jahre. Osim aktualnog svjeckog sprint i klasičnog prvaka (oba još tkoji sat) i nema baš nešto faca. Tu i tam potkoji mladac a ostatak ipak nije prva liga. Zato je gužva na kratkima i v klasiki. Iliti IjOeF "middle" i "long". Jel to svojevrsni revolt "velikih" prema IjOeFovoj politiki stadijonizacije ili je morti prava orijemtacija spet v modi? Ozbirom da nijesam v djiru nejimam pojima. Ali sam sirguran da buju nounari Tome-ol.com HRPressa vrlo brzo skontali te nas tankoćutno izvijestili, sa fejsofdplejs, o istom. Dotlem gledajte prve Trulske fajnalse. Ak sam dobro skužil kakve miće dresiće nosiju naši omdak je ovo netko naš. Odica moguće.

 

 

31/07/2006
Prošle kratkoklasične kvalifikejšn. Nažalost naši su prošli (ko) bosi po danskom trnju. Nešto im je trul okus u ustima. Još sutra imaju neke šamse za popodnevni trening. Ijako male. Realnost je surova. Biće odmora do subote. Da stvar bude bolša desila im se i ukradbeno-otimačka ekšn. Nepoznat netko je malo rovaril po đepovima naše repke. Trebalo mu mobitela da se javi doma i pare za impulase. Sutra se djeliju i prve medalje. Kod cura gotovo da i nema dileme. Sime je favovrit broj jedan. Sve ostale počinju sa favovrit broj 6 pa 7 itd. Kod dečkih je po običaju stvar malo kompleksnije prirode. Dal bu aktualni svjecki i juropski prvak Emil obranil zlato il bu to neko od mladih švicarskih brzanaca il morti sprint medaljaš emglez Džejmi Stevenson? Jedno je sirgurno, ne bu niš od Rvacke himne sutra. Stej tjund tumorou. I dršte figuše našima da u cilj utrčiju zadovoljni.

 

 

28/07/2006
Sutra krećeju u akciju naši najbolši evropsko-svjecki turisti. Aklimatizacija od cigla dvajstčetri sata je vrlo uspješna. Uostalom i v Trulskoj je isto tempričer eraund 3deset. A još sva ona silna bljutavo slana voda oko njih. Koja se vijori zrakom nošena vjetričima. Škoro pa savršeno za krepat. I to sve skup u jedinim trulskim bregima. Sve mi drago kaj bum ih pratil iz fotelje. Inače, ak nijeste znali Odica bu nastupom sutra skupil najvekši broj nastupa na Svjeckima. Počel je još tamo davne '97. Tenchislavi bu to debi. Sam da nekaj usput i navči. bLinker se sam treba opustit i ne živcirat (onkraj Tenchi?). Pa morti nekaj i uleti. Za vas ljene tu je i program po danima:
subota: u cenera kratke kvalifikejšn,
nedelja: u cenera klasika kvalifikejšn,

pondelek: turizem
torek: u devetku sprint kvalifikejšn, u petaka podnevnog sprint fajnalsi,
srajdej: u dva podnevna klasika fajnalsi,
ćetvrtak: turizem
petek: u cenera kratki fajnalsi
sudota: u pol dvanajst štafetlina, u pol osam žderanje i akloholiziranje
nedelja: fajrunt te svečani doček u pol dvajstjedan u ViAjPi salon na aerodromu Pleso uz prigodne darove zamjenika pomoćnika pročelnika za kulturu grada Studengrada te prigorske plesove KUDa "Greju prašiči". Ouver end aut.

 

 

25/07/2006
Neki civilizacijski dosegi nam olakšavaju život a istovremeno ga i kompliciraju. Evo recimo probajte nekaj bez struje. Pogotovo ovih dana. Ventilatori, klime, frižideri, itd. Ili ste recimo neke neradničke struke pa vam je alat iliti sredstvo za rad computer (čitaj sa "c"). Pa vam recimo crkne to isto sredstvo za rad. A vi naravski usred rokova i svima je sve nategnuto i traže da im napravite sutra kaj im je trebalo za jučer a rekli su vam to tek preksutra. No, svi koji me čitate znate koji je to shit kad vam rikne makina. Crklo za vikenad. Sva sreća imam mnogo nemoguće dobrog serviserakompjuterašaprodavačasavjetnika pa me primil u hići već u nedelju na red. Striček je gori od mene. Usred ljeta radi i gnjavi se sa takvima ko ja nedeljom. Spasijo sitniminimice sa diska. Sreća. Svaka mu dala.
Još malo pa Svjecko. Odica je već gore. Proslavil je ročkas o trošku poreznih obaveznika (čak dva p.o.). I to u najboljem (femili) društvu. To ti je država. Tenchislava i bLinker ideju sutra (valjda). Na Cerkno isto idu čak 3 Rvatine. Je's nam sport. Mislim, nisam nit ja niš bolji. Skužil sam neki dan da uopće nemam o-planova za jesen. Bum nekaj smislil.

 

 

20/07/2006
Svjecko evo samo kaj nije. A ja tek danas, prvi put ove jahre na pejdžama. Čak i ne bi, da me frend ni opmenul kak je to već blizu i još neke sitniminimice. Malo sam totalno out kaj se dotikavlje toga. No dobro. Popratili bumo Svjecko kak spada. Reporteri Tome-ol.com HRPressa buju nam se javljali uživo sa terena. Naravski za vaše pare. Jer su naše malkice limitirane. Svjecka se krema pomalo sprema. Švedi na O-Ringenu faliju svoje u sav glas. Švicari su puni Sime i mladih muških snaga, Normežani navijaju (hrabriju se, reko bih) sveu16. A naši? Zna se. Psljuju. Jake snage Odija, bLinkera i Tenchislave samo kaj se nisu otisnuli u jednu vrlo brzu avamturu. A'mo o'ma' oklade za štafetlinu, Mi (O,bL,T) il' Kranjci (Andraž, Jaka, Giovani N). Koji bajdvej voze dijo naših gore. Progmoze? Mislim da su ipak svi naši malo prespori. I tu ne mislim na tehniku već su jednostavno fizički prespori. No, držimo im figuše jer je to sport a lopta je okrugla, karta kockasta, igla oštra.
O-Ringen je guba ove godine. Imaju Elitu i SuperElitu (već par jahri). Ova potonja je kakti za uskoronastupajuće woc face. Kak su u zadnje vrijeme svi pi*kice pa nemreju odbežati par klasika za redom tak SuperE ima svega 3 trke različita formata. Ma samo da privuku čim više faca jer se nikom ne da ganjati zabadava par tjedni prije Svjeckog. Ove su im jahre dali stazu od prije par desetljeća. Ista karta (novija istina), ista staza, isto vrijeme. Cure su bile bolje ali kod muških niko nije uspjel skinuti vrijeme iz '75. Interesantne sitniminimice za raspravljati. Bacite luk.
Nemrem se ne osvrnut na gobeczanovijetanja na lahoraškim pejdžama. Kad se čovjek počne rimembat od Amerike prek Portugala i MBO-Banske Bistrice pa do lani plaćenog godišnjeg u Japanu počne se pitat. Pa kad se sjetim onih silnih džunijora tkoji u Maksimiru nisu bili u stanju bežati 6 minicpokm? Na stazi. Ne orijentaciju. A bili su i po 5 puta na džunijorskima! A rasturanja po vojnom budžetu? A 300000 ćuna proračuna za orijentaciju u ZG za Jocilija? Dobro ste pročitali tri stotine tisuća ćuna!?! Give or take few. Pola na plaću! Pa provizija koju zg klubovi moraju dat da bi dobili lovu tkoja im je namijenjena? Pa nepoznati sponzori, pa Jutarnji list, pa itd. Pada mi napamet da nisu morti prvi put nekaj i sami platili kad se tolko buniju nakon silnih godina u loju. A mi porezni ojebaveznici financiramo nas te i takve.

 

 

14/07/2006
Volim Zagreb po ljeti. Onih pet, šest tjedana od svršene faks ludnice do početka škole. Ima ljudi po gradu ali su ceste prazne. Ima parkinga, ima i furešta. Grad je nekako drugačiji u to ljetno doba. Smireniji, mirniji. Bez obzira na silne cestovne barikade u obliku gradilišta i one teške betonsko-asfaltne zapare.
Prošli tjedan jebilo i Džunijorsko. Nisam ih pratil iz sasvim prozaičnih vetrinarskih razloga. A i jebilo po običaju. Otišli, vidli, pogubili se, posvadili, crkli, vratili se. I tako već petnajst let (osim 3 časna izuzetka ŠAP koji su potvrdili to pravilo). Nakon toga i CroOpen. Većina naše ekipe jebila tam. Kad zbrojite Kup, uzmete par đunijora, godišnje i one koji ideju samo na Kup trke svi su ostali pohodili bar na dan. Oslanjanje na vetrinarsko se pokazalo kao dobra taktika. Povuklo je nešto vetrinara (s klincima) i dovuklo mađare na kupanje. Trka kažu standardno dobra sa već poznatim gabaritima i potkojim novim kilometrom. A i zaradilo se. Biće još bolje dogodine. Za vikenad počinje još jedan O-Ringen. Još jedno veliko natjecanje na kojem nas nema a samo buju ga rijetki pratili prek neta. Nažalost rizalaci se ne rade s dve trke u Sloveniji i turizmom na Svjeckima. Morti to konačno neko i shvati. Inače u super Eliti od 35 određenih samo ih je 13 šveda. Kad smo već u Deželi danas počne i OO Cup. Dijo naše ekipe bu pohodil Nagyja Giovanija i njegove medvede. Kak mi treba odmora tak sam odlučil razvuć nebežaniju do kraja sedmog. Nije beg cicija. A i mogel bi malo linkove sredit.
P.S. Gjuro nam je na odmoru u Finskoj. Navodno su vrlo teški treningi za taj dijo O sporta pa mu i nije lako. Sused šoKre Keresteš jebil drvene medalje (4.), fula je punat. Čestitke mu. Gjuro deseti. Mogu si mislit njegovu facu na šoKreov rizalac. Sigurno bu se vratil doma s idejom da je on (ipak je elitaš) trebal i bu osvojil medalju na Svjeckom. Počel me podsjećat na Nenada i starog Smerkea. Inače tam jebil i naš Ivica Radečić. Ali u pravoj Trail orijemtaciji. I to se cijeni ipak malo više od šetajućih luftbremzera gladnih IjOeF medalja. Za svaku pohvalu Ivici.

 

 

08/07/2006
Eto sam se povratil sa vetrinarskog. Maj kajnd of diil. Veliko natjecanje, puno poznatih, dobro se i puno jelo, spalo i pilo. A ponekad i bežalo. Atmosfera ležerna, svi nasmijati. Dobro sam se naspal (prva 3 dana po 12 uri), zguštal u klopi i pšeničnom. Čak sam na kraju i finale čist pristojno odbežal. U šest dana obavih 3 klasike i dva treninga, te preko nekoliko namakanja po raznoraznim donjoaustrijskim švimbadima. Raport bum napisal za tkoji dan. U svakom slučaju me oduševilo vetrinarsko i već planiram Portugal 2iljadei8. Dotle za početak moram odmorit i lječit izranjavane noge. Rizalaci.

 

 

26/06/2006
Vikenad ludilo svršilo. Nakon škoro dva mjeseca dočekali smo i malo "pravih" trka. U subotu na Lisini se pokazala sva raskoš Rvackoga orijemtacijskoga talenta. Da zmaga štafeta di zadnja izmjena ima duplo manja vrijeme od prve dve! Ludilo od konjkurencije. Dečkima svaka čast. Zmagali su ko veliki. A i cure su jebile sličnih nadzvučnih brzina. Sve tri prve štafete su imale bar jednu od uru i pol na manje od dvaipolkm. Bez obzira na vrijeme a bit too much. Rizalaci.
Satrdejnajtšou riport. Nakon kaj sam se spontano (isprintal Peri karte) uključil u organizejšn bLokvi Oupn subotu večer smo proveli radno s naglaskom na dugo očekivani najtlajf. Opis bumo počeli i završili činjenicom da se u pegežeju iz ne znam tkojih razloga toči topla piva. No ima i dobra vijest. U doba krooupena u diskojebaru u Delnicama (onaj izmeđ hotela i staračkog doma) bil bu striptiz. Saznali iz prve ruke didžejevske. Piva iz gajbi s balkona!!!
Prve bLokve oupen. Jebilo je nekaj dječjih bolesti al smo ih riješili on tajm. Pri postavljanju KTica stalno sam se moral vraćati nazaj posipati papiriće. Krečana. Čak sam i Duha ugnjavil po tom pitanjcu. Nakon trke svi me nekaj pitaju a ja pojima nemam. Skužil sam da se uopće nisam maknul od compjuterića i da uopće ne znam kaj se dešavalo. E, da. Stalno sam moral demantirati da nisam zamišljal staze. Nisam. Nit trunke. Pero. Čak smo i rizalace odmaj napravili. Ne znam zakaj ih Toni ni stavil gor ali eto vam jih. I prolazi. Jema par falingi al buju ispravljene.

 

 

23/06/2006
Jao ljudi, pa sve mi neugodno. A bogme i straj. Više se neusudim pogledat interplet. A kamoli kaj napišat. Ono, čita me se i analizira uzduš i poprek. A demantijiii letiju na sve strane. Ja velim kak sam išel na weceja a ono iz javnog šekreta u Cesarčevoj odmaj javljaju nije to wecej već šekret. Eto, vraćan ja komplimenat od neki dan našomu kontroloru u bLokvama. Oslovljava on mene u množini (HSOT, 12.06.) pa i ja za njega javljam u množini (Tome, O-čošak, 21.06.). I odmaj demantijiii. Sorkač ekipa, ipak kontrolor jebil tjedan ranije na terenu. A tjedan sim tam u ovom vremenu punom posla totalno zgubi čov'eka. U subotu Perek i ja jurišamo na prvu liniju šanka. Jemali smo danas kvalifikejšn izmeđ Smote i našoga Precednika. Andrije. Ono, došli mi svi iz kluba (nas dve štafete i frtalj) na najbliži krš i pustili njija dvoje u šumet'nu i ot'šli ih čekat na drugu stranu. Ovo pišam, njija nejima a bogme nit sunca više nejima. A dićemo Perek i ja neg na šank. Navodno ima neki novi dobar disko u bLokvama. Dolazu ljudi iz cijelu županiju. Čak i iz Delnica potegneju. Do bLokvi. Bile bu plesa v subotu. A v nedelju red, rad i dispiclina. Karte štampane, staze nacrtane, opisi uljepljeni, KTice isprogramirane, startne gliste isprogramirane. Pardon, pardon, isprintane. Još samo da platite pa da krenemo. A kad smo već kod diska, kaj buju rekle kelnerice u Evi kad im ovaj vikend opet dojdeju u posjetu stanoviti Laurel i Hardy? Ono, tjerali lisicu a istjerali vuka.

 

 

21/06/2006
Najduži dan u godini bil bu zgleda i najtopliji u dosadašnjem djelu jahre. Zapara i teška ljenost. Prije nekih mjesecipol potpisal bi da smo mi žabari (Ana, Pero, Tome) glavni favovriti za štafetno. I ispred bRisa u punom sastavu. Ljepo sam zamislil u lipnju i tri bežancije na Ponikvama, dve na Crnom Lugu i morti još koja trka u kranjskome kršu. No, na kraju uopće nemamo pojima jel bumo bežali. Ana sutra odlučuje dal bu išla hodati stazu. Bežala nije od Medvedničkog trekinga, kartu držala još dulje. Pero nije popravil formu ali je figuru (3 kg+). Zato sam jebil na Ponikvama u nedelju u jedannulašest. Ekipa debelo roštilja a ja na putu za Kamene svate. I to je to, kaj je ostalo od dobro zamišljenih priprema za štafetno. Bilo bu imteresting u subotu. Zanimljivo bu dal se bu bežalo 30-35' ili 45-50'. Jel buju staze trčijona il teški sex, kakvo bu vrijeme u zvizdan i sl. Kao postavljač bi svakak složil staze da odgovaraju mom klubu. Daklem favovriti broj jedan Lahoraši. Čisto zbog iskusne ekipe koja je u solidnoj trkačkoj formi a bežali su na skoro svim državnima. Broj dva mladi bRisovi. Lisina je Lisina a nemaju baš nekog iskustva (na trkama) u tom kršu. S druge strane sjetite se samo koliko su bili malo iza repke lani na Alpe Adrija. Trojka Međimurcima. I ove su godine solidni. Bez neke jače zvizde što je problem kad treba na kraju povleči. Ostali nemaju trojicu solidnih ali recimo Japetić, Bjelovar, Maksimir. Mi iz bLokvih? Ak Ana zdrži napadamo vrh. Ak ne, napadamo šank. Kod cura je situacija još bolja. Ko ih ima tri? U kršu Lisine ne bu nekih favovrita ali recimo da su borkinje za kolajne koke iz Lahora, Mahimira, bRisa, bLokvi i Japetiča (koji bi mogel biti iznenađenje ak se Sonja pojavi). U nedelju je i FrogFest u bLokvama. Treća trka za Kup. nečega. Sudeći po broju posjeta terenu, ovaj vikenad, od strane visokih dužnosnika Saveza priprema se pravi žablji festival. Bilo bu pohanih žabljih krakova na sve strane.

 

 

19/06/2006
Mnogo sam ljen za pišanje ovijeh dana. Stvar poboljšava i teška orijemtacijska žabokrečina oko nas. Pa ipak u tom crnilu ima i pozitivnih sitniminimica. Imali bumo štafetno. Jeeee. Tajni podatak visokog neimenovanog dužnosnika HSOTa se pokazal točnim. Povjerenik se poštenski pomučil nebili se štafetno održalo. I bu. Bravo Povjerenik. Jedna dobra u sveopćem crnilu.
Nacija nam je u totalnom _urcu. Jučer jebilo guba proći kroz grad nakon pet. Muk, mir, tišina. Dok je nakon pušijone od Brazila bijo čisto pristojni dernek po cestama jučer ko da im je neko umro. Bilo bu intersantno u četvrtak navečer. Jedino je bed kaj nebuju igrali i produžetke pa da potraje do dugo u noć.
Nego, jebila Jukola za vikenad. Moj favovrit Halden je popušil foru. Loša druga izmjena sa six minic viška ih je puno koštala. Na kraju ne tako briljantna izvedba Matsa Haldina i eto ih iz zvijezda u podrum. Bedara. Ne da mi se više. Vručo je.

 

 

12/06/2006
V nedelju smo jebili na Plešivici. Kod Mirks. Ono klasika, ročkas, roštilj, dvokorak 'ladne pive i tako to. Sve mirisalo na jedan sterilini nedeljni ručak u prirodi. Omdak su se njih dvojica pametnih kao igrali bejzbola sa dječjim plastičnim bočama i čunjevima. I naravski se izmicali nebili u stvari mene zgodili u vugla. I omdak igrom slučajnih slučajeva dostojinih najslučajnijih slučajnosti iz Autostopera počeli smo hokej na travi. Čunjovi namjesto palica i boća namjesto paka. Četri upravonažderanainapijena 3,5-4 banke malo otromboljena konja postavilo dva stolca za golove i krenulo se bacat, trčat, valjat i ostalo. Djetetina sitnog zuba lagano je utekla iz plejgraunda majkama pod skute. Igralo se do dva. Jedan : jedan nakon pet minuta. Nakon sat vremena i pet stativa, dve grede i prečka, te potpuno od znoja mokrih izlaznih hlača, pristupili smo penalima. Nakon dve serije penala konačno smo dali i taj jedan jedini pobjednički gol za dva : jedan. A omdak smo jope' palili vatru.
Orijemtacija?. V subotu sam ljepo opral kosu v Ivaniću. Mokre su nam trke ove godine. Nije mi jasno kaj je Dariju trebala ona blamaža u subotu i zakaj je opet dal Gjuri da radi staze. A Gjuro ko malo dete radi iste greške ko na svojoj prvoj trki u Jakovolju daleke 82, treće or so. Ak već nemaš kvadraturu a nit inspiracije pa drž se osnovne crtice sa tečaja za kontrolore iz '94: bolje kraća ali orijentacijski teža staza nego duža i gluplja. Malo ljudi, loš izbor cilja, kiša te bojkot nekih klubova. Imteresantno je kak se inače boriju da im ljudi dojdeju na trku a za uzvrat inzistiraju na bojkotu. Zmagovalci Odi i Vinka. Rizalaci. Štafetlina je otkazana. Ili bolje rečeno Torpedo je otkazal štafetlinu. Može li je omdak orgazmizirati HSOT? Trka u Lokvama još nije ukinuta (a to ni nemre) i zasad se još uvijek boduje za Kup (a dokad će, to ne znamo). V nedelju su nam se igrale i delije. Baš me zanima kak buju formulirali pisma HOO i HPS. I kak se buju obratili u svezi a glede repki istima (morti: "Dozvol'te da se obratimo?"). Najime nit im je sastanak nešto legalan a i koga buju potpisali. Malo bu smiješno ak bu na dopisu ime osobe koja nema pravo zastupanja Saveza. Dopis bu tad dobil na serijoznosti i uvjerljivosti. Namjesto da prebiru po svojim crnim knjižicama ko je zaslužan više ili manje mogli bi poslušati glas naroda. A narod je jednostavan HOĆEMO MIR, TRKE I SAVEZ. Boli narod ona stvar za vaše egotripove.

 

 

11/06/2006
And, it has began. The darkness has overcome the Middleearth. The things have set in move. Dark forcess of Lord Sauron are marching towards Minas Tirith, capital of Gondor.

 

 

08/06/2006
Da ne pozabim. Važna vijest. Svi vi Janičari sa Sljemena imate par sitnih razloga da me vidite. Bil bum u subotu na trci. Ak ne tak, onda vičite na mail ili tulifon 095 9080222. Startnih glista za subotu zasad nema. Bitno da se clizići pentraju u normalnije sfere a nacija nam je sve luđa i luđa. Utorak je blizu.

 

 

06/06/2006
Moj datum. Tri šestice. Jutros, šestog šestog nula šeste u šest i šest minic i šest sekndc nije došlo do smaka svijeta. Opet ćorak za razne nostradaemjuze. Prošli sam vikenad uporno pokušaval dozvati svoga Ćuma. A on nit piša nit se javlja. Naravski kad sam potpunoma pozabil na Therme. Od malog broja Rvata tkoji su na kraju pohodili TLO bLinker i Darkić su u još manjem broju onih kaj su tam jebili sva tri dana. A kad se samo sjetim onih silnih nabrajanja reprezentanata i neodgovornih voditelja. Ovih sam dana dobil pisamce u tkojom se traže neka tumačenja vezana za HSOT i tako to. Jebilo 6 (šest) potpišanika. Navedenih, ali bez unteršifta naravski. I omdak kad malo zagrebete ispod površine ispadne da (bar) dvojica od šestorice u trenutku slanja baš i nijesu znala da su i oni poslani. Ma slažu se dečki i podržavaju inicijativu jedino kaj nisu znali. Ehhmmm???? U subotu se i bežal Plitvički maraton. Naši Klobo i Entoni su jebili dobri. Skoro pa mnogo dobri. Čekirajte. U subotu imamo Kup Maksimira. Trka sa svim kategorijama bez svih natjecatelja i bez svih Kup bodića. Za elitu cenera a ostalima 6 i manje. Start u podne i šezdeset. Dojdite i bežite jer ko zna dal bute to u mogućnosti dva vikenada kasnije.

 

 

29/05/2006
Polahko ali sirgurno svršavan rad na Atlasu svijeta. Nakon tri jahre dobrog posla petnajstak ljudi ostalo je sam moje šprintersko utrčavanje u ciljnu liniju tiskare. Jučer sam s'edil do pol jedanajst na večer u firmi. A nekak bum još cjeli tjedan u istom ritmu. Nije da se falim ali jučer sam ranom zorom s Perom bežal po šumi. Solidnu trifrtalj uru. Ak ne računam dva hodanja po KTicama za Neninu trku i jedno bežanje/hodanje na istu temu ovo jučer mi jebil jedini trkački trening ovaj mjesec. Uglavnom sam bicikliral doma po sobi. Muči me moja peta a ja i dalje grubo odbijam postati biciklist te sjesti na dva ketača i biciklijerati se po okolnim bregima. Oćem bežati! No, vesela je vijestica da peta zdržala bežaniju. Kad bacite luk na rizalace od vikenada mogli bi pomisliti da se Ben Džonson i Karlo Lujs bave orjemtacijom u Rvata. Dve sprinterske trke i tri zmage u dva dana naših šprintera. U subotu je Odica na Rogli deklasiral konjkurenciju. Ljepa zmaga s pristojnom razlikom. A i Tenchislava nam je oderala precednika. Komisije. V nedelju je bLinker vratil lopticu Odiju na Prologu i ubral još jednu wre zmagu. Postal bu Rvatina sa največijim brojem wre zmagi. Nadam se da mu ta sprinterska zmaga nije tek slućaj koji potvrđuje njegovo pravilo o kilavom sprintu. Već početak jedne velike sprinterske ljubavi. Ali da ne pozabimo i na našu Tenchislavu. Ubrala cura prvu wre zmagu. Bravo Tenchislava. Još da bu bar negdje u desetak, petnajstak drugi vikenad, to bu omdak pravo. A ljepo sam je neki dan kritikovao da joj je pametnije doma trenirati za Svjecko. Eh, kad cura voli medalje, wrezmage i dečka.

 

 

24/05/2006
Moram pod hitno prodati svoj klap top. Naravski se skršil u nedelju navačer kad sam išel obradjivati rizalace. Sreća da sam obrajezovan vakultecki po tim pitanjima pa smo imali i komplementan bek ap na pejperima. Damke Anči. Zato jebilo i nekaj pogreškinja pri prepisivanju u kasni nedeljni sat. Fala na sugestijama. Daklem prodajem klap top. Skoro nov, mala kilometraža, dost memorije, cijena sitnica ... Uškoro počinjeju TLOdaysi. Ekipa se opako brusi. i vilice. Čak i moj Ćum idje u ekšn. Kolajna v nedelju i odmaj su krila ko u surog orlića. Mene muči moj Ahilije. Nakon plivanja u Maruševcu trebal sam podić kilometražu i pojačat treminge. A sve u cilju, svrhe, veterine. No umjesto toga nekak jemam filing da se bute skup z menom smijali mojim teškoatleckim rizalacima. Šumu sam videl sam tri put u mjesecu maju. Ostalo se bicikliram v hiži pod strehom. Nadam se da bu prošlo. Za vikend vam je spet Dežela na meniju. Dva šprinta. Jedan wre a drugi ne. Nekak jemam osječaj za filing da nas bu prešprintala ova Lajbnička orijemtacija.

 

 

21/05/2006
Još je danas. Ijako ne zadugo. Privremeni i neslužbeni.

 

 

19/05/2006
Kak smo i rekli štartne gliste za Neninu trku.

 

 

18/05/2006
Evo me. Tu sam. Živ. Ko vam kriv. Još malo pa nedelja. Biće oko sedamdeset duša. Veliju ljepo vrjeme i cilj kod Big Blue birtije. Prošli je tjedan bilo Evropsko. Trke su bile mnogo uzjebudljive. Mali zaostaci među najboljima i dominacija skandinavaca plus standardna Simona. Gledam brzine i mislim si da je u neku ruku dobro da smo ovak shebani kak jesmo jer bi se gore vrlo okrutno sramotili i tresnuli na zemlju sa našim medaljama iz međunarodne slovenske lige. Raslojavanje, polarizacija i pregrupiravanje se nastavljaju. Doklem?

 

 

03/05/2006
Nijesmo kontrolora dočekali za Neninu trku pa evo izbacujemo poziv navan bez istoga. Usput doznah da su stigle ćune za Janičare. Stvar je naravski konciplirana pa vam velim uskoro sve kak i kaj.

 

 

01/05/2006
Danas je prvi maja. Agencijske vijesti kažeju u Svijetu krš i lom a kod nas gromoglasna rvacka tišina. V orijemtaciji isti drek. Dok se belosvecka elita ganjala na Tijomili mi smo po varaždinskim bregima kleli zakaj nemamo plivajuće kožice. Malo sam pričal (skype) sa frendovima (dva) gore na sjeveru i vele da jebila luda Tijomila ove godine. Brza i uzbzdljiva. Stariji (44) je bežal dugu noćnu (18km) za 2ure13' a mlajši (31) se fino razjuril na 7 km. Ima dobar, nama razumljiv, izvještaj na orijemtiringtudej. U obje konjkurencije, muškoj i ženskoj, jebilo napeto a glavni akteri su naravski jebili prije tkoju godinicu i pri nami na treningkampima (nije da se falimo). Ajmo k nami.
V subotu u Toplicama prvo prvenstvo države našoga novoga saveza. V šprintu. I 'mam problemlček. Kontrolorček je il' ne napravil svoj posel il sam bahato pokazuje zakaj jebitno da baš on je Povjerenik. A mogli bi reč oboje. Karte su pobegle v sTisak brez sjevernica. Veliju da to i nije neka greda. Omdak su malo startne liste imale strane agente v sebi tkoje smo omdak izjebacili van. A na kraju smo i pozabili da je startni interval na sprintu van minic (1 min). I odlučno to odlučuli u skladu sa kršenjem Pravilnika. Dal zbog toga kaj je trebalo malo razvuć startne gliste da se dobije dojam masovnosti il zato kaj je Precednik u svom priopćenju to tražil il morti zato kaj ne kužimo zakaj cjeli svjet (na tkojoga se zazivljemo) to tak dela? Ko bi ga znal! U svakom slučaju medveđa usluga. No, ajmo na vinerse. Prvo cure. Dva jedan za njiha. Tenchislava prva i najbolša sprinterica, pa Eva i iznenađujuća žabarica Andreja na trećoj štengi. voBra komadi. Kod dečkih kak sam i predividel. Prvi rvacki šprint čampijon je riBa. Najvjerojatnije prvi. U nizu naslova. Taman do njega Bojan i stara kuka Odica. Dečki su mlajši od Odija taman za kineski horoskop. Ostatak se mora još malo potruditi. Noćni sprint jebil ista meta isto odstojanje. Tenchislava i riBa. Laku noć.
V nedeljno jutro su se mnogi sjetili Bruk Šilds, čudovišta iz Plave lagune i njegovih plivajućih kožica. Opći potop i pet stupnjova celizića bili su ohrabrujući. Plival sam dvaput i ostal živ. Raport i kurtica vođekarce, end d viner is: Tenchislava. Opet. Triput u manje od 24 sata. Reko bi Vukma. Uzevši u ozbir da joj je Eva otmela sam jedan prolaz i nije loše. Vinka druga a Eva tretja. Smoto je nakon 38km trekinga po nekoj mosorskoj nedođiji ipak ustala iz kreveta ujutro. Još se bu dva tjedna pitala zakaj. Kod muških jebilo to prvenstvo rvacke u HaŽeu. Spomenimo sam dva vlakića. Herwig i Katalenić (Draž), bLinker i moja plivljivost. Njihov je imal dve lokomotive naš jednu i frtalj, njihov je krenul sa šestog perona a naš sa sedmog, njihov je imal 5 najprolaza naš trinajst. Na kraju mi brži. A i bolje smo plivali. Daklem bLinker, Herwig pa i ja. Perek je dobro bežal. Potpuno sam. Klobo također nutri. Iz prolaza je vidljivo da su neki plivali jemput, neki dvaput a neki su ostali skroz "suhi". Od ostalih neuobičajnih zmaga treba napomenut Crljenicu u vetrinarima, i Darinku u vetrinarkama. Ostali po planu. Orgazmizatorima fala kaj su nam privuščili još jednu ljepu trku (bez obzira na sijerkoviće) uz moje čestitke svim zmagovalcima po potopu.

 

 

> PAZI TRKA <

> SRETAN ROČKAS <
30.07. Kristian Pavčnik
30.07. Marko Gamberger
30.07. Tomislav Paravić






> DŽUNIJOR KUP <


grand priks

OO obići svakodnevno
HSOT

sta ro i sta rije