o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

30/11/2007
Volio bih da sam ovih dana u Virovitici. Tamo, kaže Đole, ne postoje pritisci. Navek sam jemal više posla neg kaj stignem odraditi. No, ovih dana je i meni već preveČ. Još malo pa bu mi glava kockasta a iz desnega kažiprsta bu mi viril usb kabl. Zutra dojdem zato samo na Skupštinu. Bacil sam pogled na papirologiju za zutra. Zgleda da sam fulal zanimanje. Od Precedničkoga programa nit A, a doPrecdnik zato jema programom razrađenu svaku sekndc mandata. U pozivu piše ombrnuto. Jesam li se prijavil za krivi posel? Žene, kao što ste mogli primjetiti u zadnje dve jahre i nisu nekaj na cjeni. Nejima jih. Dobile su pravo glasa(nja) sam u tam nekakovomu Sudu časti. Ono, ko prave žene aRvatice i majke jemaju istančan osijeČaj za pravdu. Svoje dijetetine. A i da ne veliju da im nijesmo niš dali. Obećanje radovanje. Program Zimske lige 08 je tu. Šest rundi u/oko 5 gradova pa ko voli nek izvoli.

 

 

29/11/2007
Klasika, Dan Republike. I njima a ne sam nama. Sirgurno nijeste znali da su jUeNovci prije 6 banki dali ausvajs za komadanje Palestine i uspostavu Izraela? A naša republika? Puna je anonimnih alkoholičara. Nemam ojebičaj komentirati druge pejdže a pogotovo ne komentare anonimnih alkoholičara. Ali ovaj je pogodil srž. Kad sam ojebjavil kamdidaturu isfalijo mene na sav glas tamo neki AA kod Duha. Šteta kaj to nis' sejval (dosadilo i Duhu pa ga izbrisalo). Uglavnom, nebesko određeni AA sav sretan veli da ja, taj i takav, hoću preuzeti vlast u Savezu. Sad kad je on/oni sve napravio/li. I tu je kvaka tventi tu. Vlast. Njemu/njima je biti u Izvršnom odboru imati vlast. Borba za vlast i vlast iznad svega. Mo'š si mislit vel'ke vlasti. Saveza koji jedva može skupit 200 ljudi, sa pol natjecanja iz kalendara s manje od 50 natjecatelja, Saveza bez službenih prostorija, imovine, NOVACA, tajnika, web stranica, itd. A kaj je to sve napravljeno? Pravilnici od prije malo poboldani, a di su kontrolori ?; suci ?; reprezentacija?; sustav natjecanja pokupljen od Slovenaca; školovanje?; kazne klubovima i izbacivanje privremenog članstva; svađe sa svim i svakim, pisma stranjskim obožavateljima na nivoju Ive Tišljara, itd. Mora da jebilo gadno je skrivat se iza suknje. Naravski da sam ja za sve kriv. Ali nisam ja slal u državnu upravu dva različita zapisnika jedne Skupštine. Naravski da sam ja kriv kaj je trebal pritisak iz HOO (kako god to neki predstavljali) da se sjedne za pregovarački stol. Naravski da sam ja kriv kaj se lagalo da jemamo pravo predstavljanja Rvacke prema van. A nijesmo to jemali. Pravo, mislim. Uopće ne dvojim oću li bit izabran za doPrecednika il ne. Planine se okrećeju po tomu pitanjcu. Nakon takvih izjava AA treba se svakak prijavit na izbore. Jel ak vam nekaj smeta ili mislite da možete bolje morate probati bolje. Ak vas ima više tim bolje. Jer vlast je vlast. A Vlasta je bogata i Vlasta vas časti. Očito slasno. Zimska liga sutra.

 

 

22/11/2007
What the fuck? To mi je prvo proletilo kroz glavu u ponedeljak kad sam izišel iz vlaka. Nakon pol metra snjega pri meni (dobro 20,5 u nedelju popodne) sivilo grada me iznenadilo. Već sam pozabil na zagrebačku klimu. Čovjek se brzo privikne na bolje. A lošije trpi. Stara kineska. Ovih dana su me pohodile razno razne forwarduše. Obično me zaobilaze pa ih moram faćat. Ovaj put navalile. Pak i raznorazna priopćenja. Mržnje, zasljepljenosti, nekompetencije, laži, podmetanja i sličnih pizdarija ko u priči. No kad sve ogolite do kraja ispada da smo popušili 2 godine. Zbog taština. Taština bi ipak trebala biti imenica muškoga roda. Najime ispada da HOO traži da se napravi ono kaj je tražila nedržavotovorna struja u Savezu. Ljepo se rastati i shvatiti da orijentacija ne postoji od jučer. Simple, nee. A ko bu nadoknadil klincima ne nastup na velikim natjecanjima u prošle dve, tri godine? U doba kad su nastupi na velikim trkama bitni za njihov razvoj. I tako dalje. Za vikenad su Kapelaši i Vihoraši origazmizirali bicikliranje po Savičentu. Nastupilo manje ljudi neg na klupskim treningima v Maksimiru. Reklo bi se 3 naše familije i par kranjcih. Kaj je šteta jer je za organizaciju isto dal dvajst il' 200. Rizalaci jedni i drugi. Mijenjati taktiku? Kad smo već kod bicikliranja eto vam vikenad aktivnosti. Mi pješaki možemo z kartom il' brez. I moj brat Robert također.

 

 

15/11/2007
Na dan kad je rođen idejni začetnik Maksimira Zagreb je zlatnom bulom dobil status slobodnoga grada. Kaj ti je frka pred Tatarima. Pišeju novine da se buju kršČanske crkve ujedinile. Nekak me to podsjeća na našu O sičuejšn. Zima je krenula. Bumo vidli doklem bu došla. Da ne bi bilo da sam pričam eto sam se i ja prijavil na izbore. Nakon brojnih pisama i telegrama podrške konačno sam popustil pritisku naroda. Kao takav zaključil sam da je najbolja fukcija ona doPrecednička. Jemaš sve kaj god oćeš a za niš nisi kriv. Ono, da nam nebu dosadno nekt fju viiks. Usput pozdravljam bazu (mašem desnom rukicom s DŽugašvilijevskim osmijehom) a ponajviše mamu i tatu. Reko bi Eduardo. U skladu s time konačno da se sjetim Kapelinih tiin ejdžera. Bile bu imteresting vid'eti njihov luuk na orijemtaciju. Herwig je provel trećinu godine na trkama. Slovenski kalendar. Usput upozorba svim OCAD juzerima u Rvata. Mislim, vi tkoji nijeste kupili devetku a koristite istu. Nema više apdejta. Nema karte bez registracije. Nou mani nou maps. A jel ko kupil Ocad? Za vikenad jemate cro–slo bicklijadu u Savičente. I to je to.

 

 

12/11/2007
Svetoga Martina smo ispratili i vina ispili. Valjda ste svi na broju skup z vozačkim dozvolama. Ekipa je veČinom pohodila Veneciju. A rizalaci su pohvaloviti. Izgleda da su neki pokopčali od kud ide piramida pa je kolajni sa najmlajšima ko u priči. Daklem pohvale sestrama Lovrec, Ivi i Miji za srebro i broncu u Ž10, Ivor Majnarić i Josip Vujanić za zlato i srebro u M10, te zlatni Matej Štambuk u M12. Medaljaši su iz 3 kluba za napomenuti. Medj gospođama je Mary Williams isto ubrala broncu. Još jebilo par klinaca za spomenuti a vi ih poglečte v rizalacima. Onaj stariji dijo ekipe i nije se nekaj iskazal. Ipak jebilo martinje tijeh dana. bLinker je vikenad tradicijonalno provel v Begešu. I konačno zmagal trku. A kaj ćete, kraj je sezone.

 

 

09/11/2007
Danas se osijeČam nekako eventualno. Zato da vas podsjetim da su izbori ultima moda. Ono, delaju nam novu cestu prema selu. Tak bu lepo široka i velika. Po dve trake u svakomu smjeru. Za bicikline. I mi (orijemtirci) jemamo naše izbore. U izlogu broj 5 izaberite si jednu od 15 pozicija. Bumo si razmislili. Ozbirom kolko nas sve skup jema v Rvackoj orijemtaciji mogel bi se i ja ogrebst za kakvu pozišn. Il' bolše 'pak ne?

 

 

07/11/2007
Započela Oktobarska revolušn. Zasigurno niste znali da je tu zginulo "sam" 6 ljudi. No, poslje su boljševiki raspisali izbore, popušili ih generalno i rasturili Rusiju dok nijesu došli na svoje. Tu je stradalo malkice više ljudi. Prije smo tkoji dan jebili v Rijeki. Trka Torpeda bez Laze i Barryja. I niš nije falilo. Moguće potkoji natjecatelj više. Jebilo je dirljivo i srcedrapateljno kak smo svi tješili ekipu kak je sve pet, kak smo im pokroviteljski tepali morate ovo, trebate ono, uvlačenje u šupak i slični vazelinski sportovi. Ludilo brale. Sama trka jebila meni ćist vredu. Čak je i okrepa jednostavno fukcijonirala. Na kartu sam odišel po ojebičaju bez kompasa. Kao bolje se koncentriram na kartu. To se pokazalo ne baš pametnim u početnom djelu zelenjave. Od 4. do 9. jemal sam sitnijih navigacijskih problema na ravnom a bez neke vidljivosti. Još kad se zeme moja sporost. Taman počnem bežati pa moram stati. Ipak me iznenadilo kad me Barić stigel 2 minic nakon samo 1 km (mog) bežanja. Izlazak na otvoreno i bolja vidljivost, kombinirana sa Barićem tu negdi oko mene, nekaj me je poboljšala. U medjuvremenu je zmagovalec napravil nekoliko grešaka i svaki me put pretrčaval. Tak da sam stal sa strane da vidim zakaj moj vlak stoji (Edi Merx). One 3 crte na dvajst1. su posljedica krivog štancanja prethodne. Ljepo sam se izbežal. Sve u svemu 400 km vožnje za 2 km bežanja. Rizalaci, nikad brži. Ekipa na Spartakusu jemala je malkice bolši prosjek po km. Dve klasike u dva dana i dve (klubske) medalje. Za vikenad jema nekaj v Kamniškoj i standardno Venecija. A Barry je lanjski snjeg.

 

 

26/10/2007
Potopilo Zagreb prije nekaj desetaka leta. A i danas su rjeke nabujale. Kratak bum. Sizn škoro gotova. Zadnje dve trke prošle v redu. Osim tombole. Nakon tolko smrzavanja ni blokića. Priznalo Sanobor Oupen. Proglašenje ko zna gdje i ko zna kad. Rujan smo dočekali spremnni. Za listopad. A ovaj je skoro scuril. IO se začahuril i ne doživljava općenje sa svojom O bazom. Povjerenik se napokon mrdnul ali kalendar opet ne bu gotov do 1.11 (čl. 5.7). Pravlniki očito postojiju sam za neke (npr. čl. 7.1; 18.1; 28.8). Zutra je trka pri Andražu. U Mađariju idem al ne na trku. U Rijeku dojdem ali na trku. Turbodizelinđekšn eikskluzivno: Zimske lige bu. Zasad jemamo 4 origazmizatora, 3 oko ZG i jednoga vani. Još jedan ili dva ak hoćeju su dobrodošli (termni prva polovica sijeĆnja i oŽujakanera 2008). Detalji taman prije proglašenja, početak oko Božića. Za kraj tužna viest. Umrl je Pedo. Legenda rvackoga trijatlona. Upoznal sam ga prije dvajst let kod Habuša. Mnoge sam zimske nedeljne treninge bežal u ekipi u tkojoj jebil i Pedo. Posebno su jebili imteresantni njihove (trijatlonske) čuvene srijede i petki v Maksimiru u trifrtalj 4. Velika faca tkoje više nažalost nejima. Bilo je časno bežati s Pedom.

 

 

22/10/2007
Prva je žena dobila vozačku prije sto let. Za avijon. A žene s ausvajsom v Rvackoj orijemtaciji? To je već tema za jedan drugi članak. Vikenad s dve trke. To se ne rimembam kad sam zadnji put bežal. Moguće 2 godine. Daklem subota in bElita. Ozbirom da je sizn gotova, ja u kakvoj takvoj formi a predpripreme za vetrinarsko u punomu tjeku, trebalo je videti tkoliko sam ovega trenutka dobar, loš, zao. Leone. Serđo Leone. Kak trka jebila neka vrsta provjere shodno tome sam i pristupil problemu. Dobro se najel u petak navečer. Zbog tempričr sam odlučil obleči tajice jer sam zaključil da tople noge brže ideju i manje se trgaju. Duge rukave sam jedva pronašel. Valjda se više i ne proizvode. Plus rukavice. Kad je svaka sekndc važna omdak se tak i treba ponašati. Zagrijavanje odradil kak treba. Prije starta sam se komcemtriral da iskontroliram bezglavo ganjanje ko u Sanoboru te da držim ritam prolazaka kroz KTice. To ni jebil problem. Kak je bElita bElita tak sam cjelo vrjeme imal nekakav grč i nis' nikak uspjeval bežat maksimalno brzo. Ko u Sanoboru. Drukčije neg 35ica. Stazu sam solidno odbežal. Nakon početnih problema s stavljanjem karte u najlon krenuh. Odmah uočih pentranja i završetak kros lige. Na drugu me jarak iznenadil, na treću sam zamjenil uvalicu di jebila KTica sa jarkima i prvo odišel tam. Kao poznam detalj. Na 4. sam htel po putu al kak nis' baš imal pojima točno di sam, već sam samo bežal. Dugu sam prešel malo preveć levo od crte i tu me ekipa dobila skoro minic. A bežal sam cjelo vrjeme. Čak i uzbregice. Na izvoru se mnogi pogubili ali mene je mučila više rupa u zelenom na Čedinom djelu karte. To da je ispod rupe uvala a ljevo i desno nosevi/grebeni uočite tek tam ali ne i na karti. Nisam puno bauljal a našel sam rupu tam di je nis očekival. Oće to. Na predzadnju sam popušil bar pol minic ali ne kužim di i kak. Na kraju zadovoljan plasmanom ali ... Ali, spor sam (puno su me derali na čisto bežanje), fali mi trka (mjestimično radim glupe greške iz nedostatka karte), preveč mi je toga v glavi (bežim i slažem članak za vrijeme trke), starta slava (oslanjam se na memoriju a ne na čitanje karte), spor sam i fali mi snage. Dobro je kaj jemam motiva za trening (još da bu zdravlja) i mogu se skomcentrirat kad mi je važno. Rizalaci i prolazi. V nedelju sam napravil grešku. Trebal sam v serijore. No, nis znal kak mi buju noge nakon Branje Vrha a i lupanje po asfaltu mi teško pada. Osobito zato kaj staza v serijorima jebila bitno imteresantnija. Prvih par KTica jebilo imteresantno a nakon toga trčijona. Na petu sam išel namjerno lošiju varijantu jer sam znal da tu niko bu išel pa me zanimalo kak bu ispalo. Ne dobro, prevelka razlika. Od bana sam se počel fizički ganjat uzbrdo. Malo mi se otvorilo, ijako se ne vidi po prolazima. Tu sam skužil da mi fali ganjanja. Da bežim na maksimumu, da se tjeram bežat koliko tjelo može podnjet. Zaključak je trenirati i vratiti se na kros ligu radi brzine. Rizalaci. Faca dana spet jebil mladi Matjaž. Maestralno je rasturil konjkurenciju. Još kad stekne malo iskustva i za 2 leta Kup bu njegov.

 

 

19/10/2007
Na ulazu u VeCe jednog splickog birca: Glupanima je svejedno što pametni popuštaju kad ionako ne znaju što propuštaju. Naši su origazmizatori vredni pa bacite luuk na startne gliste za subotu i nedelju. Vreme bu ipak nekaj bolje od najavljenoga. Za sve one tkoji nestrpljivo očekuju viesti od presvete visosti ima viest da i nema viesti. Najime trka od Samogorcih bu se bodovala a morti i nebu, vjerojatno je ne buju poništili a morti i buju. Ovisno kak nam bu nam ustvari pasalo. Za Kup. Hteli bi bit fakeri al di su nam muda! A tek mi bez glasa i spuštene glave u pod. Rekel bi Grega hrvaške pizde. Nekaj sam načul da se spominje neplaćanje bLokvi obaveza Savezu. Eto, još prije 3 tjedna. Znate ono sa kozom i rogom. Ne bi puno komentiral ovaj Barryjev mail. Prosudite sami. Usput se sjetite da je Barry od početka bRisa osoba od najvećoga povjerenja, klubski tajnik, potpisnik računa kluba, službena bRis persona, odradil sve bRisove trke, da ga je od samog starta Saveza osobno i personalno forsal doPrecednik himself, da je odradil pejdže Saveza i sve kaj treba za to, itd. Uglavnom, Barry je do jučer sjedil ljevo od bog(ec)a. Pitajte se tko je od vas sljedeći. A na izbornoj se nagnite prema napred, guzicu gore i dobro se navazelinajte. Trebalo bu vam. Manje boli.

 

 

17/10/2007
Prije 4 banke godina počela se prikazivati Kosa. Jebilo to doba djece cvijeća, folc-kombija, šexualne revolucije, marice, slobodnog razmišljanja. Jebilo pa prošlo. Ak je za vjerovati juropskim tračovima naš je doPrecednik cinkal jednoj medjunarodnoj O-firmi njihova predstavnika za Rvacku. Kad dojdete doma pa razbijete ženu i polomite joj rebarce, izbijete par zuba, ono pokazali ste kravi ko je gazda u vašoj kući. No ak se glupača odlući otić na muriju tada tu nastaje mali problem. Ono, zgubite vrjeme jer morate otić u stanicu dat izjavu, kršni plavi dinaroidi suosjeČaju z vama jer naravski da vas je izazvala, kasnite na dogovor s ekipom iza dućana. Ma gnjavaža. Oće li Barry (opet) šaptom pasti? Vidli bumo sutra na IOju. Tam je međutua puno vische imterestnig ono od 6 do 9. Za početak registracija i Sanobor Oupen. Najime tu jema puno prostora za manipulacije. Svedoci smo jebili lani. Kad je npr. Povjerenik pogodovao natjecateljima bRisa poništavanjem Maksimirove sprint trke na Plitvicama te neodržavanjem zadnje sprint trke. Zemite olovku i računajte. Ove se godine radi ponajviše o klupskim medaljama. Prostora za manipulacije kolko o'š a Mahimir, bRis i Torpedo vodiju borbu za 2 kolajne. Kad smo već kod toga recimo da je Lazo posudil nofce za registraciju Torpeda, a s ozbirom da se priča da jema novega best (SI)frenda pitajte se kaj šteka. A mladoj i neiskusnoj torpediranoj ekipi pada elan u takovim borbama za kolajnu. Kaj bu za točku 7 rekel i naš Povjerenik koji je direktni nadređeni (znate ono sa zapovjednom odgovornošČu) Nidji i komtroloru Alenu? Pri pikama 8 in 9 je imteresantno da se bu tek raspravljalo o nečemu za kaj je već objavljen i službeni poziv na službenim pejdžama Saveza. Ono, kuži li neko da su to moguće pročitali nounari il oni iz HaOOja? Kuži li iko tam gore, visoko na barskim stolcima, da je Savez sada pravna osoba sa svim svojim obavezama a ne nečija privatna prčija?

 

 

15/10/2007
U srednjoj smo iz marksizma morali pisati nekakove referate. Teški pejn in di ez. Ozbirom da sam bil malo ljen po traženju matrijala po tom pitanju navek bi prijavil referat iz neke Nietzcheove knjige. Iz nekog meni nepoznatog razloga 5 njegovih knjiga skupljalo je prašinu na polici ponad mog prozora. Imal je imteresantnih ideja. Sretan mu. Jučer me Matjaž sredil kak već dugo niko nije. Bil sam iskreno impresijoniran sa njegovih 24 minic na 3,86. Još jesam. Stvarno više neg ugodno iznenađenje. Je da staza jebila trčijona, je da je zadnju treČinu staze bežal sa/iza/oko bLinkera. Ipak njegove su minicpokm za frtalj minute brže od bLinkera. Dovoljno impresivno. Moj naklon. Zato sam osobno i personalno malo i nebriljiral. Nisam si zadal neku posebnu taktiku prije trke (a solil sam druge) pa mi je glava bila puna gluposti. Htel sam vidjeti kolko mogu u odnosu na spomenutog Matjaža ozbirom na istu stazu i nedostatak vetrinarske konjkurencije. Grešku sam napravil kaj sam krenul u bespotrebno ganjanje bez taktike. Uglavnom na prvu imam odokativno 2 minic krivi rutčojs. Moja varijanta 1,83 sa 15 uspona a zelena sa puno manje orijentiranja i deranjem po putovima 1,45 km sa 30 uspona. Greška jebila v tom kad sam izišel na ljivad da sam pomislil pa znam ja taj čošak dole i krenul prek ljivad. Na trećoj mi karta uopće ni jebila jasna. Išel sam ravno sa 2 na 3 a po karti to zgleda kak zgleda. Na putu do 4. sam jebil negdi v nebesima i fulal sam račvanje te završil na krivom grebenu tražeć KTicu puno prerano. Spasil me Darijo. Tu svakak još dobra minic. Na putu do 5. sam si mislil da mi je sigurniji napad sa gornjoga puta jel se rimembam tog izvora još iz svojih origazmizacija. Omdak sam na račvanju skrenul dole na ljivad i opet mislil da sam već na drugom izlazu puta na otvoreno i preroštal dve uvale na putu do prave. Još sam na kraju na zadnju iz ne znam tkojoga glupoga razloga išel prek kupinja oko vrtače namjesto po putu. Ukratko, bežal sam ko muha bez glave. Namjesto da sam stal na loptu i ponekad pogledal kartu. Tkoliko god ista jebila povremeno priličito plivajuča. Ostatak ekipe. bLinker je zmagal sad kad više ni jebitno. Eva se razbolila pa je Vinka bez borbe ubrala uKUPnu zmagu. Nakon same trke jebilo različitih komentara na trku. Neki su medjusobno spominjali lošu origazmizaciju a neki su (članovi IO) objašnjavali našomu Povjereniku da je bolje nek on veli origazmizatoru da im je trka za poništit. Da ne mora(ju) on(i) personalno i osobno. Kad smo već tu da prispomenemo da se naš doPrecednik trudi dokazat svoje velikO znanje v ojebavljanju onega kaj si je sam zel v ruke. V neslužbenim rizalacima Kupa osim stotki svi ostali bodovi su krivi. Poglečte si formulu u članku 26.10. Omdak jemate ekipe tkoja se spominje u rizalacima u 2 kategorije. Pa omdak di su službeni rizalaci, od recimo, proljeća (vidi 26.30). Ima toga još. Kasnije. A kaj dela Povjerenik? Jel uopće zna za ove pogreške i nepoštivanja Pravilnika? I jel smjel kaj reč po tim pitanjcima? A nofci se tražiju. Niš zato, budeju Japetićanci na tapeti v četvrtak.

 

 

09/10/2007
Je da je ucmekalo Chea ali je za buduČnost ipak imteresantno da je umjetno napravljen kormosom. Daklem ljubitelji eSeFa, Starvorsa, trekija, Alijena, Sedme od 9, uživajte. Poljećemo. A tu pri nama? Za vikenad laganica. Uspjeh pronajti bLinkera v Novomu Sadu, VeBejeca v Rijeki, Beru na Mljetu. Mnogo sam jebil aktivan ovijeh dana. Bežanija cjelcati vikenad. Subota 5 na večer, nedelja 9 po šumi gore dole, pondelek karta v ruki. Napravil sam simulaciju Branje Vrha i odbežal 4ipol za trispet minic. Sa 4 posto uspona, po črti. Nakon 3 treninga možem reć da sam zadovoljan sa novim nikama patikama. Fino leže na nogi, podnose asfalt i definitivno nisu za kamenje tipa Crni Lug, Lisina, Lividraga. Za pjesak buju taman. V nedelju bežimo na još jednoj premijeri. Vidli bumo kak je prošla prva Nidjina reambulacija. Ijako njoFra ni v organizaciji ipak postoji mogućnost da bu kiše. Prijaviti se još uvjek stignete. Na Vrhovčaku sam jemal i svoju prvu samostalnu origazmizaciju Kup trke. Davne '87. Tkolko se rimembam pretjeral sam v dužini staza (sve iznad 3,5 km). Za nekst vik jemamo još zadnji Kup kot Kapele na Branje Vrhu i gradsku bežaniju v Ribnjaku od Vihora. Inače v njuzima iste trke možete najti da se bute bodovali za svjecku rank glistu. Umalo pozabih, Jelen je od petka veći za još jednoga člana Marko B. Tanković, 4,16 kg i 54 cm. Čestitke cjele redakcije.

 

 

05/10/2007
Džapanezerima je stigla prva sonda do mjeseca. Baš me zanima tkolko bu trebalo azijatima (Indija, Japan, Kina) da dostigenju rastrošne amere koristeći puno manje love. Dok me vozilo prošli tjedan na jug sjetil sam se onih socijalističkih ljetovanja iz polovice 70ih. Rimembam se da je početkom '74. u kuću stigla nova limuzina zamjenit staru. Fićo naravski. Ko ne zna, fići je u prometnoj pisalo za oblik karoserije limuzina. Danas bi se reklo projekat odlaska na godišnji. Prvo se naravski morala, prije polaska, očistit komplet kuća. Ono, ak dojdu lopovi da bu im čisto. Petak popodne poha se meso, rade sendvići, pere paradajz i paprika, briše prašina sa peraja, šlaufova, narukvica, luftmadraca, ležaljki. Neurozna potraga za slamnatim šeširima, Svijetom, udicom na flaks, adrese svih mogućih i nemogućih prijatelja, sus'eda i familije. Buđenje u subotu ujutro u cik zore (odokativno četri, pol pet), trpanje svega nabrojenog u limuzinu i pravac more. Točno u 5. Ili tu negdje. Prek starog savskog mosta pravac Karlovac, Slunj, Borje/Graberje. Na Borju/Graberju se naravski stalo, kava, pišanac i slično. Trpaj se nazad i pravac Korenica (Titova), Gračac, tunel i iza njega more. Onaj dobro poznati tunel nakon Gračaca kad se spuštate prema Obrovcu. Cilj oko podneva na potezu Biograd pa plus minus ljevo desno Pakoštane Sukošan. Šest do sedam uri puta, tri pišanja, do dve kave. A danas drajver me dopelja do hotela za 3:15 (autoput ZG-ST 2:55). Prijavil sam se za vetrinarsko (i Darkića). I to čak devet (9) mjeseci prije trke. Odokativno 2iljade i neki prijavljeni. Još se nikad nis' tak rano prijavil za neku trku. U tu sam si svrhu pribabil nove nike SALOMON patike. Stare su mi se u Bjelovaru totalno raspale. Nemaju čavle ali s ozbirom na portugalske pješćane namjere taman su. Jučer (sinoć) sam i bežal v njima. Iznenadil sam se kak su mekane i ugodno stojiju na nogi. Dobre i po šumi i za kratko po asfaltu. To su mi već druge tenisice ove godine. Il' jemam opake namjere il' mi se sva bežajuČa oprema raspala!? Za vikenad nema niš pametno u blizini. Zato je u Zviceriji finale Svjeckoga kupa. U Švedskoj je istovremeno još jedna luda štafetlina 25manna. Je, beži ih dvajstpet po ekipi. Primjetite da je treću wre trku u Kini dobila Li Ji. Sedma sa cenera iz sidnejske olimpije.

 

 

01/10/2007
Izdali avstrijci prije 138 let prvu razglednicu, a osnovalo i Opus Dei. To vam je ono sa Tom Henksom. Ja sam se ovih dana bavil nekim drugim teorijama zavjere i sličnih ukrštenih rečnika. Unatoč silnim DP obvezama uspel sam bežati pol vure i v subotu i v nedelju, moje trening dane. A da nisam jedni tkoji i nije oduševljen domovinskim spozoriranjem NATO igrarija kaže i ova ljepa slicka. Za vikenad državno. Sporcki nounari oltomeHaeRpressa naravski jebili su i v Medjimurju. Dugački prvaki očekivani, bLinker i Dunja. Kak i ostale i njih je mučila sitna razlika v nadmorskim visinama. Ipak su to zagorski bregi, kolko god su v Medjimurju, kratki i strmi. Osim Matjaža niko nije išel ispod cenera (M12, ipak ...). V bEliti jebilo čak četiri (brojkom 4) svršena senijora. Od toga sam jedan (brojkom 1) od onih naših famoznih reprezentativaca iz zadnje akcije. Ijako se praktički moliju razno razni praktikanti orijemtacije da bežiju v Eliti, na državnom (pravom muškom) nema žive duše. Šteta za kartu i trud origazmizatora. Čestitke svima tkoji su prošli(?) stazu. A da preimenujemo bElitu v "A" i tako dalje? Jer to je stvarno stanje stvari. V nedelju dva sprinta. Moja (ne)omiljena disciplina. Prva po šumi, druga po parku/gradu. Na šumskom su više profitirali klasičari. Popodnevna trka je priuštila u senijorima hrpu uzbuđenja. Uvjetno. Puno brzog trčanja i mali razmaci među medaljašima, kamermani na KTicama. Ma ludilo. Sporcka redakcija više neg zadovljna. Nego, priča se po gradu da Barry više nije tajnik Saveza. MJK? Naravski.

 

 

27/09/2007
Ovih su dana rodjeni Džordže Geršvin i Guugle. Dok nas Džordže oduševljava notama dotle nas Guugle ponekad žifcira svojim traženjima. Zajednička im je promjena tkoju su izazvali i život podvučen plavim. Meni je danas imteresantmna jedna druga plava. Državna prvakinja u halfmaratonu, d van end onlyyyy Entoniiii. Kaj mi je tu zanimljivo? Dajte poglečte njezine cajte. Deseta pejdža. Počela je sa 4 minicpokm i ukupno završila malo ispod. A još kad vidite da je zadnjih 5ipol odbežala za 21:17. Odokativno 3itrifrtalj po km. To vam je ko mala krosliga na Nasipu za 18ipol. Kol'ko naših bElitaša može samo zadnjih 5 km pratiti Entoni? A tkol'ko ih može cjelu rundu zdržati v klinču z Entoni? Sudeći po rizalacima, a i nadzvučnim brzinama tkoje se postižeju na trkama, prsti jedne ruke su vam preveč? Tak nekak. Startne za klasiku v subotu su tu negdi. Nit nedelja ni daleč. Mene ne bute našli na istima. Ijako sam si ozjebiljno premišljal bežat v bEliti niš' od toga. Malo sam se i nabrijal kak sam za klince (SMIB) delal kartu Međimurske županje last viik. Gledal dvajspeticu, peticu HDK, i sl. Društveno političke ojebaveze su jebile jačije. Nato izvodi pizdarije po Jadranu i bliže, pa moram na obalu. Doklem je još naša.

 

 

24/09/2007
Mađaroni sklopili Hrvacko-Ugarsku nagodbu 1868. Dobili smo u teoriji vladu, bana i Sabor te sud, školu, vjeru i muriju. Nije trajalo dugo. Sredil nas je Kulen-Hedervari. Kad već spominjemo redovne goste iz Hungarije v Bjelovaru. Ove su godine dečki naučili lekciju i napravili trku kak se spada. Oduvijek sam jebil fan bilogorskih šuma. Ljepe i teške u svakom O pogledu. Staza u vetrinarima jebila imteresting s par rutčojseva i malo, jako malo trčanja po putovima. Najava Miljca u vetrinarima dala mi je mogućnost da vidim kak stojim naspram druge bElitaške lige (Lino i Špek prva). Na kraju niš od konjkurencije. Stazu sam prošel više manje bez tijeških grijeških. Tek sam na djelu karte od 12-16 povremeno bil totalno zajebunjen s kauntersima. Ono trčim po ravnom a na karti uspon od 3 kuntersa (14.). I naravski na, meni, bespotrebnoj 18. sam malo stajal jel nikak nisam mogel skontat taj greben i rupu v njem. Dekoncentracija valjda. Pentrajuć se na zadnju sam psoval da znam da sam loš ali da nemrem ispod cenera/km?! No, brojanje 450 uspona (ne 500) mi je ipak objasnilo par detalja po tomu pitanjcu. Rizalaci? bLinker slab, Kumek zmagal Kup nakon 3 godine pauze. Eva zakomplicirala senijorke, Smoto se pomalo vraća, dobili još par uKUPnih zmagovalcih, Matjaž jedan od inih. Svakak međ bolje sitnice na trki spada brzo i efikasno proglašenje. O rezultatima trialnih bilateralnih nedeljnih susreta v Maksimiru bacite luuk. V nastupajuČu subotu je državno v klasiki ilitiga dugim (IjOeFov kretenizam) stazama. Idite na državno jel se dijeliju stipendije. Već treČa kategorija za prvaka. Zemite nofce ak možete. Prijavite se. Trka i prvenstvo isti ko lani. Karta malo proširena. Kažeju. Vrjeme opet ljepo. Kažeju.

 

 

21/09/2007
Bilbo Baggins započeo je svoj hobitski put iz Međuzemlja po ovozemlju prije odokativno 70 let. A i Malta skup s maltezerima je počela svoj samostalni put šezdesčetvrte (1964). A pri nama započinje završetak još jedne o sizn. Zutra v Bjelovarskom Kamenitovcu počneju se polahko djeliti uKUPne medalje. Startne su tu. bElita nam se prorijedila. Tu je interesantno jeli bu Kumek mam zutra osigural zmagu v Kupu. Ili bu bLinker ipak došel malo k sebi? Sudeći po rizalacima bLinker je malo v krizi a 3 zmage za redom teško bu ostvaril. Tkoliko god su na neutralnomu terenu. A i Kumek (mu) je namirisal krv. Ostalo i nije imteresantno jel od loših i lošijih svi buju mogli bežati v bEliti i dogodine. Kod cura zato jemamo povraćanje Smote i Tenčislave(?) a i Eva bi mogla fino zakomplicirati Vinki gotovo pa uračunati ukupni Kup. Usput rečeno, dosada su pobjede osigurali Andrej Šubat, Matija Razum, Nenad Lovrec, Ivan Pongrac, Petra Bulić i Nikolina Stepan. Bez sumnje bilo bu ih još nakon subote. A teren i karta na jesen su u svomu najboljomu izdanju. Vrjeme bu nam ljepo sunčano. V nedelju možete prošetat u Mahimir na Vidikovac na vihoraške Trialse.

 

 

13/09/2007
Četvrtak je, trinajsti. Nije petek. Na jučerašnji se dan slavi "najduža" atletska trka. Kad je tam neki Filipidipis prije odokativno 2ipol soma godina odbežal od poprišta bitke na Marathonu do Atene (i zdihnul) nastala je ta kultna disciplina. O činjenici da sporcki nounari nijesu znali da to ni jebilo tada (490. BC) 42195m drugi put. Za subotu ima 40ak prijava, za tkoje sam pripremil malkice razmišljanja (nadam se). To bu mi, nadam se zadnja, origazmizacija ove jahre (11.) i moram priznat da mi je već dosta. Ijako mi radi neki crv. Za vikenad jemate još na meniju v subotu MBO u Škofjoj Loki, a v nedelji državno u preciznom Trialu kod Kreše. To su netekaške orijemtacije v Deželi. Zato v Avstriji pri Beču jemate pravu državnu štafetlinu i klasiku. A pri mađarima u Kaloči jemate 2 dana ravnice. Ak je vjerovati istima 2009 bu EYOC v Srbiji. Nekaj kaj smo mi odavno tražili a nismo (još) dobili. Usput, najte pozabit se prijavit za petu kup trku v Bjelovaru.

 

 

10/09/2007
Veliju da je na današnji dan prije 110 let uhapsilo prvoga pijanca onkraj volana. Ko bi rekel da su u ono doba jemali i v Londonu berbu. Posljedice susedovih 2ipol tone grozdja sam osjećal i v nedelju na Hrastju. Neplanirano sam napravil najduži trening ove godine (ak ne računam hodanje z Bojanom na Plitvicama) od 11,8 km sa 400 uspona. Malo sam pozabil da jema jedna mala sitniminimica v petnajstici. Sve je puno dulje neg na desetki. Bilo je gušt bežati ijako sam osijećal kukove nakon vure. Šuma povremeno krasna, ista ko na karti. A povremeno vegetaciju treba shvatit, onak, uvijetno. Uglavnom izumroh samcat jer je Pero riješaval neki stroj u BeHa. Nakon kišnoga vojnoga ekipa se razmilila za vikenad. Neki na brdsko dužinsko, neki međ trekere, neki na vulgaris brdo, neki na štajerski sprint, neki na Kopaonik na sprint, neki kod Gjure. A kak sam čul Gjuro se opet iskazal v najboljomu svjetlu. Na ciljni prostor je došel pol vure prije trke (sa ne baš svom opremom) a KTice je postavil trifrtalj vure nakon starta. Sve skup je kasnil, veliju, sam 50 minic. A došel mu je (i) svjecki prvak na trku. Ko ga ne zna ... Na licu (i naličju) mjesta se pojavila i ideja o Cro-H-Slo trial ligi. A usput, ak niste znali, '91 je utemeljen HOO.

 

 

06/09/2007
To kaj su Edi i Špek bili istovremeno v šumi, par kilometri dalje, nije me baš utješilo. Predvečernu bežaniju sam odradil po pravoj jesenskoj ljevaonici. Bežal sam predvečer 40 minic. Ovakva velika natjecanja nekak uvijek daju dodatnih motiva za bežaniju. Jednostavno vas povuku. Za sutra je prognoza isto ljevaonica. Origazmizatori buju dugo pamtili natjecanje. Počinjalo bu sa rimembaš se kak je ljevalo ... Ne bu im lahko zutra. A i šteta bu zbog gledanja. A morti i ne bu ljevaonica. V nedelju bu v pijonirskomu gradu Gjurin Trial, subotu kasnije je i Nenina trka prek puta Perine hiže. A zutra? Zutra počne berba.

 

 

04/09/2007
Samo kratko. Gužva. Danas su kratke na vojnom Svjeckom. Još jednom je Rvacka u žiži po dobromu. I velika čestitka Kreši na zlatu na Svjeckom u Trialu.

 

 

24/08/2007
Kad sam već spomenul Kerolajn najte pozabiti i da zutra počne Svjecko atlecko. Zutra je štafetlina a v nedelju i sprint.

 

 

23/08/2007
Ludilo na Svjeckom. Dojmovi današnji su vrući pa da ne pozabim jučer. Da parafraziram Garija Linekera: Svjecko v orijentaciji je natjecanje di uvijek pobjeđuje Simona a na kratkima Džordže. Na klađenju sam totalno popušil medalje osim onih zlatnih tkoje su se vidle iz avijona. Ijako se nije fora na njiha kladiti. Nisam neki Simonin fan al da ga rastura, rastura. Mnogo zanimljiva trka za pratiti. A teren? Nije nit čudo da se svugdi pisalo i pričalo o noćnoj O. Ono snimaka iz šume pokazuje da se fakat niš ni vidlo. A Džordže je druga priča. Vanzemljac na sredini. Iz prvih cenera niko ni jemal nit teorecke šamse za zmagu. Tero Fohr, kao drugi, jema jedva nekak navučenih 1.50-1.55 greški. A klasika. Onih osamnajst (18,2) se unaprjed činilo dugim. Baš me zanima staza. Praćenje, prvo cura, jebila živa neuroza uza sve te tekničke pomagalice. Još ak jemate kartu pri sebi da vidite di se kaj dogaja. No, najteže jebilo dočekati pametnjakoviće da vele rizalace prve tri. Znate da su već utrčale a ovi nit pišu nit se javljaju (posel sprečava slušanje) a sekunde prolaze. Finkinje su cjelo vrijeme dahtale Simoni za vrat i konačno uspjele. Kod muških isto drama. Prolazi minic gore il dole nisu jebili garancija za konačan plasman, (razdvajanje na kraju) pa iščekivanje svaki put jebilo napeto. Čak nit Merzovih minicipol ni jebila sigurancija al je na kraju rasturil ko Jorgen v Čehiji '91. Eto i karte. Staza sa manje orijentiranja i puno bežanije. A dijonica 7-8? Jel neko išel skroz na cestu? A vrućina? Odma mi fale Svjecka na Rvacki način. Odradite kvalifikejšn i mirni ste za praćenje trka u živo. A naše svjecko za 10ak dana? Eto ga konačno i na pejdžama. Jebilo paničnih upita ali najte se brinuti za Svetoga Roku. Bilo ga bu. Ijako na pejdžama Saveza nepoznat neki doPrecednik piše da počinjemo z njegovom trkom. Karte i staze su na plastificiranju. Stupići i zastavice spremni. Još sam da eSIjove programiramo. V programu z licencom.

 

 

20/08/2007
Odokativno 5soma tenkova se ušetalo u Čehiju i svršilo s Praškim prolječom. Krepal je i CCCP par godina docnije. U to smo doba mi neki dinusauri jebili v Češkoj na Svjeckom. Napeto se slušal službeni spiker kad je svakoga dana daval obavijesti o prevratu s dženeralima i na kraju Jeljcinom tkoji je zabil zadnji čavel v glavu CeCeCePeja. Za ovoga Svjeckoga niš takvoga. Prošle su kvalifikejšn. Svi kaj su trebali su i prošli bezbolno v fajnalse. Uglavnom. Za Ukrajinu beži i Yurri od Omleta. Mislil sam da je svjecki prvak iz '95 sam tak tu. No rizalaci iz kvalifikejšna govoru drukčije. Od medaljaša iz toga doba je jedini tam. V klasiki je totalna dominacija neskandinavaca nakon kvalifikejšna. Bilo bu imteresting videti kaj bu v fajnalsima. V toj iskoj klasiki Vrancuzi su zgleda prijavili sam dvojicu (2). Na sprintu su Izraelci zaslužili prvo finale. Imteresantno je da od faca mnogi kombiniraju klasiku i sprint. A to baš i nejide v prilog zamišljenoj IjOeFovoj politiki. Od našijeh nam suseda je jedino Andraž jemal šanse na srednjima. Šteta. Malo statistike za sutrašnje fajnalse. Prvo cure. U prosjeku su rođene '79. Od najmlajše Hanny Allston ('86) do najstarije Ivete Bravure ('65) je dvajst1 godina. Taman tkoliko jema Hanny. Od 45 njih 24 je svjetlo ugledalo '80 i kasnije. Njiha 3 tete su djeca cvjeća (šezdesete) a još njih 3 iz '75 i prije. Pri muškima je prosjek rođenja '80. Razmak od Jedličke ('73) do Zsolta Lenkei (88) je sam jedan ojebični tinejdžer(15). Ak izbacimo njiha dvojicu razmak je i manjši, sam 11 let. Nakon '80 zišlo je vun njih 28. V disko dekadi (70te) je njiha 7 od '75 i prije. Ak bacimo luuk na privh šest pri obima omdak je prosjek cura '81, daklem plus 2 leta na ostale. Rekli bi mladost. Kod mulcih je prosjek '78, daklem minus 2 leta na ostale. Rekli bismo iskustvo. Kad smo već pri kalkulatorju recimo da se u fajnalse prolazilo s ovakovim bodićima: sprint mulci na 92, 93, i 88, cure na 84, 82, 81; klasika mulci sa 84, 86, 85 i cure sa 72, 80, 75; srednje mulci 88, 83, 87, cure 74, 71, 76. Naravoučenje? Što duža staza jemate više šamse jer je teže ali se i greška lakše ispravi. Trenirajte.

 

 

17/08/2007
Baš sam išijas. Ide me ovih dana. V sredu sam prešel v bLokve na još malo terenca. Usput sam pozabil čarape pa je reambulacija v gojzama postala pravi žuljeviti doživljaj. Da mi ne bi bilo dosadno kad sam došel doma išel sam pregledavat jel morti jemam kakve stršljenove u/oko/na krovu. V šlapami, medicinskim (onakve kakve smo ko klinci svi mrzili) s petom. Ne očekujući, sam uspel zakoračit z'betona na travu i zvrnut gležanj tak da sam čul pucanje, pucketanje i slično. Nis' mogel vjerovat. Prvo, da sam doma u vrtu zvrnul nogu i drugo, da se tak čulo a i fuckin' jako osjetilo. Srečka je da se družim sa vrhunskim med'cinskim znanstvenikima pa su mi dostupna najnovija čuda medicinske tehnike. Posložil sam na trosjed kuhinjsku krpu, daljinski, pivu i tulifon. Iz frizera izvadil smrznuti grah v vrečici i terapija šaltanjem daljinskog se začela. Naravski to me ni sprječilo da se odgegam dan kasnije 4 km. Kad smo već kod 4 km jel ko čekiral Bohemiju. Guštaju Vinka, Vukma i bLinker. Bacite luuk na rizalace i dužine svih staza. Osim bElite ekipa su (debelo) iznad cenera. Opak teren. A slike ljepe. Nego jel to svjecko sljedeće jahre v toj istoj Češkoj? Nije isti čošak Čehije ali standard crtanja, postavljanja, su ojebično vrlo kurentni za cjelu državu. Kandidati za repku premišljaju nekaj unaprijed? Svjecko! Eto ga je danas počelo s aktivnostima. Modeliraju se na iventu. Prvo jemaju 3 kvalifikejšn pa omdak 4 fajnalsa. Na klasiki buju muški derali 18,2 km. A ima i uspona. Za uru ipol? Prijavljeno je 40 repki. To je, mislim rekorad. Kazahstan ima cenera prijavljenih. Finci jemaju tolko samo ofišlsa. Austrijanci bez žena. A i Hong Kong zgleda još postoji. Mi nismo. Prijavljeni. Za ideale ginu budale. Kaže stara kineska. A seronje i dalje žrtvuju natjecatelje. I to za njihov boljitak. Kažeju. Očito je da je Ukrajina, onak neatraktivna, totalno unakraj Svjeta.

 

 

14/08/2007
Eto se povratih u radne klupe. Jučerašnji dan jebil malo šokantan jer sam praktički iz auta uletel v ofis. OO Cup se odradil v revijalnomu tonu. Ni mi jebilo dosadno. Sfurilo me sunce, smrznul sam se, pokisnul. Sve moguće. Još jedno zanimljivo iskustvo. Svaka čast Giovanniju al nema teorije da mi padne na pamet delat 5-dnevnu trku. Prenaporno za mozak. Imal sam čak i poduži članak ali sam u ponedeljak navečer nakon trke sjedil pred TeVejom z pivom v ruki. I tupo buljil v istu. Čekala me reambulacija u danima nakon. A omdak (nakon terena) sam spakiral prnje i pravac A1. Nakon nešto pentranja i sitnih obveza po maskiranim zabavama parkiral sam pozadinu na hračkomet od vode. Mora, rekli bi moji domaćini. Moora. Sedam dana čistoga trijatlon treninga. Žderanje, kupanje, spavanje. Ne nužno tim redosljedom ali svo troje u količinama. U različitima redosljedima. Nisam okinija nit jednu fotku, ljenivac. Nisam čak ni kao nekaj plival. Sam' lagano do bove i još lakše nazad. Pri ruci mi jebil i klaptop ali pretežak se pokazal za vađenje iz škatule. Stupanj ljenosti opisuje i pokušaj domaćinova susjeda da me govori na đet ski. Nakon poduljoga promišljanja zagledan u Ivana Dolca ostadoh u njegovomu rashlađenomu društvu.

 

 

> PAZI TRKA <
Kup Rijeke
Spartacus
Venecija

 

> SRETAN ROČKAS <
29.11. Stjepan Babić
30.11. Winston Churchil
01.12. Woody Allen

>ZIMSKA LIGA 2008<
eto je stiglo


HOS
OO Cup
World of O O-friškO
Plitvice