o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

31/07/2008
Ozbirom na kisele krastavce mogu se pofalit da sam opral auto. Znutra i 'zvana. Onak, kad mu skinem 2 cm prašine, blata i kukaca zgleda čist fino. Kak auto. Dobro je davno rekla jedna frendica Čist auto je produkt bolesna uma. Istina u to doba je vozila prastarog Škodilaka iz '73. Študenti su v punomu zanosu gor' na Baltiku. Luknite ih. Par linkova za prekljetnu zabavu udesno. Još par dana do Pekinga. Konačno bum pratil najvažniji športaški događaj kak se spada. U skladu so time a glede vremenske razlike, para i pekinške klime (a ne patke) odo ja da stignem na vrjeme.

 

 

28/07/2008
Kiseli su krastavci. Tu kod nas. Vani su, na O-Ringenu, zabavljali svetkoliko pučanstvo ekipa reprezentanata. Tu bliže se na jednoj od must be trki OOCupu skupilo opet respektabilnih soma i sitno ljudi. Nekaj je i naših jebilo. V nedelju sam ojebavil treninga z našim bratom Robertom. Uru po šumi. Zaglavili smo usput v nekakvoj guščobi i grebenima iz tkojih smo se vadili dobrih petnajst minut. Utješili smo se z Panom. Mrzlim Panom. Evo da vam ne bu dosadno jemate sliku (djela) Zagreba iz '44 i frišku iz 2iljade8. Zadatak. Najdite 25 različitih detalja.

 

 

21/07/2008
Naši su se povratili iz Čehije. Sa par ožiljaka (Nina koljeno i Matjaž gležanj na štafetlini) i dobrom atmosferom. Nadam se da buju i nastavili u revijalnomu tonu. Konačno sam složil priču o bifteku.

 

 

18/07/2008
Nažalost cure nebuju bežale štafetlinu javlja ekipa. Šteta, jer to jebila, nakon sto let, prilika i za žemsku štafetlinu. Tkolko se može primjetit dobra su ekipa i ide im. Još da im Savez konačno složi kakvog Dani eLa. Muški se buju ganjali v nedelju štafetlinu a zutra jemaju direktan prenos klasike iz prve ruke. Navijajte v nedelju.

 

 

17/07/2008
Zdenko jema SREBRO. Prošle kratke kvalifikejšn. Naši sa ipak više šansi neg na klasiki. Najjači po vokaciji su to i dokazali. bLinker i Matjaž su odvalili po odokativno 5 do 5ipol minic griješki. Dok je Matjaž trebal za fajnalse ić skoro pa savršeno, bLinker je jemal malo lufta. Šteta. Buju moguće v Hungariji. Ostatak je prošel kak je prošel. Sad se zavalite i uživajte v fajnalsima.

 

 

17/07/2008
Zdenko jema SREBRO. Danas su srednje kvalifikejšn. Startne znate. U suprotnom sram vas nebilo. Na teknički zahtjevnijomu terenu naši buju valjda jemali više šamse za boljiji plasman. Drž'te im palcove. Dojdu im te kvalifikejšn ka neka priprema za štafetlinu. Za tradicijonalni boj sa susedima Kranjcima (2 štajerca in primorc). A i sa susedima Srbima takodjer. Kad smo već pri Deželi pročital sam Karla i njegov komentar o snalaženju. Nepoznat netko, totalno neupućen rekel bi da se radi o sreČi. Dani eL je sirgurno oduševljen. O tome ja trubim već neko vrijeme. Do prije tkoju godinu ova slovenska generacija je malo kaskala za našom koja je lagano nestala (sam' još Edi vegetira). No, bacite luuk na stranice Slo-repke. U zadnjih godinu gomila ciljanih trening kampova, trka, treninga. Tkolko njiha v Čehiji? Dani eL koji se brine za program, izvođenje i provođenje istoga. Rizalaci se vide. Ali to je tek baza koja bu se pokazala tek v Hungariji ak nastave istim tempom. V sportu sam' rad daje rizalace. Ne sreČa. Čekamo da se to i našima zgodi. Taj dio sa radom i Dani eLom. A i fantje so fizično bolj pripremljeniji. Počelo je.

 

 

14/07/2008
Zdenko jema SREBRO.
Svršile kvalifikacije. Naši solidni. Najbolje vrijeme jemal je bLinker (77:07). Plasirali su se po grupama Nina 27(28), Vinka 27(29), Matjaž 29(35), bLinker 28(35), Klobo 28(34). Privremeni rizalaci su tu a i karte također. Staze ih nijesu mazile. Prvo malo planinarenja a omdak udri kroz niš u zelenjavu. Iskustvo mi govori da tak ljepa b'ela šumi na karti na Svjeckom i ni baš tak ljepa. Ekipa ugodan vam odmor.
Zdenko jema SREBRO. Ludilo. Medalja. Sve mu čestitke. Kaj uradi žena od čovjeka. Još vruć od oltara i odma' kolajna. Šit je kaj origazmizatori još nijesu objavili službene rizalace ali makar je IjOeF nekaj napisal na temu, a i Švedi također. Na kvalifikejšn Matjaž je trenutno oko pola na prvomu prolazu ali već jema zaostatak. Vremena kod muških su po 5 minic razlike po grupama na prolazu. Dost. Kod cura Vinka stoji nekaj bolje od Nine. Pol su prošle. Ostatak bande tek treba dojti na prolaze. Zdenko jema SREBRO. Stigli i rizalaci traila.

 

 

13/07/2008
O putešestvijama našijeh kockicara svakodnevno na blogu repke. Čitajte ih.

 

 

11/07/2008
Dok je jučer Tesla jemal rojstni dan, naši danas krećeju na Svjecko. Naši ne buju zmislili toplu vodu, struju, magnetsko polje ali treba im poželiti čim više plasmana v gornjoj polovici ciljne liste. Da ne pozabite, to su Nina Zihernadla, Vinks, Joca (sam štafetlina?), Klobo, Matjaž, bLinker i Odica. Sam' su potonja dvojica već pohodili slične zabave. Pomlađena (?) repka sa 35godišnjim debitantom i čak jednim jedinim perspektivnim natjecateljem. No s druge strane nakon 1997. mogli bi konačno jemati i žensku štafetu (kakva da bila). Ne bum im lahko. Ekipa iz cjeloga svjeta dolazi ful nabrijana, treningkampirana, fizikalno nadražljiva ganjat kartu na fizikalno i teknički tješkim stazama. Ijako to morti tak ne zgledi, na kraju se pokaže da niš ni lahko na Svjeckomu. A Svjecko je sam jedno. Svi drugi takovi iventu jemaju neki dodatak kao Džunijorsko, Vetrinarsko, Ski, Trajal, Svjecko prvenstvo OUR-a (Organizacija Udruženog Rada, za mlađe). Ali kad velite da ste nastupili na Svjeckom tada se točno zna di. Na najjačoj i prestižnijoj O-zabavi ovoga našoga 3. kamnečića. Napomenulo mi da ste se nekaj uzrujali okoloko nekog šlapanja. Tak vam je to gdaj si zemete pikzibere, tkoji O sportu pojima nemaju, za nekojake faktorje. Gjuro nakon cenera ukida svoj Feud. Ijako već neko vrjeme nije aktualan mnogi ga i dalje jemaju za faktorja. E, to je već minuli rad. Ubuduću bu tu. Karlo je zračunal nekaj kupskih rizalaca. I najte pozabit, nedelja pol deset Sprint kvalifikejšn, petica popodnevna Sprint fajnalsi. Kockice (drž'te im fige) su spet v modi.

 

 

07/07/2008
Povratija se Tome iz Portugalije. Sletim i prva stvar, jebat ga, saznam da je Smoto spizdila na Cresu sa štrika. Pričal sam ž njom. Veli da jema nekaj puknutih (kralježak, sakralna kost) i da je v redu. Oće reć da su košćice puknule al se nijesu pomakle. Leži i još bu neko vrjeme i uvjeravala me da bu sve v redu i da bu mogla i hodati i bežati. Za sad je v Rijeki a misli da bu zutra, prekzutra na putu za Zagabriju. Bila bu dobro veliju. Za vikenad ste ekipa bili na Kro Oupenu, uglavnom na Kupu. Matjaž je jemal uspješni debi na Džunijorskom prošli tjedan. V Portugaliji jebilo mnogo dobro. Ćumina je na žalost moral ostat v ZeGeju pa smo bežajuću ekipu sačinjavali Dunja i ja. Ljepo je Dunji sjel sprint a nažalost ni jemala sreće v klasiki. Par tijeških grijeških (2-3 minic) otmelo joj je kolajnu. No i cener je vrlo v redu. Meni jebilo szuper. Odbežah dve dobre trke, jednu skoro jako dobru, jednu sjebah i jednu umroh. Plus 3 treninga i s'e to v 8 dana pjeska. Za moje kukove i pete malo naporno, ali ponovilo se. Od planiranoga/željenoga sprint zavriših u plusu 2 mjesta a klasiku za cenera u majnusu. Klopa, cuga, portugalerosi, klopa, trka, klima, cuga, ekipa, trka: umjetnički dojam 6.0, tehnička izvedba 6.0. Ful riport za tkoji dan kad malo dojdem k sebi.

 

 

26/06/2008
Brišem. Tu bum do daljnjega. Pratite Matjaža na Džunijorskom v ladnjikavoj Švediji.

 

 

23/06/2008
Vručina opako lupa v glavu. Dok sam prošlu subotu po kiši i 7 stupnjova celizića postavljal KTice v bLokvama skup z Darkom i Perom i Rozi sam psoval (pro)ljetno vrjeme. Zato sam jučer bežal na Solarskima 11,4 km na punih 25 više. Taman 32 celizića i 34 KTice glumile su mi fajnalse vetrinarskoga. Odradil sam to za ciglih 80 minic. Ijako me nakon pol sata lupila vrućina. Jedan sam dijo staze totalno vegetiral i nijesam sirguran zakaj nis odustal. Poslje sam pri kraju ipak došel k sebi. Na kraju, operacija škoro uspijela a pacijenat škoro umro. Ipak me tješila pomisao da mi je lakšije neg bLinkeru. Prvi susreti sa skandinavijom oćeju biti bolni. Pogotovo ak naletite na klasiku. Prije 5 let bežal sam nekih 5-6 km od ciljne arene. Živi seks. Srećom vrjeme im jebilo sklono (uglavnom suho, do dvajst). U svakom slučaju naš je bLinker zdržal i srednje(duge) i klasiku (very duge). Ak gledate zaostatak i nije nekaj ali plasman na klasiki 44. u Svjeckomu kupu sa prvom vizitom Normeškoj. Imajte na umu da je težina terena negdi ko Plitvice pa na gore od toga i onda vi probajte zdurat klasiku od 15 i kusur km. Ovaj put bLinkeru kapa dole za tvrdu glavu.

 

 

19/06/2008
Na dan kad su vramcuzi dopeljali Steču of Liberti do Nev Jorka, crni robovi "dobili" su slobodu od Linkolna, je i naftni Kuvajt zbrisal od tete Elizabete. Neki sam dan pisal da je orijemtacija na mala vrata vušla v školice. Ukratko, napisah knjig(ic)u Moj prvi atlas. Knjiga je uvod za klince u orijentaciju kao pojam (ne sport), uvod u karte i kartografiju, domaći im zavičaj te rvacku poviest. Na 3 stranice se govori o orijentaciji kao sportu (4 karte) a i svi praktični zadatci su prilagođeni nama (a ne recimo izviđačima). Najbolja viest u svemu je da je Ministarstvo odobrilo knjigu kao atlas za prirodu i društvo za 3. i 4. razred (jedini) i da će se od jeseni koristiti u nastavi. Moj nakladnik je na proljeće dostavil knjigu svim školama i svim nastavnicima koji će ove jeseni držati nastavu u 3. i 4. razredima osnovnih škola. Plus promocije i prezentacije (multimedijske, rekli bi neki) po aktivima nastavnika. Rezultat je oko 60% klinaca te dobi bu slijedeću olimpijadu imalo priliku nekaj navčiti i saznati o našem sportu. Hoćemo li mi to znati iskoristiti u svoju korist drugi je par čarapa. Jučer sam ojebavil zadnji bežajući trening prije Vetrinarskog. Za vikenad bum probal u subotu do Ključić brega a nedelju na Solarske, još i u srijedu negdi na ravno. Baš sam ambicijozen. Ali kad baš i nisam treniral (pazite riječ: treniral) kak sam planiral, moram sad malo. Pet minic do podne. Ubile me origazmizacije po bregima i vrtačama. A v Portugalu bu pjeskovito, ravno i brzo. Nema veze. Imam 4 trke da se prilagodim i pogodim. Za vikenad možete pratiti bLinkera na O-Festvalu v Normeškoj, prevalit se trekerski prek Velebita ili se poklonit rahmetli Pedi na festivalu trijatlona na Jarunu. Jučer jebil i IO. Pitate dal jebilo kaj konkretno? Ma dajte molim vas, naj bit naivni.

 

 

16/06/2008
Nacija nam je u transu. aRvati buju opet, nakon 1683., branili juropu od turcih. Mi jemamo neki drugi trans. Jebat ga. KTica 49 jebila postavljena 20 metri zapadno, nizbrdo. Nekima je to malo, nekima je to u krugu pa valja, neki su skloni teorijama zavjere, neki su uvjereni da je poništeno zato kaj se radi o bLokvama i meni, neki nijesu jemali pojima da je nekaj krivo. No, sve to nema veze s vezom. Jednostavna je fakta da sam zajebal. Nisam sam obišel sve ktice jer sam htel da i drugi nekaj odradiju. I tu je sva greška. Zajebali smo, ko klub, ljudima dan. Startnine smo vratili odmah ali nije to to. Kak sam bil ljut prošli vikenad na druge tak sam i ovaj na sebe. Hitno nam treba jedan seminar za postavljače i kontrolore. Rizalaci. Zato na Kostreni jebilo sve 5. Zmagal je Matjaž ispred bLinkera i Špeka. Kod cura Eva, pa riječke uzdanice Tina i Tea. I v repki nam je sunce sija. Na Svjecka se ide, Direktor je, sreĆom, tu z nama. A i IO bu v srijedu.

 

 

15/06/2008
ZAJEBEL SAM.

 

 

13/06/2008
Prije tjedan dan jebil Dan De. Počelo je savezničko iskurcavanje u Normandiju. A počelo je i iskurcavanje iz našoga Izvršnoga odbora. Iz dobro obaviještenih izvora bliskih rvackoj vladi, od izvora tkoji želi ostati anoniman; saznajemo da bu naš Precednik uškoro origazmiziral kakav sastanak IOja. Što je s ozbirom na nedavne događaje totalno bespotrebno. Najime nakon ostavke Direktora repke i važnoga člana IOja na površinu je isplivalo i malo friško nečistoga veša. Ispada da postoji tamo neka tajna organizacija zvana Žurna koordinacija. Ta se organizacija povremeno sastaje po potrebi i odlučuje o bitku i boljitku. Našoga O-života. Tam se dogovoriju kaj im treba a ponekad to i staviju na papir na IOju. A ponekad i ne. I omdak bi mi, stoka sitnoga zuba, trebali sretno i zadovoljeno mahati repovima. A i nepravi članovi IOja također. Daklem čemu nam IOj? Kad smo ostali bez tajnika Saveza i pejdži (proradile konačno) trebalo je 9 mjeseci za nove. Pejdže. A tajnik? Natječaj jebil rašpišan ali jema li cajta za to. Tkolko bu trebalo za novega Tajnika i novoga Dišu svih repki! Jel se bu kaj promjenilo nakon još jednog rasula u Savezu? Ne bu. Hrvati su kmeti i budale. Šute i trpe. A Precednik jako dobro zna da ga je doPrecednik stavil na tu fukciju (tkojoj žudi od stoljeća Sedmog) i dok mu drži štangu drži i svoju precedničku fukciju. Jer fukcija jebitna a to kaj uškoro nebuju jemali kome bit gazde (neki već nemaju) to je već drugi par honorara. Inače u tekstu, tkoji je potpišal i Precednik, kaže da je fajrunt proljetne Kup sezone nakon bLokvi. Sad, jel exDirektor ne misli vodit svoje ljude na KroOupen na 9 godina staru kartu, jel Precednik ne zna kalendar ili svi skup misliju da jesen počinje v srpnju? A vi? Jeste se prijavili za ljetne trke van domaje? Prijave brzo curiju. Počinje z Thermenlandom, pa Hungaria Kupa, Svjecko, O-Ringen, jemate OOCup u susedstvu, Slovačku, Vramcusku, Cerkno, itd. Ljeto je. Svaki pravi orijemtacijonista bi trebal odvalit bar 1 petodnevku prek ljeta. Zutra je sprint na Kostreni. To mi jebila zadnja prilika za kakav sprint prije Vetrinarskoga. Nejima me. Nažalost dpo. A trebal sam bežat jer se ne rimembam kad sam zadnji put bežal sprinta (2005?). Za nedelju i novu kartu sve je spremno. Rozi i Pero su postavili oznake, Mija je sprintala karte i opise, Toni je složil prijave i obradu, Direktor je pokosil travu na cilju i nahranil medvede, kontrolor bu već v subotu proveril s'e KTice v šumi. I to je to. Do nedelje, zgo.

 

 

10/06/2008
Dve Kup trke za vikenad. Ve subotu u M35 djelil se krivi opis KTica u startnomu koridoru. V nedelju nam nisu postavili jednu KTicu v M35, bEliti, M20. Szuper. Karte savršene, staze inspirirajuće. Popušil sam nedelju, benzin, cestarinu. Ko bu mi to nadoknadil! Za to su krivi kontrolor i OCAD. Od kluba čiji se svaki trenining računa za neko državno ili Kup očekuje se više. Ak nisu u stanju izvest trke kak se spada nek malo smanje ribu a budžet popunjavaju na druge načine. Okrivljenik OCAD naravski nije kriv. Kriv je ljudski faktor. Na poslu jemam aktivnih 11 OCADovih licenci. Isto se toliko godina borim sa kolegama u svezi a glede gubljenja podataka na kartama (znate onu nisam ja, kompjuter je sam od sebe). Najime, mnogi si nemreju pojmit da karta u .ocd formatu nije papir i da se može lako mijenjati a promjene mogu biti kobne ak ne znate za njih. Sama činjenica da među orijentacistima vlada mišljenje da čim radiš u OCADu niš se nemre fulati dovodi do situacija od prošloga vikenda. Di sve možete fulati sam ja osjetil i ispravljal za jednu dobru encikilopediju. A ukratko, zamrznite simbole kad vam je karta gotova, ne loptajte se sa fileovima, ne prčkajte po fileu kad ste jednom poslali staze u tisak, mastere tiskajte skup sa kartama (ne budite škrti) i pitajte ak ne znate. Navek se najde neko ko zna. Okrivljenik kontrolor. Jedan pojima nejima (službeni kalendar po klubovima?) a drugi je sirgurno jemal 2 mjeseca za analizu staza. Maruševec. Nekak sam se natjeral na bežaniju. Rekel sam si da mi bu to bežajući trening. Uglavnom sam hodal kroz visoku travu. Kak bežim bez kompasa odmah na prvu cirkus. Na opisima neki sasvim drugi broj pa provjeravanje i gorak okus kaj dalje. Odmah nakon toga greška u padu konjcentracije. Od 7. nadalje svi krivi (pomaknuti za jedan) opisi. Na kraju varijante prek jezera, nereambulirana karta, paralelni detalj 100 m od KTice a nije nacrtan (rupa z vodom na 14). Dobar goveđi gulaš s dodatkom srnetine. Varaždinske toplice. Ujutro sam se ustal i htel otići odradit tempo trening po ravnomu. Ipak sam prešel na trku jer sam računal da me nebu na sljedeće 3 Kup trke. Motivaciju nikak skupit. Start. Po putu pogledam stazu i pomislim ajde i nije tak loše. I onda na drugu prvo izlaz na cestu. To di sam izišel gore je most, cesta je šira od 3 m (kak je nacrtana), ispod mosta je neprelazni kameni odron, sve skup razvlečeno. I onda prolaz prema KTici kroz zabranjeno. Pa sad ti najdi neki put kroz to. Žuta minuta. I omdak 3. Čuvena 63. Dođoh, provjerih, ugasih mašinu. Dalje revijalno u zajebanciji sa Vukomom, Lovrecom, Groznim. Popizditis. Onak usput, prvi put nakon '93 smo imali na dve trke zaredom manje od 100 ljudi na Kup trkama. A čuli smo i da je direktor repke dal ostavku a više se ne osjeća niti članom IO. A i vede junijorski selektor također. Kuloari kažeju da još dva člana IO razmišljaju isto. Razlog svima isti. Jel se to raspadamo po šavovima? Jel nekome konačno zvoni?

 

 

03/06/2008
Već dugo nisam odvalil ovaku pauzu ne pisanja. Posla ko u priči. A i origazmizacija naših trki također. Druge su Plitvice prošle. Tristotinjak se vas prijavilo. Dobrih pol strenđeri. Nadam se da vam jebilo dobro. Trudil sam se biti fin i složit ne preveč teške staze. To baš i nije lahko na plitvičkim vrtačama. Dobro, osim bEliti. Klasika je klasika i mora biti prava teška trka. Ona koja vas zeme i fizički i sikički i teknički. Dojmove si složite sami. Ružnim incidentom, tkoji je nama origazmizatorima ostavil gorak ukus trke, bu se valjda pozabavil IO Saveza. A taj naš IO Saveza! Stvarno nam je orijemtacija f ku... Sezona nam je de jure nelegalna jer Precednik niti nakon 2 mjeseca nije napravil Zapisnik (znate onu da postoji sam kaj je zapišano) i odaslal službeni kalendar, jedan član IO fizički napada organizatora natjecanja, drugi član IO na trkama (na koje se usudi dojti) prijeti ljudima da bu im se krvi napil jer nisu za njega glasali, treći ne zna beknut kad ga nekaj pitaju a javil se sam da beči, v.d. selektor MtBO je na medjunarodnoj trki diskan zbog namjernog kraćenja staze, a opet oni članovi IO koji rade na širenju sporta nemaju pravo glasa, pejdže i dalje nemamo. Članovi nam se osipaju a one kaj nekaj znaju tjeraju. Nema veze. Lovu treba oprati. Donacijom firmi Krstić. Bumo li dočekali da se ta famozna devetka konačno pokrene? Ima i dobrih vijesti. Jedna je da nam je orijemtacija prišla v školice, onak na mala vrata kroz podrum. Druga je bežanija za vikenad okoloko Varaždina. Prvo se v subotu okupate v maruševačkim jezerima, pak se na večer pokažete na varaždinskomu korzu i omdak se za kraj ljepo napacate f toplicama. Diš boljoga vikenada. A jeste se prijavili?

 

 

20/05/2008
Zmislilo veš mašinu za sušenje veša. A i levisice također. I slovencima se dešavaju pogreške na državnomu, kaj ne! Priča se, čujem, o nekom drim-timu. Andraž je dobar. A tkolko, još bu se vidlo. Geni i rad Danija Lebarja. Znate ono, kad jemate nekoga tkoji se brine za repku i članove joj. Rvacka? I madjari su na Mecseku jemali štafetu. Bacite luuk na godišta. Primjetite medj najboljima provaliju izmeđ 72-75 i 85-88 godišta. Između rjetki petki. To čeka i nas. Na prvim Kup trkama v žemskim 12, 14, 16 a skoro i dvajst kategorijama ne mrete najti netkoga tko ni d'ete nekog starog orijemtacijonista. Kaj bumo kad porastu? Vrlo bumo brzo pozatvarali kategorije. Bitno da se osveti/zakajla Štambuku di se stigne i da je Kaniški neprijatelj Saveza. Saveza tkoji i dalje nema pejdže, bodovanje, registraciju, ljude. Gužva mi je v šesnajstercu. Sreća je da su varaždinci između Plitvica i bLokvi jer, kakve sam sreće, sirgurno bi mi tu uletila Nenina trka. Za Plitvice sam više manje sve pripremil. Sam još stisak. Nova bLokvarska karta bu ponudila nekaj drugoga. Pol vure ganjanja u netkoliko različitih vegetacijskih zona. Još se malo dvoumim izmeđ 2 kontracepcije staza (sa 5 ili 28 ktica). A kak je novi teren nudi se gomila skroz novih i različitih varijamti. A i potkoji medo takodjer.

 

 

13/05/2008
Danas je godišnjica one čuvene Dinamove neodigrane tekme sa Zvezdom. U to sam doba služil narodu na Tari. Taman sam došel gore na soma i sitno nad morem. Radil sam u 4 kvadrata od 7 do 21 na telefonskoj centrali i bežal 5-6 puta tjedno. Po noći. Osim nedeljom. Imteresantno to jebilo doba. Bek tu rijaliti. Dok ste se vi ekipa zabavljali i uživali po parkovima ja sam jemal vikenad samokažnjavanja na Pljitvicama. Cenera odradit sam, z mečkama, po šumi baš mi ni jebilo ni lahko ni ugodno. A ne bu ni vama lahko. Nedeljnih 12-13 km sam odradil v društvu s Darkićem. Uglavnom. Radil mi je društvo 2 od 3 vure. Bil sam fin prema njemu. Šuma je fakat krasna ali i bormeč zahtijevna. Za ilustraciju, zadnje 4 ktice tkoje smo tefterili su jebile točno 700 metri zračne. Potrebovalo nam taman 13 minic. Ak baš niste zveri zaobiđite bElitu. V ostalim sam kategorijama mnogo fin. E, da ne pozabim. Iz čisto sigurnosnih razloga moramo otkazati čuvanje najmlašijih. Tkolko čujem i vidim dobro ste se zabavili okrog Varaždina. U svim vidovima. Naj su bitnije zmage pobrali Matjaž i bLinker, te Vinks sa dva u jedan. Od ostalih tu su Mladenka i Lovrec pri vetrinarima, Nela i Marijo i Iva i Edi pri džunijorima. A za par tjedana spet na isti teren (15.2). Za iste nofce. Onak usput, samo sam se šalil, slicka sa mečkicama je sa Aljaske.

 

 

07/05/2008
Još je jedan Alpe Adria iza nas. Rezultatski nekak eventualan. Četvrto mjesto repke i drvena kolajna i je i nije rizalac. Štajercima i Burgerima su to domaći tereni a Baranjci su navek jebili mnogo dobri. SreČom su taljanci i slovenci došli u faličnim postavama. Naših po ojebičaju vrlo malo gdaj su trke van domaje u pitanju. Repka i po autek Lahoraša i bLokvaraca. Malo za trku od soma ljudi. A opet puno više neg lani na somaipol OO Cupa. Nekad u neka zdravija vremena znal sam odpeljati po 2 puna busa i sitno na Meček ili Spartakus. Petak, in štafetlina. Mojih iz kluba ni bilo pa sam se moral snajti za ekipu jel sam v Savezu jako obljubljen. Bežal sam sa poznatom mi ekipom vetrinara. Nas 3 iz 3 kluba, 3 regije i 2 države. Ono, van konjkuremcije v M45. Zagrijal se jesam, al koncentriral baš i nis. Par grijeških i disanje na škrge. Drugu sam paraleliziral, treČu sam fulal kotnu i uredno otišel dalje ijako sam došel ravno do nje i htel je štancat. Šestica mi baš ni jasna. Na tom sam grebenu zazujal i kad sam išel na prvu. Ukupno slabih cenera minic po km. Subota i kratke. Startal zadnji a žurilo mi se v ZG. Prije starta sam znal da je Došek (to vam je deda od 53 godine i trener avstrijske repke, doktor orijemtacije) išel 36 i to sam si zadal ko cilj. Odbežat za 35-37. No nekak ni išlo. Onih par brda na početku su me zatukli. Ijako sam se fakat trudil bolje nis mogel bežati. Tehnika srednja žalost ali fizika nikak. Na petnajstoj mi nekaj ni štimalo i fest sam zazujal. Ali svejedno su me vetrinari s tkojima sam se ganjal prije 5-6 tjedana odrali 5-6 minic. A i oni su grešili. Nis bil dobar i očito me 2 tjedna netreniranja sredilo više neg sam mislil. Zato Jocili jebil dobar v vetrinarima. Pogotovo v nedelju na vlakićima (tu ga podržavam, i ja bi tak sirgurno). Naši senijori se nisu nešto proslavili a Klobo je najavil da bi mogel nekima pomrsiti račune ak se konačno prifati orijemtacije. Matjaž standardno dobar a cure nikak do 600 wre bodića. Usput su putniki v Čehiju vidli tkolko su zaostali za ekipom tkoja beži finala na Svjeckima. Meni najzanimljiviji dijo trke odigral se v petak nakon večere. Uobičajeni godišnji sastanak Alpe Adrija ekipe. Pored redovnoga menija jemali smo i usvajanje obnovljenih pravila i izbor šefa i došefa. Mene je opet izabralo. Za šefa. Naravski sve prisutne regije osim naše Rvacke. Brez brige nijesu se puno sramotili. Malo su pobrkali pravila (jebiga, falil im je tumač Pravilnika) i mislili su da je to Precedništvo pokojne eSeFeRJot pa da se ekipa rotira izmeđ sebe, onak, po naređenju Komiteta. Zgleda da se vani ljudi nekak biraju prema kvalitetama, radu i znanju. Kaj ćete, očito da moji rjeĆ in djelo više vrediju v IjOeFu i Alpe Adriji neg doma. Znate onu staru kinesku da niko nije prorok u vlastitu selu.

 

 

 

 

> PAZI TRKA <
Vramcuska 5d
Wales 6d
Cerko 3d
Peking

 

> SRETAN ROČKAS <
03.08. Ivan Zajc
10.08. Antonio Banderas
17.08. Davy Crockett

>ZIMSKA LIGA 2008<
gotova je


HOS
OO Cup
World of O O-friškO
Plitvice