o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

30/04/2008
E, kak mi monopolisti ideju na žifce. Fakin' elektra mi je prošli tjedan doma skurila compjuter (i veš mašinu također). Mjenjali su stupove i nekaj krivo spojili pa skurili svima u kvartu nekaj uređaja i hrpu osigurača. Nemreš ih (uspiješno) tužit, jer je jebiga, u pitanju viša sila. Veliju da se medijokriteti okružuju sa istima il glupljima. Jer, veliju, bojiju se da bi ih oni pametni mogli skužiti. Dok, veliju, da se oni z nekaj soli v glavi trudiju družiti z istima takvima jel (sebičnjaci jedni) misliju da bi mogli nafčiti nekaj od tih i takovih. Nakon kaj sam spal od bežanja zbog radi virusih povratak sam proslavil hematomčinom na listu. No, bar je karta v bLokvama uspiješno privedena dovoljno za trku. Prekzutra počne još jedan Alpe Adrija Kup. Osamnajsti kup se povratil na mijesto zločina iz '91. V Graz. Dosad sam propustil sam jednoga i to v Frijuliji 2001. Ove nam je godine repka spet jaka. Nije baš u najjačijomu sastavu ali to baš i ni lahko. Gledal sam malo štartne gliste. Konjkuremcija je čist fajn. Štajerska i Baranja su favovriti i teško da bu se tu neko mogel ugurati. Bavarci morti, tkoji dost ulažeju u AA repku a i domaćini su sljedeće jahre. Moj bi favovrit bili Burgerlenderi ali kak su oni koncentrirani okoloko vojnoga Pinkafelda nemaju žemski dijo repke. Zala je navek tu negdi. Talijanci su pak navek z punom repkom ali pri njima nikad ne znaš jel su rekreatifci ili nekaj jači. Slovenci nisu nikad AAC uzimali zaozbiljno. A naši? Serijorke nam baš i nijesu neki cvijetić. Nije to kod nekad Dunja, Eva, Smoto. One su se i za pojedinačne medalje ganjale. Serijori su nažalost v silaznoj putanji. I pri njima smo jemali pojedinačne zmagovlace. bLinker nije habsburška prva liga. Junijori buju dobri. Vetrinarke također. Nadam se da bumo ipak jemali predstavnika v vetrinarima. Jemat dvojicu tkoji to možeju i tam su a da ne bežiju je glupo bacanje bodova. Dosad smo tri put zmagali (1991, 1993, 2000) na AAC i za medalju jebitno marljivo skupljat bodove i derat za ekipu. Ozbirom na minuli rad trebali bi se borit za kolajnu. Daklem, ekipa držte gače i tkolko ide.

 

 

21/04/2008
Zutra bum nam Dan planete nam zemlje. A i dan knjige po Rvackoj nam domaji. Nijesan sirguran tkoji bu se od tih "dana" više i bolje zajebilježil. Ono, buju Rvati manje bacali smeće po livadama, manje buju odvozili vešmašine i stojadine v šumu, pokupili buju plastičnu vrečicu tkoja im je opadnula v more! Ili buju tkojim slučajem posudili, kupili, pročitali kakvu knjigu. Mo'š mislit. Prošli smo se četvrtak našli, mi ekipa za vetrinarsko, nakon posla. Ono, na 'ladnoga pifkana. Meni grlo lagano jebilo f komi. I tak, jedna je piva vodila drugoj. I eto me pauziram od bežanja još potkoji temperaturni dan. Prošetal sam KTice i staze za kratki PH na Plitvicama. Bilo bu čist zanimljivo. Pogotovo za bElitu. Klasika wre , v nedelju, bu ona prava, starinska klasika. Prek cenera po kršu. Nova nam se karta v bLokvama dela punom parom. A i tu smišljam nekaj imteresantnoga. bElitaši su, više manje uspješno, odradili Prekmurje. Matjaž je prešel na sjever, Entoni i dalje skuplja atlecke medalje.

 

 

18/04/2008
Pored gomile izuma, ratova sravnilo je i grad levisica prije stotku i sitno. Kad smo već na zapadu Amer'ke recimo i da sam uvjek znal da je Grozni hulja, gad, komunjara, plesač i ostalo. Ali da je terorista i protudržavnoamerikanski kemijskobijološli elemenat to nijesam znal. Ni vi? Pa eto dokaza da ga i poštene amerikanske domoljubne špije špijaju. Pa vi jemajte muda sijednuti so njime u vw transportera. Bacil sam malo luuk na prolaze. Osim kaj nejimam niti jednoga najboljoga prolaza (tek jedan 2. i par 3.) nejimam nit loših. Oće reć da bolje nemrem i da je to to. Slično je sa zmagovalcem Špekom. Svega par najboljijih prolaza i par vrlo sitnijih mistejaka. Iskustvo, rekli bi nam neki. Zato bLinker i Matjaž, a donkle i VeBinjo, jemaju dovoljno burekih za sirgurnu zmagu. To je ona ljepa stvar v orijemtaciji. Ni dost biti brz, mlad i ljep. Treba to znat iskoristit. Ljepo je za čut da bu Matjaž sa susedima odhajal na treninga do Švedije. Za vikenad jemate domačoga risalca tam prek Drave. Nastupaju jake snage naše bElite. Staze su kratke i kraće. Možete na wre kod Čika Duška, na duatlone, trijatlone, maratone. Al nemojte da vas slučajno vidim na Plitvicama ili v bLokvama.

 

 

14/04/2008
Petak navečer. Laganih 6 km po šumi sa 3 stotke ubrdo. Večera, juha od brokole, 3 vste domaćoga sira (koza, ofca, krava), kozice sa Visa (sam bačene na maslinovo ulje), puding (Dr. Oetker), kujundžuša (made by punica). Subota. Doručak, tijesto kuhano v goloj vodi i malo šećera (da bu progutljivo), puno vode. Mislim da sam si prvi put nakon 2iljadeiprve privuštil tjesto prije trke. Tak mi jebilo važno. No, subota jebila dobar dan. Nakon dobrog zagrijavanja uspjel sam se skomcemtrirat (gotovo) isključivo na trku i odbežat škoro brez greški. Jemal sam nekaj zgrešenih sitniminimica ali sve to jebilo v brzini i taktički. Onak prema Ediju (gomila = prolaza) sam mogel morti pol minic boljije. Ali to sam pod uvijetom da sam jemal netkoga v pratnji da me pogurne. Staza nam jebila solidna. Ono niš spektakularno. Ostalo također. Rizalaci. Špek naravski zmagovalec. Zasluženi. Meni drago kaj sam jebil puno bliže neg lani (na + 4 minic) na Branje Vrhu . bLinker me iznenadil ukazavši se uoči mojoga starta. Šteta za tih pol minic, ijako nas dva nijesmo konjkuremcija, rado bi ga bil skalpnul. Odica je ko četvrti naslagal ostatak bande prvo na sitno (Matjaž, VeBinjo) pa na krupno. Kod cura Vinka, sad već po naviki, ispred Dunje tkoja je učinila 1 malu tiješku griješku. Dovoljno. Joca, ko treća, malo boljija na domaČomu terenu ali i dalje kaskadira. Pri vetrinarima opet malo kršenja pravila i ne fer ponašanja. Iskreno, boli me ona stvar, sve i da je Lovrec bil kod Mesića. Pravilnik je jasan, ko zakasni svojom krivicom može startati ako ga origazmizator pusti a vrijeme mu se računa od onoga sa startne liste (Pravilnik, čl. 23.16). A startati nakon kaj su već podijeljene karte natjecateljima? Ma dajte. Poslje trke neko je mene i Odija darival sa bonovima za ručak. Sve u svemu subota jebila dobar dan.
Nedelja. Došel sam poprek i našel si put od sam 17 km prek brega do ribnjakih. Na zagrijavanju sam osijeČal teške noge i nedostatak želje za ganjanjem ko v subotu. A sam pogled na stazu nakon starta je još podebljal ta osijeČaj. Na prvoj i pol, na potoku, sam ugledal konjkurenciju Nenada. I tu mi je trka završila. Znal sam da mi nemre pobeći a i da su ostali malkice manje fizikalniji od mene. Kak sam se približaval drugoj Neno se sve jače dovokival sa njukamerom Jovićem iz 21A. Omdak je sreČom nakon druge odlučil ne mljet i uredno se vozit v vlakiću. Usput sam pobral još kusur vetrinarske i 21A ekipe. Najbolje mi je kaj su se neki šlepali za menom pol ili trifrtalj staze i omdak me ideju finiširat. Smješno. Vetrinarska kategorija b trebala imat tehnički isto tešku stazu kak i bElita, sam naravski kraćiju. Nas su putovi vodili od KTice do KTice. Dva sam bureka složil iz čiste dosade. Videl sam da i bElita ni imala niš boljiju stazu. Moram priznat da mi nije poznat razlog zakaj smo na novom terenu i dobroj karti jemali tak pljugerske staze. Zgledi da Kup ni gotov. bLinker je konačno odbežal dobru trku i poravnal na 1:1. Istina, rekli bute staza, ali tkolko (veli da) trenira već jebilo vrjeme da napravi odmak od penzijonersko-luzerske ekipe. Špek drugi i omdak Klobo. Klobo majstore. Odica jebil, sirgurno ostal iznenedjen i uvredjen, četvrti. Pri curama ista meta isto odstojanje. Vinka, Dunja, Joca. Matjaž uvjerljiv. Sunce na proglašenju i sve skup premalo ljudi.

 

 

11/04/2008
Zišle su i štartne za vikenad. Wre dan je bElita priličito zapunjena. Za nedelju i povraćanje v vetrinare najavilo se i skoro pol ljudi više. Jučer nam je bLinker bacil u vodu prve belosvecke mačiće. A jemal je tak dobar vlakić iza sebe. Danas bu bolje. Gdaj ste vidli v nedelju drugoga našoga orijemtirca kaj živi od risanja karti sirgurno sta se pitali di je. Dela Barry. Fajn dela.

 

 

10/04/2008
Raspali se Bitlsi ilitiga The Beatles. A i zmislilo je i zihericu. Ziher je da svako malo na ponekoj trki možemo uživati v nadasve kulturnom, civiliziranom, sportskom i ferplej dogaDŽanju ponetkoga člana našoga IOja. Kad smo već kod IOja nije baš jasna ta njihova politika skrivanja dokumenata. Ono, zapisnici su im najstroža državna tajna. Dok dojdu do naroda (klubova) traje. Koda to rade sam za sebe i dovoljni su sam sebi. Dočepavši se zadnjoga napisanoga zapisnika svatil sam i zakaj. Izabrani nam AA Duh, predstavnik za medjunarodne AA odnošaje, ne zna sam napišati dopis na angliškome (točka 5, str 4). A na AA se priča angliški. S obzirom na moj persona-non-grata položaj baš me zanima na tkoji bum način izbačen iz AA repke. A bLinker! No, ideme na ljepe. Za vikenad bumo jemali domaću premijeru na terenu na tkojomu su neki fest naradili (vojno), neki trenirali redovno a neki nisu smjeli nit kartu dobit. Prvi bu dan kratki wre. To bu imteresting ijako nebu našoga bLinkera. On se još nada da ga buju pustili v Češku (primjetili ste da nit piše nit se javlja). Pri curama naravski Vinka je domaći broj 1, Dunja, ak je bez ozljeda, je ipak sigurnija oklada za zmagu. Ostatak ekipe je malkice bihajnd v perfomansama (u nedostatku Eve, Ane, Tene). Pri muškima je sičuejšn multobene imteresting. Rekel bi da jema 5 kandidata za 3 medalje. Odokativno Matjaž, Odica, Špek, VeBinjo i moja vetriniranost. S terenom je više nego dobro upoznat Špek, dobro upoznat Odica, upoznat Matjaž, malkice VeBinjo a meni Precednik ni htel prodati karte. No jemam i ja jednu bežaniju lani v listovomupadu. Oklade. Špek broj jedan. Fizički je v redu a nakon Ponikvi glava mu leti. To mu je prilika da nakon skoro 6 let ponovo zmaga (24.8.2002) wre trku. Za petama buju mu gazili VeBinjo i Matjaž. Prednost VeBinju. Bacite luuk na prolaze z Ponikvi i s'e bu vam jasno. Moglo bi bit gusto ak mu sjedne. Matjaž je mlad, jak i može. Ipak je jemal najbolje minicpokm na Ponikvama. Odica i ja bumo čekali na tiješeke griješe prethodnih. Male nas muči spid limit na cajgermetru. I Klobo isto može a i Miljac također, sam kaj su malkice jebili neuvjerljivi v nedelju. Za nedeljni Kup se vraćamo svojima kategorijama. Po nove radne zmage.

 

 

07/04/2008
Danas je dan zdravlja. Popijte vode i prošetajte po suncu. Odradili smo prvu sKupnu. eNte Ponikve. A Ponikve ko Ponikve. Tkolko ih god znali one uvjek najdu načina da vas iznenade. Bez ozbira na široliku mrežu putova dečki (Alen i Vukma) su nas vetrinare fajn propeljali po šumi. Od pređenih 8,55 km tek mi 3,06 km jebilo po putovima. Dobre i 555, s crtom, uspona. Uglavnom, staza, meni zanimljiva a ja burekljiv. Prvo sam sa starta krenul nakon 1'10". Najime, odlučil sam na startu stavit kartu v najlon. Popizdil sam tkolko mi je vrjemena trjebalo. Mislil sam, bu brže neg bežat i papir trtljat v premali i prevuski nojlan. Odma na 4. izbor 3 rut čojsa (rovne, leve dole i desno gore). Odišel sam desne i do vrha brega si luknul sve buduČe rut čojseve. Prvi burek na šestoj. Došel sam na kamen iznad KTice i nis ju videl a kamen iznad jebil prekriven kružnicom. I eto bureka. Malo mira i omdak opet dekoncentracija i burek na osmu. Nakon toga sam već jebil fajn ljut na sebe i svoje pizdarije i glavu tkoja jebila negdi druge. Tu sam malo dal nogu na gas tak da me 14. sam čekala. A uzbrdo do cilja sam lagano izumro. Na 3 bureka sam napravil 650 m viška. Ak zememo da je prosječna brzina bežanja 5,5 min/km pa još i da ste sporiji kad se zgubite pa stajanje i eto ga 4ipol do 5 minic viška. Jesam buregdžija. Na zaKljučuć Bregu bum moral bit bitno komcemtriraniji. Rizalaci i prolazi. Pri vetrinarima je Neno ufatijo 90ikusur bodića a brat Robert je 3minutno zaskočil Darkića. Pri vetrinarkama godine jemaju razliku. Mladica Eva uvjerljiva. Iza nje vihor mame Neda i Bojana. Senijorke su nam i dalje ostale na Vinki. Na ovakovu terenu nema ostalih nit kvalitativno nit kvantitativno. Serijori. Špek:bLinker = 3:0. Prošlo je mjesec dana od kLipice. Špek si može dozvolit da ga bLinker dere. Ali Odica nit pod razno. I eto, kad se zalaufal prošel je i okraj bLinkera. Prvo je taktički fino odradil subotu pri Bobu. 1:0. Omdak je na terenu tkoji pozna bolje neg Divjaču dal gasa uljuljkanomu bLinkeru i eto ga 2:0. To je mam velka psihološka prednost Špeku jer je zmagal na fizikalnomu terenu i eto ga 2ipol:0. Onih još pol bu potvrdil na terenu di se za razliku od bLinkera nebu moral preveč orijemtirati. 3:0. Odica jebil vrlo uvjerljiv treći. Sa obećavajućim zaostatkom. Čekal bu ih na tiješke griješke. Razočaral me moj zimski kumpanjo VeBinjo. Kak me prošel nakon prvih par mislil sam (očekival dapače) da bu boljiji. bLinkeru bi svakak znak o njegovoj truloj Danskoj trebal biti i sused Rihtarič, tkoji nije u kadru za Češku, sa minicipol iza njega na njemu trening terenu.

 

 

04/04/2008
TENAAA, TEEEEEENCHISLAAAAAVVVVAAAAA, TENČČČČČČIII. Ljudi, ja sam osupnut, oduševljen. Poznajem muvi star. Dapače zvezdu. Filmsku zvezdu. Prosim ljepo da se zna da sam je JA vozil na kLipicu. I nek se zna da smo lanjske zime odbežali desetak bežanja skup. Daklem ak nijeste znali izvolte svaku večer u pol osam pred TeVe, okinite eRTeeL. I čekajte na nju. Tenu. Baj d vej najte pozabit kupit njene slicke i donest na Ponikve. Čul sam, iz dobro obaviještenih izvora (bliski prijatelji), da bu od 10.27 do 10.34 dijelila avtograme kod stola br. 1. Kad smo već na Ponikvama izišle startne gliste. Prijavljeno 100ipol. Klinaca jedva trećina, isto ko i ženskoga nam roda. Par novina. Lovrec nam se povratil v 35. Kaj se bum laganja i muljanja naslušal. Bar ne bu dosadno. Miljac je konačno prešel v svoju tihu patnju. bRisa nema. A nit naših senijorki također. Ima nekaj sitno suseda i gomila trekera. To se lahoraši trebaju zafalit Smoti. Sa trekerima je jedina šteta kaj buju (vjerojatno) brže otišli nego kaj su došli. Na, atmosferom, ugodniji treking.

 

 

03/04/2008
Tkoji smi mi Rvati ..., da ne velim kaj. Sljedećih dana svi bi mi trebali stati i ne postojati dok nam je u posjeti ishlapjeli alkoholičar Džordže Debilju Buš. Nema prometa, škole, smeća, otvaranja prozora i sličnih pizdarija. Objašnjenje murije da kao možete do prozora, ak ste na ruti prolazka, ali ono radije nemojte jel ko zna jel onaj marinac na snajperu malo neurozan taj dan il se samo žifcira kaj mu je sin v kazni zbog dilanja stripova pod nastavom. Ili recimo naša Vlada, her self, krši zakone tkoje je sama donjela. Isto kak i naša orijemtacijska. Gledam tak onu obvijesticu kod lahoraša o spajanju kategorija. Mislim si da je to zasigurno prvoaprilska šala. Jel da to je odluka i da je pravosnažna trebala bi biti potpisana oder našoga Precednika Karla i razaslana širolikom pučanstvu. Ipak je to vrlo mnogo važna odluka a dotikavlje se sustava natjecanja. Tkoliko god i kao takva i nije baš nekak po zakonima. Uostalom ak može Sanader možemo i mi. Kak bi rekel nadrifiškal na osnivačkoj: pa ne bumo se navek držali zakona kak pijani plota. Kapelani su sreČom trku meknuli na nedelju. A i za ozbač su se ufatili prvoaprilske pa su već i pospajali kategorije. Tkoliko vidim nas vetrinare su stavili uz bok bElitašima pa jemamo drugu najdužiju stazu. Kurijozitet je trke i kaj bu vam lakšije dojti do starta neg od cilja do okupljališća. Sam da kiša ne pljusne. Dan prije Ponikvi bu mala ekipa na smučišču pri Pohorju odradila Boba. Rocka Boba. Van ih buju pustili a kak se buju v domaju vrnuli? Nekst vikenad je okupljanje belosvecke bElite na Moravskem. Tak buju tam Stevenson, Hott, Smola, Wingstedt, Haldin, Hribar, Lakanen, Kauppi, Andersen. A i naš eventualni reprezentant bLinker takodjer. Kak susedima Kranjcima fali šesti mogel bi v nedelju i štafetlinu ojebavit. Osim ak ne misli vozit 7 sati da stigne na Kup trku nakon staze od 17 km.
P.S. Prijave za Ačkov ste zbavili?

 

 

31/03/2008
Ajfelov je toranj bacil luuk na Pariz. Malo je kasnije i Ajnštajn objavil relativno čuvenu E=mc2. Doma se spomenemo Krvavog Uskrsa '91 na Plitvicama. I kod nas v o-šumi je relativno. Naše premudre glave su spojile juniorske kategorije (MŽ17-20). Nakon kaj je već počela sezona (prema kalendaru) a čak 10 dana prije prvih Kup trka. Nije da su se potrudili i sve klubove o istome imformisati. Al' koda to jebitno. Isto ko i članak 61. stavak 2 Zakona o sportisanju. Praktično i realno? Kaj su delali i di su dosad jebili? Szuper, 2 seta medalja manje za origazmizatore. A kaj z klincima? Tkoje se buju staze delale? Na kaj su klinci, recimo razmišljali (u MŽ18) kad su spremali sezonu? Kaj z klupskim bodovićima? Tkoji se bodovići dijeliju za takvu kategoriju? Kaj sa državnim prvenstvima i sličnim sitniminimicama. Nije li to trebalo napraviti još lani na jesen? Ili nakon sezone! Vuk sit a magarcu i nijesu sve koze na broju. Danas vam je zadnji dan za prijavu za repku. Do ponoći. Vikenad. Navodno izbežal jeBandić cjelu Čazmu. Na Zaprešiću koda jebil službeni trening. Kak sam uspjel ufatiti na radaru, desetak kompasa minimum. Pojedinačnih grupica. bLinker jebil dobar na Fruškoj. Najboljiji z Balkana. A to mu ga dobre dojde z ozbirom na njegovo novo drugojačije stanje i oltar tkoji mu pri tomu sljedi. Eh da, i ja sam jebil na Zaprešiću. Igrom slučajnog slučaja. Kak bi inače znal za sve te orijemtirce kaj jurcaju naokolo. Pripremil sam si stazu kakva bi me mogla snajti na zaKljučić bregu. Odokativno 5,85 sa 310 'spona, za ciglih 42.11. Zadvoljan sam kaj sam skužil par sitniminimica. Krepajem nakon 25' pa tu trebam bit koncentrisan, kroz zelenjavu se još može, kratke brege mogu zdurat, pred kraj mi koncentrejš rapidno pada. Pa ravnomu me mučil smjer kad ni detalja, tiješke griješkice uzorkovalo je nesigurnost i provjeravanje (labavih) detalja. Dobra bežanija.

 

 

25/03/2008
Oću ljetne gume. Pun mi je više zimskih radosti. U prošlih tjedan dana 3 put (utorak, subota, ponedeljak) sam moral čistit auto od snjega. Tolko nis cjelu zimu. A nekak je (rani) Uskrs. Opet lagano lovim ritam 4* tjedno sa 2 jača bežanja. Moji su radari ovaj vikenad ufatili sam Slafka i brata Roberta na Labinjoniranju. Primih se ispunjavanja formulara za repku. Fino ga ispunih, još da ga pošaljem. Napisah nekoliko kartica na tu temu. Na kraju zdilitah teikstić. Činil mi se sforsan. A kaj bi vam rekel? Manje od 4 mjeseca do SvJeckih i dalje niš pametno. Nakon 2 godine trkeljanja o jednoj i jedinoj repki jema jedino par nejasnih lahoraških VeDejovaca? Da nejimaju pojima kad im je druga stranjska izbirna trka? Niš. Javite se za izlet v Normešku. Tereni su ludilo. Najte pozabiti poslati prijave za nasledni vikenad (Bob i Ponikve). Ovaj vikenad jemate postavljanje papirića z Vukmom na Ponikvama, šoping v Koroškoj, bežati Čazmu, skoknuti do Danske na skandinavsku kLipicu, ili z bLinkerom malo do Stražilova na wre. A samo oni pravi fakeri možeju z menom petnajsticu prije autošova.

 

 

17/03/2008
Kiša pada, trava raste, djetelina buja, piva se toči. Irci slaviju. Sve u 17. Miran vikenad u Rvata. Ak ne računate potkoji školski trening. V subotu su v Gorici Klobo (1.18) i VeBinjo (1.20) brusili svoju polumaratomsku formu, a Ocvirki onkraj Fürstenfelda. Od nedeljnih orjemtacija luknite dolge Štajerce. Eva je zmagala a Odica nadrapal (?). Počele su konačno i registracije u Rvata za 2008. Oće li se moja vetrinarska konjkuremcija nekaj pojačat? Z bElitašima Miljcom, Vukmom il' morti Jocili dojde na megdan, a oće li opet Lovrec na ziher il se bumo ganjali, jel Gjuro morti štogod beži, kak bu naš brat Robert bežal? Odgovora još ni. Jema li kakovijeh rošada medj klubima il' je s'e po staromu? A di su nam koke? Jema li tkoja noseČa, trenira li tkoja, onak za istač il' po Rvacki? Oli nam bu Že35 z Dunjom, Nedom i Evom jača od ŽeA? Il' buju vetrinarke ganjale rizalac? Kaj bu z bElitom? Jel' bu bLinker spet luzer, oli se bu Špek probudil, tkulike može Odica, jel buju bjelovarski sljemenaši bežali orjemtaciju, može li Barić ove sizn zdržat zkartom više od pol vure? Kakve su jebile Vukmine zimske priprave, jel bu Miljac zgruntal kolajnu, oće li precednik ufatit tkoje predzadnje mijesto, di bu Matjaž brusil čavle? Jel bu Savez u ovomu mandatu dobil pejdže? Sve to, i još malo više, nakon što prvih 100 čitatelja nazove 01/555 666 i pokupi svoj novi vakjumkliner.

 

 

14/03/2008
Trčal sam jučer. Na vlak. Tak mi je ovih dana. Ali obećajem bum danas navečer. Dok orijemtacija v Rvata spi, na kakvu trku ili malo bolji trening možete v nedelju do Logatca na 1. rundu OLPa ili malo sjevernije na, uvjek gubastične, Štajerske (ultra)duge pruge. Jeste li si već rezervirali kakvo mjesto v repki/repkama. Nema sam' Sanader problema z imfalacijom. Meni je naravski imteresamtan onaj suhi klasični trčeći dijo. Stavilo me, ničim izazvano, na listu serijora. Ijako si nemrem zamislit sičuejšn di diša repke veli našomu doPrecedniku da sam se, _ebi ga, kvalifikoval za Svjecko. Al ajmo prifatiti igru. Stvarno, mogu li se ukvalifikovati za recimo Češku? Ak je suditi prema minic pokm v Lipici i mojim rjetkima pojavljivanjima pri bElitašima mogel bi. Trenutno sam čak i trkajuć neloš. I zamislite situaciju di smo (hipotecku) Matjaž i ja v istomu dresu. Razlika v jahrama dvajst let. Samo. A sad malo za istač. Jema li smisla provodit selekciju na starim dobro uhodanim kartama? Temu razrađujemo v sljedečomu numerosu.

 

 

11/03/2008
Uvijek je gušt zmagati. Ako je to još k tome v kLipici di'š bolje. Na lovorikama bum sjedil (čitaj: oporavljal se) još par dana, pak omdak na dizanje forme. Kak 2 tjedna prije same kLipice i nisam bežal a i mučile su me prepone (od glupog fudbalerisanja) bil sam prilično zdvojan ebaut kaj morem. Ispalo dobro. V subotu sam cjelo vrjeme trke jemal osijeČaj da pimplam i da ne bežim nekaj posebno. No, to je Lipica, nemreš savršeno. Skupih nekaj sitnih griješki i grdo opadnuh prije 11. Tkolko sam dug i širok. Raskrvarih desni gležanj na 2 mjesta i pobrah dobru oteklinu. Sve u svemu zadovoljan. Nedelja. Uf, gadno. Uspijel sam ne mislit na trku do seven in d morning. Startati prvi v keč-startu stvara neurozu. Na zagrijavanju me sve živo bolilo (prepone, gležanj, muskufiber) al sam računal gdaj krenem s'e bu nestalo. I je. Zabunom me pustilo 10 sekndc prekasno pa je talijan startal skup zmenom. SreČom nakon moje griješeke u odlasku s 3. KTice digić je nekam nestal i nis ga više videl. Cjelo sam si vrjeme razmišljal di su ostali, jel bu me grupa stigla, kak kroz zeleno, jel bum finišijeral? Pucal sam po šavovima skroz naskroz. Vidi se po sitnim griješkama na stazi. Na kraju sam zabauljal na 13. i sve do kraja sam bil nesiguran i sto sam se put provjeraval. Sve u svemu guba pritisak. V cilju sam jebil sav zdrapan. Zadovoljan sam otprilike istim zaostatkom za najboljim džunijorom oba dana i odral sam sve Akavce. Drugi dan sam napravil 19% više bežanja od zračne za razliku od subote gdaj to jebilo sam 12%. Moji bliznaci bLokvarci su jebili srebrni i brončani v desetki (M10) isto kak i Gjurina mlajša, Ana (Ž10). Naši bElitaši su tu negdi. bLinker je nekaj fizičniji ali na ne tak poznatim terenima Špek i Edi buju mu fest gazili po petama. Nebu se smjel opustit. Šteta kaj Matjaž ni bil v M18 namjesto bElite. Recimo još Matej 6. u M14 (jebil 2. v subotu), Mija 6. u Ž18, Nikolina 5 v dvadesetki a Tena četvrta v A. Ukupni.

 

 

06/03/2008
Veliju da nam se metropola tresla ovijeh dana. Slično jebilo i v Alamu prije par sto let. Tam je čak i Dejvi Kroket nadrapal. O Crvenojkapici već ste sve doznali. A jeste li znali da su Matjaž i Antonija osvojili viceviktorije na Rvackomu u krosu, a tu nam je i bLinker, o-polumaratomci i o-bajkeri. V subotu počne još jedna kLipica. Ovaj nas bu put dost, 41 prijavljen (ijako nije državno). Roman si je v nedelju dal posla pa nam je složil lovački start. Kad, v nedelju, od zadnje krenete finišijerati bitno je da gurnete svojega eSIja v rupicu prije konjkurencije. Čak i ak oni (tkojim slučajom) prejdeju ciljnu lajnu prije vas.

 

 

28/02/2008
Nejima me. Gužva je. Za odokativno tjedan dana bum znal jel mi se isplatilo prošlih 6-7 mjeseci posla. Ovijeh mi je dana grand finale. Spanja nema. A nit sunca također. Za vikenad smo finiširali kod njoFre i Subija. Svoju kartu nis mogel najti. njoFra je složil imteresting stazu. Imadoh nekaj sitnijeh griješkijeh. Uglavnom, sunce mi je godilo. Zmagovalci ukupni Zimske su VeBinjo te naš brat Robert i sin mu Valentino. Većinom su raznorazne zimske lige svršile (il samo kaj nijesu) i next viik sizn počinje. V subotu možete malo do Graza ili do Trzina. Nedelja je bliže, tu pri nama i ak vas ni strah stat na vagu trk pod Crvenukapicu na Dolju.

 

 

21/02/2008
V Euvropskoj poviesti jebilo netkoliko revolucijonarnih godina. Međ njih spada i '848. kad su Marx i Engels izdali svoj Komunistički manifest. Spet malo istorije. Dok sam '93 radil dužinu u '94 sam prek zime radil dost na brzini. Dva put tiedno smo Špek i ja radili fartleke il intervale. Sijećam se da ga je užasno smetalo kaj ja mogu pričat dok bežimo. Mljet prek svake mjere. Na tim ubrzanjima on bi deral maksimalno da ja zašutim a ja nis' pušćal i navek bi na kraju nekaj rekel. Ijako mi se znalo crniti pred očima i zujati v vuhima. Još se rimembam da me te zime dobil svaku jebenu dijonicu. On bi nagaril a ja bar korak iza. Rizalaci takvih živinarenja su se pokazali tkoju godinu kasnije. Leve i desne. Jel to pušeju neki novi vjetrovi pri nama. Eto ga je pokusna pejdža za repku. Dok se završi bila bu ćist fajn. Daklem, da pobrojimo: jemamo direktora, jemamo skoro pejdže, sad je red i da dobijemo repku. Još se danas možete javiti njoFri za fajnalse zimske a do zutra Romanu za kLipicu. Nakon Manje Vasi možete navečer kod Daniela na Udin Boršt na malo noČne il bežaona po Kastvu. Nedeljom standardno na Japetić il na vetrinarsko atlecko Rvacke.

 

 

18/02/2008
Prije sto i kusur let je Huckleberry Finn krenul na svoje putovanje Mississipijem. Putuje uspješno i današnjih dana. Di ste jebili za vikenad? Kaj vas je ovo malo negativnih celizića splašilo? Nema nas/vas u rizalacima. Jel se bežalo iz vlastita topla doma il se spremalo za subotnji obračun kod OK Subija? Il' ste morti jebili na Sljemenu, gledali skijanje, Sevku i tako to? Ja sam se v nedelju igral zabranjenim voćkama. Za moje kukove i petu fartleki ne dolaze u ozbira, pogotovo oni brdski. Peta me već ijonak poštemski rastura. Ipak, nijesam odoljel zovu istorije i dernul sam dva brdska, jedan ravni i jedan nizbrdni fartlek (dugi od 1' do 7') upotpunili su ranojutarnjih 15 km. Fučkaš jaki trening ak nakon njega ne šepam par dana. Jemate još par dana za prijavu Lipice, i njoFri se javite do četvrtka.

 

 

14/02/2008
Jel se volite? A svoje bližnje orijemtacijoniste? U priči z portugalskim nounarom sam spomenul bLinkera i Matjaža. Pitalo me o našomu ponosu i diki. Našijemi najboljiji. A di su oni i u tkojima smjerovima? bLinker se ovijeh dana cendra bijelomu svijetu da ga niko ne voli. Hm, a koda on netkoga voli. Baš me veseli da on jedini ulaže sve i sva u orijemtaciju i da je on jedini taj. Već vidjeno kod Špeka. Koda nitkome drugome orijemtacija nije A way of living. A kaj dela? Dal si je odredil bitne trke u sezoni? Tkoja mu je najvažnija trka, tekmovanje? Kaj bi htel postići? Reklo bi se Svjecko. Netkoliko sam puta slušal Kent Olsona, Jorgena Martenssona, o pripremama za Svjecko. Recepat je jednostavan. Na početku zime odredite si cilj (Svjecko), složite treninge i ekipu za treninge prek zime, odredite trening kampove za fizikalije i ciljane za Svjecko, odredite kontrolne trke i onda deri miško. Trening kampove za Svjecko radite na terenima di bu Svjecko, trenirate na kartama tkoje su radili isti oni za Svjecko, trčite staze tkoje su postavljali ... kužite. I tako dalje od jela prek treninga do hotela. Ne bežite sve moguće pikzbner trke već samo one tkoje ste si odredili a pomažu vam za formu. I komcemtrirate se na cilj. A naš bLinker se i dalje ponaša ko njukamer v bEliti pa beži sve moguće trke. I ove bu godine jemal 60 trka a bez konkretnog rizalaca sa vječnom izlikom da ga niko nevoli. A da se odluči jel oće bit Herwig il oće rizalac?!. Sa 30 let bi ipak trebal kužit kak i kaj. S druge strane Matjaž tkoji je u punom razvoju lani je bežal od jakih trka sam Lipicu i Spring Cup. Matjaž šuti, radi i beži cestu. I rjetko ga klub šalje van na trke. Za bolje rizalace vani on bi trebal jemat 60 trka godišnje s'e po s'ud. I tu ne kužim Špeka. On je u godini u tkojoj je punil 17 (1991) bežal Meček (700 ljudi), trke v avstriji, Svjecko džunijorsko, 5 dana Čehije, trke za gledaoce (5) na Svjeckom v Čehiji i morti 5 Madžarske. I to 1991, sa svim onim (nametnutim nam) ratnim sranjima, aute nijesmo jemali, imflacija već u laganomu kasu. Čedo i Sljeme ni jemalo 30iljada eurića klubskoga buđeta. Matjaž je jedan od rjetkih tkoji bi mogli nekaj vani napravit i bilo bi šteta da ga ufati sindrom lahoraškoga džunijora (dobar sam, dobar, doma v dvorišću). Špek, zemi ga više v auto. V subotu možete na Toško čelo, do Rudersdorfa. Nedeljom opet na Japetić il malo istočnije, a možete i do Rovinja. Ja bum probal jednu staru rundu iz Maksimira oko Dolja, 14 km, uglavnom šuma. Njofra je poslal poziv za šesticu.

 

 

12/02/2008
Jučer, na dan bolesnika čuh da Gjuro jema problema sa tamo nekim pacijenatima. Pa evo mu ljeka za takove probleme, Mići Dresići, izlog jemate v Vlaškoj a za detalje zovajte v Kotorvarošku. Cijena? Sitniminimica od 300 ćuna.

 

 

11/02/2008
Garant nijeste znali da Vatikan danas slavi dan republike. A i izvidžaČi danas globalno slaviju. Subota rano ujutro. Brekfest of d čempijons (4 jaja na luku i špeku, pol litre toploga mljeka z mrdom, kiseli krastavci i malkice sira) i noune friške. Kadli zvoni tulifon. Onak nakak tjeskobno. Javljam se nevoljko a kad tamo, s druge strane, njen opori jaki glas propara mi vuha. Tenčislava. Jemam mjesta i puna makina kreće put Rivera. A u Riveru milina. Sunce, mjesec, more, lungo mare. Uglavnom ljepo se izbežah, uživah u suncu i moru, bacih disk, i tako to. Toni i ekipa složili su nam čist ljepi trening. Patite kaj niste jebili. Stvarno, riječani su po teškoj vukojebini od vremena dolazili na trke v ZeGe okolicu. A tkoliko ih je njima došlo v posjete? Dalo bi se tu uć v filozofske rasprave pogotvo kaj više zegejcih jebilo pri meni v nedelju na treningu. A v nedelju 13 po šumi, močvare, granje, jarkovi i potoki. Seventi minic. Milina. Ostatak ekipke? U Grazu, Lajbahu, Japetiću. Nego, za naše velike elitaše. Teren za wre je zatvoren od trenutka (Luka; 14.3) kad trka počne visiti na wre kalemdarinju. Štogod si netko sam istumačijo o isTome.

 

 

08/02/2008
Slovenci danas slaviju Franceta Prešerna. Deda jednoga našoga orijemtacisionista je skrivljal jednoga drugoga slovenskoga pjesnika od njemcovih. Ni pomoglo gdaj su partizani krenuli v akciju nakon rata i 'zeli tom istom dedeku sve kaj mu jebilo "viška". Najboljija ponuda eura po kilometru je v subotu na Golovcu onkraj Lajbaha. Kilometrić dobijete već za dvajst cenata. Možete i do Graza, prvo malo u šopinga pa odvalit 7koma3 i 24 KTice. Ali vaša najboljija ponuda je ipak naša domača Zimska liga v Rijeki il' trčijonu u Kostreni. Uostalom prašajte najboljije od najboljijih di buju ovaj vikenad. Toni di su štartajuće gListe? A nedelja? Kaj su se svi napiknuli na subotu. Možete na Japetića, možete se pentrati po ledu, upss, ovaj umjetnjači. A možete i z menom 13 km po šumi.

 

 

04/02/2008
U IjOeFu tražiju malog od tajnice. Pri nama se pak traži tajnik osobno i personalno. Na tu i još par drugih pozišna javite se svom klubu i imfomišite. Mi ekipa (iz treČoga a) smo jemali radni vikenad. Odradili smo brejmstroming, akaunting, pozišning, benčmarking na subotnjomu iventu. Iznjedrili smo trevl akaunt menaĐera, majl stoun, brend menaĐera i ridžonal biznis akauntanta. U prevodu jedan je zrihtal avijomske karte, druga jema AVIS karticu i tris posto popusta na remt-a-kar, treČi jema frenda tkoji je futbalski navijač pa su skup jebili na nekom tak'om skupu. I di'š bolje, taj isti je iz pripizdine u tkoji bi se mi rado naselili djuring Vetrinarskoga. I tak se mi ekipa zaigrali sve do Klokanije. I taman je tad nestalo Fostersa. Eto ga rizalaci od vikenada. Terra Istrijana, mračnjaci. bLinker se drži trka di bu zadržal zmagovalnu lajnu. Kontinujitet jebitan. Ukupni rizalaci zimske nakon četvrtoga kola. Pri torpedašima bi se mogli djeliti dobri bodićovi.

 

 

 

 

> PAZI TRKA <
Alpe Adria Cup
Trajangl
Deželsko državno

 

> SRETAN ROČKAS <
01.05. Bernard Vukas
02.05. Lily Allen
03.05. James Brown

>ZIMSKA LIGA 2008<
gotova je


HOS
OO Cup
World of O O-friškO
Plitvice