o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

25/07/2007
Dalmatinski sabor donijo odluku o upotrijebi Rvackog, Din Martin i Đeri Lujis počeli svoj komedijaški put a i rodilo se prvo d'ete iz epruvete. Dok se mi tu dole pržimo a emglezi plivaju, u Skandinaviji je prava milina od ranog proljeća. Na slickama ste mogli uočit ljepu količnu kiše na dugima. Veliju da im je gore ovo jedno od najgorih ljeta (kiša, 14-17°). Dolge proge su protekle u popriličnoj količini željezničarske orijemtacije. Džordže je to izbjegel i rasturil konjkuremciju u sredini. Simonina sreća sa dugih se utopila u savršenoj Ryabakini. Još samo moraju popodne svi skup usprintati v cilj. Dok v Deželi počne prva 5-d ovih krajova dotlem je malo istočnije na Tari 3-d trka. Na Tari sam davnih dana služijo narodu. Krasna priroda na preko soma visine. U ono doba nisam previše išel u istraživanje šuma jer su u blizini imali 2 mrcilišta i mečka im je poharala zoološki od hotela te zime. Nakon OOCupa prvo malo reambulacije v Lokvama. A nakon toga sam ove godine predvidel i tjedan odmora. Al pravog odmora. Ono, sjednim u ladovini bora, čitam Feral, razmišljam o žderanju i povremeno se bacim u more da pročistim sinuse. Čisti socijalistički turizam.

 

 

23/07/2007
Ne bi vjerovali tko nam se danas, na današnji dan porodil! Ockej, osim Edija. Čuvena vježbenica Monika thebigmouth Lewinsky. Prešel je pak jedan drugi revolucijonar. Opjevni Vila. Pančo Vila. Malo sam neurozan. V srijedu popodne na početku treninga mi je krepal list ljeve noge. Dobro da ni desne. Najmanje tjedan bez bežanja. A baš sam se veselil svakoj bežaniji. Prekzutra krećem na OO kup. Soma ipol prijavljenih sa domaćima. Postavljal bum KTice, brojal startalice. Sve sami intelektualni radovi. Moram. Nis' več duugo. Veselil sam se temeljnom 2*dnevnom treningu al bu zgleda čorak. Danas je i prva od 3 trke Svjeckoga kupa na O-Ringenu. Velika trka konačno ima i veliku ulogu u sustavu IjOeFa. Švedi imaju inače amerikanski sistem za kvalifikacije za Svjecka. Zbog toga su znali popušiti. Tak su v 80ima popušili Kenta Olsona kad zbog bolesti nije mogel bežati kvalifikacije a zmagal je ljeto prije neslužbeni WC a ljeto poslje i službeni. Kao i sljedeće Svjecko kad im je donesel zlato nakon sto let te još par medalja. Sad im se slično desilo s Emilom Wingstedtom za klasiku. Danas inače na trki Svjeckoga imaju pravo nastupa od 3 do 10 reprezentanata po državi. Ovisno o wre poziciji države. Treba li nam dakle wre?

 

 

18/07/2007
Dok je Neron žaril i palil po gradu sa 7 bregova dotle je Adolf promoviral njegov fajt. Mala sranja velikih diktatora. Eto i to smo zbavili. Ode Pero u neka nova vremena u svomu stilu. Zanimljivo jebilo v Svetoj Jani. Pogotov kaj je cjeli cirkus svršil v torek negdi v četri v jutro. Naporno. Karakter sam jebil totalni. V nedelju navečer sam si odbežal pol vure. A i subotu vjutro trifrtalj vure v Maksimiru. Kad čekate na frizuru onda imate cajta ojebavit bežaniju, posjet autosalonima, plac i poštu. Nakon sto let i ugodna šumska u Maksiću me podsjetila da se neke staze više baš i ne koristiju. Zarašteno. Bil sam kak ptičica nakon šume jer sam cjeli petak osiječal v kukima zakaj nisam bil 3 leta na Grafičaru. Domača ekipa uglanom miruje. Na Vetrinarskomu uvjerljiva rasturanja domaćih. Za tkoji dan počne O-Ringen. Trka za tkoju se (i naši) orijentacisti vole falit da ima dvajst iljada natjecatalja. Zadnje vrjeme je to 10-15 somova ljudova. Ljudova tkoji negdi u Švedskoj nedođiji dojdu, smjeste se, te tjedan dana za redom trčiju, jedeju, sereju, pijeju, orijentiraju. Impresivno za origazmizirat. Par sam puta imal priliku pričat sa origazmizatorima a jemput i sa postavljačem svih staza jednoga dana. Još u 90ima u doba perforatora. Ak najdem tu master kartu bum je objavil. Nas gore nema nit ove jahre. Antonijo, vruče mije ...

 

 

13/07/2007
Dok je Henrik Osmi proživljaval svoju šestu prvu bračnu noć dotlem je Džulije Cezar krenul na put. Mnogo ga je cezara nasljedilo. Jučer popodne sam svršil s jednim projekatom tkoji me mučil zadnjih 9 mjesecova. Od toga zadnji popriličito mnogo. Nagradil sam se bežanijom na planinu. Na moju omiljenu stazu na Grafičar i do 2000idruge najčešće bežanu rundu. Zadnji put bežanu 2004. U pol osam sam krenul po idealnom vremenu, lagana kiša, 18° celizića na Lagviću, 11° na Grafičaru. Ko u dobra stara vremena, šuškavac v ruki i deri miško. Grafičar mi je uvijek bil najdraži jer staza ima puno promjena ritma. Stalno se izmjenjuje ravno i vrlo strmo. Cilj mi jebil istrčati stazu i zmučit se. Izbacit sav taj posel iz sebe. Kad sam krenul odokativno sam rekel 40. Na kraju 17.25 Kraljičin i 38.55 Grafičar. To je taman 9 min slabije od mojoga rekorda (29.51). Dok sam bežal usput sam gledal prolaze, (pamtim ih 14) računal, preračunaval. Di sam, kolko zaostajem za rekordom i prvih par vremena iza, di bi sad bil da bežim ta vremena. Trudil sam se držati nekakav ritam i tjerati se kolko ide. Nekad mi je to tjeranje išlo malkice boljije. Na kraju sam nakon zadnjeg prolaza skužil da mi mozak ima preveć kifika za razmišljanje i potrudil se doć ispod 39. Noge su mi se ukiselile već nakon prvog uspona ali sam se na zadnjem frtalju malo oporavil i uspel povleć kak treba. Najbolji jebil osjećaj kad dojdeš gore. Mrtav iscrpljen. Kad te brdo tak zmuči i ubije ti volju da nemreš više vleč neg mu se sam prepustiš. Falilo mi to. Tkoliko god je rizalac daleko od dobrog. Bum si brdo priuštil još jemput početkom rujna. V zemlji Klokaniji uzbudljiv svršetak Džunijorskoga. Za obje konjkuremcije vineri štafeta se nisu znali do zadnjoga trena. Pehisti dana su Čehi2 sa trečim vremenom ali kak sam bolja štafeta ima plasman popušili su medalju. Na Vetrinarskom v Finskoj ima finacih ko v priči. A i finale je danas. Karlo poziva volontere za pomoć u organizaciji i da budete dio najvećeg događanja u orijentaciji u Hrvatskoj. Dijeli se i lova. Po dogovoru i zaslugama. Navalite. Sam da pozif ne projde ko zadnji Precednikov (propali) vapaj za angažmanom v Savezu. Nego, a jel ko vidijo stranice četrdesetoga Vojnoga Svjeckoga Prvenstva? A još je samo 55 dana do početka.

 

 

10/07/2007
I ovaj stroj na tkojomu čitate ovaj teikst je zasluga njegova. Teslina. Ne ulica, već Nikola, naše gore list tkoji je osvjetlil Zemlju svojim izumima. Glupost u ovoj zemlji nema granica. Pod oko mi je došel naslov da se birala dvojnica za Rvacku za promociju nekog arkohola. Dvojnica stanovite P.H. (podaci poznati redakciji), razmaženog belosveckog nasljednog derišta tkojeg bi trebalo nalupat po dupetu svakodnevno i onda nek kopa kanale. Stvarno! Vikenad je prošel v znaku privikavanja novega svjetloga oružja na moje pete i Perine momačke. Ojebavili smo taj arkoholno pjevački dijo (uglavnom) kod Pere na hiži. Japa Miško su skuhali srneći za sitnu ekipu. Kesa mi (još) ni zgorela. Došel sam doma u pol osam a Darkić, točan ko smrt u 11 kak smo se dogovorili za bežaniju. Šumsku devetku sam preživel. Nekak. Dotle se v Delnicama skupila ekipa od 160ak duša na Cro Oupenu. Imteresantne su jebile minicpokm. Usput je odrađena još jedna izvamredna na tkoj smo dobili HOS. Nakon još jedne treking zmage Bojanu buju zabranili izlazak iz Juropske Unije. Dere opako. V Klokaniji normežani guštaju. Na klasiki zmage i dozmage u obje kategorije, na sprintu medalje. Kao razlog se spominjeju neki dugoročni planovi, držanje ekipe na hrpi, tamo neki trening kamp od zime. Prosto ko pasulj, rekli bi neki.

 

 

05/07/2007
Živijo King. Veliju da se na današnji dan rodil rokenrol kad je King prvi put otpjeval That's all right (mama). A i ofca Dolly je zišla na sunce. Ali Dolly predstavlja neku drugu eru. U svakom slučaju dan za početi nekaj drugoga, drukčijega. novoga. Osobno i personalno sam si kupil nove nike patike za šumsku i putnu bežaniju od NjuBalansa. Plan od 4 tjedne bežanije i to po šumi treba počastit svjetlim oružjem. Ove godine još nisam nit jedan trening odbežal po šumi, sam putovi. Već mi je vrijeme da krenem. Uostalo zadal sam si cilj da rundu od 12 km šumskih do jeseni spustim na 67. To bum onda na nivou ko jesen pred dva leta. To bi trebala bit solidna osnova za zimski trening. Ideja je odvalit 13 tjedana zime do kraja veljače. U četri bežanije, 2 bicikla i 1 plivanje trebalo bi skupit 6-7 sati treninga tjedno. Omdak malo trke pa planirani pad forme i od prvoga maja 6 tjedana u istom ritmu ko zima. Nakon toga mi ostane 3-4 tjedna za brušenje forme i pravac Portugal. To je sve divno i krasno ali bumo vidli kaj veliju moje pete i kukovi. Trebal bi otvorit rubriku ženidba udaja. Tri subote za redom orijentacisti ideju pred oltar. Prvo bu Danči sredila njoFru, pa pada Pero, itakodalje. A kak buju samoborci na Skupštinu? Od ove subotu bumo konačno ono kaj jesmo ORIJENTACISTI. Savez mijenja ime u H Orijentacijski S na izvanrednoj u Delnicama u subotu u 19.00. Jedna od rijetkih stvari u tkojoj se slažem sa aktualnim vodstvom. Čitam kak je ekipa zadovoljna sa rezultatima i mogućnostima naših mladih nada. Nekak se nemrem otet dojmu da sa dvajspet, šest il još gore trispet nikak nisi nada ili perspetiva. Sa dvajsjednu, dvije nekak a sa osamnajst svakak. Piše Vukma kak kod nas dugo ni bilo kvalitetnih staza (da sumiram) i kak se vani više ulaže pa je ekipa bolja. Prije deset, petnajst let se nije niš više ulagalo pri nama ali su Špek, Pero, Edi pa i Gjuro, te moja malenkost bez problema mogli odvalit dve vure jakog tempa v šumi. Ganjati se sa najboljima, lovit medalje vani v Eliti. Svaki bedak može bežat pol vure. Pita li se bLinker di griješi kad je Špek sa tristri, familijom (2 d'ece), Savezom i poslom od jutra do sutra, na korak iza a njega. A bLinker je kao neka faca. Il' činjenica da je Dunja sa četiri banke naša najbolja na kilometre. Stvar je u pristupu. Ko jebil na vrhu zna kak doći gore. Ko ni jebil ni nebu jel ne zna. Stara zagorska.

 

 

02/07/2007
Vmrl je Nostradamus. Ko zna jel predvidel i svoju smrt. Međ ostalim sitniminimicama je i rekel da bu tekući Papa zadnji (il predzadnji, tu negdi). Ta mu je imteresantmna. Složil sam si v glavi treninge prek ljeta. Krajnje je vrjeme da začnem pripravu za Portugal. U sklopu istoga sam u nedelju u 3 popodne opičil 8,5 do Gudcih. Slično kak krosliga sam kaj ima malo više uspona i 2 km po šumi. Ono, da vidim di sam. Dole dvajst, gore devetnajst, skup 39. Za dva mjeseca isto. Detalje za tkoji dan. Prošel je još jedan TLO. Matjaž po običaju najbolši od naših (mogel je i zmagat). Mija (relativno) solidna. Kod dečkih je Špek mudro izbjegel 17,3 a ostale trke odradil u revijalnomu tonu predaleko (kak i navek) ispred novih nada. Pol vure na klasiki iza juropske druge Be lige malo otvori oči. Jelda. Valjda su dečki shvatili kulike je još žgancih v igri. Cure? Hm ..., no comment. Pitam se ima li itko više ambiciju bežat klasiku na Svjeckom. V Ukrajini bu to 18.1 km, predviđaju 95-100 minic za vinera. Ovisno o vremenu. Inače istovremeno jebil i trening kamp v Čehiji. Par koraka od Svjeckoga nekst jiir. Pretpostavljam da se o tome baš i ni znalo? Kad smo već pri repki moram vam priznat da mi srce plače nad teškom Jocilijevom sudbinom. On se jadan plače i nekaj prijeti u svezi a glede repke. Mam se sjetim Portugala. Jemate ? Pa prije odokativno 7 let je Jocili naumil otić na godišnji v Portugal o trošku poreznih obaveznika. Kak ni jebil član repke selektor Špek mu je rekel da ne dolazi v obzir. Omdak su Jocili tražili Komisiju istu stvar. Odgovor jebil isti. U medjuvremenu je Jocili malo podmetnul Berljaku papire za senijorski Svjecki kup u Portugalu medj juniorsku papirologiju. V junekima jebil voditelj (or so). I prešel sa Jocom na godišnji. O trošku državnomu. Prekasno se saznalo za prevaru, pronevjeru love i lažno predstavljanje našoga Jocilija pa je nastup prošel uz neuspješni pokušaj zaustavljanja. Zakaj mu je poslje Hapač spasil glavu to sam on zna (6 mjeseci ne bežanja je magla). I takav vam d'eca danas piše kak se morate ponašati. V repki. E jesmo mali. bLinker je zmagal srbske kratke staze. Uskoro začneju Klokanijada i Vetrinarijada.

 

 

29/06/2007
Ak se požurite još stignete na dnevnu trku usred noći. Mraak!
P.S. Najte pozabit pratit naše pomlađene na TLO. Pogotovo sutra na 17,3. Km.

 

 

28/06/2007
Smaknulo Franju usred Sarajeva i počelo 1. svjecki. 5 let kasnije u Versaju svršilo isto to 1. svjecko sranje. Usput je i Tajson pojel komad vuha Holifildu. Konačno sam bežal neku trku. Đehovasi polahko popuščaju pa bum valjda skupil nekaj više trka najesen (a manje origazmizacija). Dve noći za redom po sedam vuri spanja i mam sam se osijećal kak ptičica v subotu jutro. A pripomglo je i zimovito vrjeme. To valjda jebil razlog kaj nis cendral na teren i kartu kak Gjuro i Darkić. Gdaj sam zel kartu v ruke bil sam malo zbunjen. Najlogičnije mi jebilo krenuti kroza start na prvu. Ipak sam tri put provjeril jel sam dobro usjeveril kartu i jel krećem u dobromu smjeru. Da baš se ne zblamiram odma' na startu. Gustu crnogoricu na putu do prve je zvlekla granica vegetacije jer sam se već počel pitat di sam fulal. Kod izlaza u travurinu prema trećoj izživcirala me šuntava čeka tkoju nikak da staviju na kartu. Tu sam videl Gjuru i Barića kak odokativnom metodom od drveta do drveta tražiju KTicu. Na putu do 5. sam srel Klobu pa smo izbili na krasan golf teren taman prije KTice. Uopće tu nis' kužil kartu. Išli smo skroz odokativno. Dopalo mi se da ni bežal niš brže od mene (tu jednu KTicu). Gubljenje na 6. mi je spasil papirić postavljača. Nekoliko jaraka prije i ispod KTice malo su zbunjivali pa sam već prošel ispod nje al je neprirodan detalj v trnju zvlekel stvar. Na povratku nisam uopće videl kaj su jebili detalji. Jednostavno sam koristil taktiku da se dopeljam v centar pa bu morti tu. Detalji na KTicama 9 i 10 se vide tek uz dobro povečalo. Četverobojni tisak jebil ipak malo preveć zrnat. Kod dečkih Kumek je iskoristil prednost kasnijoga starta v guščobi. Kod cura je Vinka iskoristila to što je potkoju klasu bolja. Na kraju i grah i vino. Di'š bolje. Ljepa trka, kak to već dečki radiju. Rizalaci. Kratki prvaci od petka su bLinker i Vinka. U isto vrjeme vozila se na O-Festivalu i druga trka svjeckoga kupa (Džordže i Simona), kadetlije v Mađariji (naši standardni, tu negdje s fenjerom v rukama), a dan kasnije i sprint v slovenskom djelu Međimurja. Sutra počne Theremenland. Nastupila bu i naša pomlađena repka. Drugu subotu v Delnicama bu izvanredna Skupščina. Postali bumo HOS, rvacki o savez, primilo bu Japetića i Kapelu (oni su za razliku od Mihanovića postali podobni), tražilo prijem v HOO, itd. Dobre vjesti. Na kraju loša, prešel je Tadija.

 

 

20/06/2007
Ubilo P. Radića, Basarićeka a smrtno ranilo i Stjepana Radića. Đesi Ovens naguzijo Adolfa i osvojil stotku usred nacističkoga Berlina. Vruće je. Pokrepali bumo za vikenad. V subotu bum bežal jubilarnu 3. trku ove godine. Dobro bi mi došel kakav trening s kartom. Kad smo već na toj temi jel zna netko dal' Duh opet origazmizira kakav trening na terenu trke ovih dana. Znam ja da to baš i nije po Pravilniku ali bumo si progledali kroz prste jel ipak nije državno prvenstvo v sprintu i ujedno međudržavna liga. Ne mora bit nekaj posebno. Karta, par KTica, ekipa ... Baš me zanima kaj Povjerenik veli na tak nekaj. A Slovenci? Zanimljivi su mi ti roditelji koji svoje frustracije lječe kroz djecu. Došli su mi sa zahtjevima da im premjestim djecu na druga startna mjesta jer da bu im lakše i ljepše ak startaju s prijateljima (koji ih pošlepaju). Kategorije M12 i Ž12 su natjecateljske i poslati na njih djecu od 7, 8 ili 9 godina i onda krivit organizatora je prilično licemjerno. Slušamo ove godine kak se klinci plaču i vrište izgubljeni, traže pomoć mobitelom, ili kak ih starci vode po MŽ12 stazi. Dajte ljudi mislite si malo na djecu a ne samo na sebe. Još malo i o zadnjem Jocilijevom natpisu. Malo sam pital na 2 različite strane. Veliju da je do kraja godine prelazno razdoblje i da je za sada za medjunarodne nastupe odgovoran HPS. Tek kad se HSOT primi u (pridruženo) članstvo HOO počinje njihova ingerencija na međunarodnoj razini. E ko tu sad laže, jel HPS, HOO il' Jocili prosudite sami. Uostalom HOO financira nastup državne repke na Svjeckom u Klokaniji i Ukrajini te kadetlije u Mađariji. Ali prek HPS. Zakaj nema dogovora da HSOT kao krovna Rvacka udruga pobere nofce i pošalje repku tam?

 

 

18/06/2007
Džovana Orleanska je naguzila Emgleze i označila kraj 100godišnjoga rata. Par sto let kasnije ovi su im vratili kod Vaterloja sredivši malog napuhanka. Mali lirski uvod povodom Džordževa finiša na Jukoli. Zmagal je Kalevan Rasti. Moji (kladijoničari) su svršili drugi. Ono kaj je fakat imteresantmno je da je Hakan Ericsson došel četvrti od 1300 u prvoj izmjeni. Ak se ne varam mladić je 61. godište. Još malo i eto naših bElitaša na tomu nivoju. Nego, i cure su dale svoj obol. Na kraju ludi finiš i prve 3 u trti sekndc. Jučerašnja trka jebila pravi džinks. Neki teški urok. Prvo cirkus sa kartom. Otkazivanje nove. Omdak ni išlo printanje staza. bElitu da i ne spominjem. Pa sam dobil KTice u pol osam u subotu z'večer. Pa sam u pol ponoć (23.30) ustanovil da moram u ZG po master s tkojim MOGU isprogramirat SI-jeve. Onak usput i smrtni slučaj pri našomu glavnomu kompjuterašu. Pa staze pravilno upucane u program početkom trke. Pa su se pomakli minutu u startu ijako sam izričito rekel da paze na preskakanje. Pa je neko isčupal master za čitanje čipova. Pa se iskopčala struja na compjuterima. Fakat je netko zrhital neki teški urok na trku. Sreća pa sljedećih mjesec dana niš ne origazmiziram. Rizalaci i prolazi.

 

 

15/06/2007
Jel mi se čini il' jebe lud zbunjenoga.

 

15/06/2007
Jel mi se čini il je nakon jučerašnje blamaže netko u Savezu počel koristit glavu. Jučerašnju vijest i želju Povjerenika skinulo. Šteta kaj nis' napravil korelkepčr. Najime Povjerenik je jasno i glasno priznal da je (opet) zajebal zadevu i onda sebi za nagradu predložil kršenje Pravilnika za natjecanja i promjenu sustava natjecanja usred sezone. Očito nit pozna Pravilnik, nit ga se drži, nit zna kaj je sam odlučil i za kaj je sam glasal. A zgleda da baš i ne obavlja povjeren mu politički zadatak. A kad mu spomenete očite i velike greške onda ga mrzite. Pravi Jubito. Usput kaj je s osobom (doPrecednik?) tkoja je zaprimala registracije natjecatelja? Baj d vej ona odluka da svi mogu v Elitu u 200šestoj je čini mi se nepostojeća. Najime ne spominje se nigdje u dokumentima Saveza. Provjerite. Ono kaj neki mrzitelji KO HPS ne shvaćaju da je Savez pravna osoba i treba/mora (?) se držati svojih regula i državnih zakona (čl. 61, st. 2). Naravski ne treba uopće sumnjati da bu IO donesel odluku u interesu orijentacije. Jel tak?

 

 

14/06/2007
Imal sam lepi članak v glavi za danas. Ali ... Ne bi ja, al kad mi već matrijal stiže sa sviju strana. Ima jedan sitan problem v prijavama. V bElitu se prijavilo 16 (ŠESNAJST) 'Rvatina. To me nagnalo da ih malo pročešljam. Nakon kraće provjere uočih da od tih 16 čak osam (8) nema pravo nastupa u bEliti. Prema dostupnim dokumentima. A jedini dokumenat tkoji to regulira je Pravilnik. Strana 35. I kaj sad? Bumo vidli kaj buju rekle pametne glave. E a te pametne glave su same u igri. Najime među prijavljenima a bez prava nastupa (po dostupnim papirima Saveza) su i Precednik Karlo, mali mu braco Jocili te Miljac. Sva trojica članovi IO. Poznaju li oni Pravilnik za tkoji su se tako žestoko borili? Ili znaju nekaj kaj mi ne znamo? Najime postavilo bu se pitanje tko je tu i za kaj kriv. Jel Povjerenik čija je to domena? Jel Izvršni odbor tkoji bi trebal prije sezone objaviti imena bElitaša? Jel OK Vihor (sa 3 člana IO) tkoji je na prvoj Kup trki dozvolil višestruko kršenje Pravilnika? Jel glavni organizator istoga naš Precednik Karlo? Jel bu IO opet sam skočil u svoja usta? A jel znate kad se mogu mijenati pravila natjecanja? A moguće je sve ovo samo jedna ojebična pričimba (fata morganova za ne'Rvatine)? Najte se sekirati, radi se sam' o klupskom bodovanju. Šezedespet (65) bodića v bEliti vredi više neg 80 u M21A. Il' M35. Morti je sve ovo ipak sam pričimba. A sad na ljepo. Za toĆno mjesec dana bu se i službeno prestal trzati. Ne bu više moral prijetiti i objašnjavati kak bumo mi vidli svoje. Daklem, kad drugu subotu v džulaju Pero potpiše svoje, mogel bu odahnuti. Više se nu bu moral uvjeravati da se bu vratil. Osim ponekad nakon kakve dobre žderancije. Trenutno je na 93 kile. A teži prema gore. Ipak je prije sam 3 leta istrčal ludo dobru dugu noćnu na Tijomili. Tulumi oproštaja službeno počinju večeras. Komadi v Jaski su očajni. A tek mu je dvajstpet.

 

 

11/06/2007
Umro Đon Vejn. A pala je i Troja. Kad odem v nedelju bežat v pol devet navečer to obično znaći da se nit u subotu nis presvlekel i da je tih 5 eventualno 6 km samo nekakvo umirivanje savjesti a ne i trening sa svrhom i razlogom. A tak sam lepo počel prošli tjedan. Ak se na jesen opako ne mrdnem imal bum ove godine više organizacija (6+5) neg odbežanih trka. Dok se ekipa znojila po Zapruđu i okolici, suznih sam očiju odrađival DPO. Ilitiga društveno političke obveze. Nedeljne zgode sa perforiranjima sjetile me nekih prošlih vremena. Uglavnom, rizalaci. Na Risnjaku opet pobjeda jednog (te istog) orijentacista v treking ligi. Ne kužim baš kaj se oće s tom ligom. Kao moraju imat kartu. A kaj će im karta ak se staza zna godinu unaprijed? Ja sam očito ipak onaj stari (pre)klasični orijentacisat. Ovaj bu nam tjedan pun događanja. Počinje Svjeckim kupom. Tkoji je ustvari sam' prolog/dodatak Jukoli (očituje se sposobnost IjOeF vrhuške). Pri nami se prvo zagrijete pedaliranjem i omdak nakon duuugo vremena i jedna Kup trka. Projde vikenad v tren(k)u.

 

 

08/06/2007
Jedna od dobrih vijesti je da medvedi imaju popriličito širok krug kretanja. Tak da to kaj medo Pesek obožava salatu i mrkvu iz Andrijinog vrta ne znači i da spi u logu ponad Rozine hiže. Vrlo sam hrabro zel Vigu sa sobom gdaj sam postavljal papiriće. Ono, kao pričamo nas dvojica usput. Ni meni frka. Uopće. Sreća da je Vigo nakon uru i pol bil totalno crknut tak da nije uopće reagiral kad je ono riđe krznato prošlo pedes' metri (mjerijo na karti) onkraj nas. Nekam daleko. A kiša ljevala. Za vikenad doradimo detalje i trka je spremna. Usput kad sam već vu tem dijelu Svjeta dva detalja sa naše "nove" karte. Skenirani ne tako dobri print. Detalj 1, obratite pažnju kak izohipse prelaziju prek jezera. Detalj 2, uočite prirodni ni'dže vidženi fenomen di se potok penje prek izohipse. Uočili ste da su izišli i sastavi rekpi i plan za dve iljade i osmu. Kak vetrinara me zanimlje Vetrinarsko. Za isto nema smisla objavljivati repku jer to tam ne postoji. Osim ak se kaunta sa kakvim financijama. Još jemput za sve vetrinare, v Portugal i bilo di drugde može ići svako tko jema 35 i više. Otvoreno je svima i nema repki. A na spisku su se mogle najti i Dunja i Eva pri curama, Miljac, itd. Kad smo već na reprezentativnoj temi bacil sam se v istraživanje (bLinker) kakva je to Mtb repka na juropskom v Digićlendu. Kad ono naš je Precednik otišel poskrivečki na malo rekreacije. Ono kak je već njegova okolina naviknuta nastupati na takvim trkama. Poskrivečki. Ipak se ide na Evropsko ne zato da dokaže da je bolji od drugih već prvenstveno da se u ugodnom društvu u prirodi odmori od svakodnevnih obaveza.

 

 

04/06/2007
Istrčala sufržetkinja Emily pred konje na Derbyju. Pogazilo ju do kraja. Rizalac svega je jednako pravo glasa ženama nekaj godina docnije. Nekak su u isto doba dodijeljeni i prvi Puliceri. To je ono za dosadna škrabala tkoja svugdje rivljeju svoj dosadni nos. No kad smo več pri nagradah bacite luuk na Savez. Ima gomila novosti a neke su i za kategoriju nevjerojatnoga. U svakom slučaju sad možemo mirne duše reć da jemamo Savez. Duboki naklon odgovornoj ekipi i nadam se da buju sad počeli z radom na samom Savezu. Za vikenad nigdi niš. Lagano mrtvilo. Osim recimo na Faru. Ak se netko pital di je Groznoga zadnja akvizicija evo morti mali ensver na to pitanjce. V nedelju je bežanija u Zapruđu. Sprint bežanija. Najte pozabit na prijave. Tjedan kasnije je biciklijada v Đurđevačkim peskima. Pitanje mi palo a kakve gume za peske i dine? Reklo bi napamet mlinske lopatice. Bum pital. Za dugi, mnogima morski, vikenad pol vremena proveditu okrog Varaždina a pol v Morskoj Soboti. U medjuvremenu su pala i službena mjerenja. Kraj je sve bliži a trga se sve jače. A znamo da pomoći nema.

 

 

01/06/2007
Morti se siječate kak je prije 6 let prestolonasljednik Nepala (ona državica sa Šerpama) onak malo nadrogiran i naalkoholiziran potukel c'elu bližu familiju. Na kraju i sebe. Službena verzija. A primilo i Kentucky i Tennessee u Amer'ku kao četrnajstu i petnajstu državu. A nekim ljudima nemreš nacrtat nacrtano. Jučer sam pokušal odbežati bElitu na našoj "novoj" karti. Popizdil sam već nakon pol vure. A dvajst minuta sam stajal i gledal. Teren je prekrasan, malo istina pod kutom a ima i domaćih životinja, onih čeških skalčika, skandinavske vegetacije i islandskih lišajeva. No, da skratim. Karta je neupotrebljiva. Osim morti za ekipni planinarski Kup bivše Juge. Dobili smo dozvolu od Povjerenika da promjenimo teren. Daklem 17. sve isto, samo smo na Gorskom Raju. Ionak je sam prek ceste. Buju i na klupskim stranicama uskoro obavjesti. A usput da spomenem kak se nekima bliži kraj. Odbrojavanje im je počelo.

 

 

> PAZI TRKA <
O-Ringen
OO Cup

Svjecko

 

> SRETAN ROČKAS <
24.07. Zlatko Prelog
25.07. Tara Patrick
27.07. Marija Štambuk

> DŽUNIJOR KUP <
ni jebilo sizn 2006


HSOT
OO Cup
World of O O-friškO
Plitvice