o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

31/01/2008
Seljačka jeBuna je v modi ovijeh dana. Jedan moj kolega istoričar jema (priličito imteresantnu) teoriju da su se Zagorci digli na bunu zarad loze. Najime da je vlastela lupila poreze na "svoju" plemenitu lozu (Kraljevina) jer su već sve drugo oporezili. Uključujući i vino. Zagorci naravski popizdili (di'š zagorcu dirat v lozu), digli bunu, popušili i kasnije počupali Kraljevinu. Pa se odonda do neki dan održal tudum iliti direktor iliti noja iliti izabela. U svakom slučaju divlja (necepljena) loza prepuna metilnog alkohola. Teorija, rekli bi, drži vodu. Ovaj se tjedan odmaram. Jedan srednji trening i 3 kilava. Pa omdak još 4 udarnička tjedna. Taman da svršim z kLipicom. Prošla su dva (2) mjeseca od izborne. Moj(i) klub(ovi) od Saveza nula bodova. Još nikakav papir, mail or something nisu dobili. Nit izvještaja sa skupšćine, a bo'me nit ikokvijeh infosa o 2 održana (za tulike znam) Izvršna odbora. Čak nismo dobili nit službenu obavijesnicu da smo zaprimljeni kod HaOOja. A od nas se zahtijeva teški formalizam. Zaobilaznim putovima (a ne kak bi očekival) dodžoh do kalemdara. Tkoji je konačan a morti i nije. Ko bi ga znal. Ijonak je malkice prerano za utanačiti kalemdar. A prema nekim najavama objavljenim pri rekreativcima Kup je trebal početi za mjesec dana. Pa ipak zgleda nebu. Al smo ozjebiljni. Nakon dve godine i dalje nejimamo savezne pejdže. U dveiljadei8. Zgleda da se zasad ni niš promjenilo i da po starom postojiju Sveta Trojica (3). I kmetovi. bLinker je za vikenad na zimskoj malo istočnijoj ligi. Malo zapadnije belosvecka bElita jema svoju zimsku ligu. Malo tu blizu možete na breg, a malo južnije po najmanjomu gradu u Rvackoj. Toni je javil da je spreman za 5. iliti predzadnju rundu Zimske.

 

 

29/01/2008
P.S. Jelen je bogatiji od petka za još jednu članicu. Sandra i Nick su dočekali Elenu Mariu dugu 50 a tešku 3ipol. Čestitamo.

 

 

28/01/2008
Štrumpfovi su svuda oko nas. V subotu još je'na runda Zimske nam lige. Hladno i vedro jutro razvilo se v izohipse z kolačima i kuhanim vinom. Kapelaška ekipa zna znanje. A bo'me i bivši kapelaš Odica. Bitno je poboljšal učinak ovaj vikenad. Druga pozišn, o'ma iza Špeka i sam dvajst sekndc viška. Jel domaČi teren, poklapanje planeta, dobra trener(ka) il' sunčani dan? Znali bume uŠkoro. Osobno i personalno ostal sam 3 minic bihajnd vodoćoga dvojica. Za razliku od Bjelovara v subotu nikak nisam uspel stisnuti gas do daske. Sve sam nekaj išel skoro pa jako. Izbor varijamti mi jebil poprilično mlitav. Ono, ufati greben di sigurno jema put i pazi na smjer kretanja. Kilavo. Il' moguće strah da se ne pogobim kak gujda. Il me jednostavno muĆiju brda. Ijako sam videl Pongija i VeBejca još na 4 KTici nis ih stigel do kraja. Kilavo. Pri B klasi vladali su Štambuki a pri C Vertlbergi. Rizalaci. Odokativno u isto doba je gomila klinaca bežala uz Gradnu na Srakotrku. Samogorcima je Srakotrk sve vekši i vekši. Biće da je stvar u kvaliteti. V nedelju je na Kastvu Matjaž ubral još jednu zmagu i dobre minicpokm. Na Sljemenu su frustracije s Ponikvi ispucali trekeri. I ostali.

 

 

24/01/2008
Henrik VIII je otkantal Papu, oženil se drugi put i osnoval svoju Emglesku crkvu. A to mu jebila tek druga. Usput se koju jahru kasnije i Svadbeni marš udomačil, v tim krajovima, ko pratnja dadakanju pred oltarom. Moram se malo falit. Kad veČ drugi nećeju. Ojebavil sam mrežni intervju za Vetrinarsko. Valjda zato kaj smo Darkić i ja jedini dosad prijavljeni iz jedne tak egzotične banana zemlje kak je naša Kroacija. A o meni je nounar valjda našel fju infosa više. Gledam ja bLinkerov trening od nedelje. I nekaj mi poznato. Pa da. To je Špekov rukopis. Jel to naša dva ponajbolja treniraju zajedno? Oli moguće slažeju jedan drugomu treninge? Il' je bLinker konačno svatil da može puno nafčiti od Špeka? Il' je morti Špek krenul v trenerje? Kak i navek s'e bumo saznali i s'e bumo vam rekli. Na vreme. Kad bute trebali znati. Ne prije. Nego, kad smo već na temi, a repka? Jel neko moguće primjetil da nekak nemamo repku? Jemamo direktorja. To jebitno. Vrlo. A repku? Puna nam usta jebila o preuzimanju ovega i onega, o pozicijama, naslikavanjima, ... A repka nam se svodi na tu i tam kakvo priopćenje. Češka je tu, iza flanjke. Stvaranje ekipe, treninzi, trening kampovi, kvalifikacije, pripreme? Nula bodova. Il' se putniki v Češku već znaju pa se ne zamaraju s takovim sitniminimicama. Vinka jebila vrjedna. Startne, ojebavijesti, te ostalo za zutra je već spremno. Sprema se rekorad sudijonika. I to bez (većine) vanjskih. Standardno, v nedelju jemate Sljeme il' Rijeku.

 

 

21/01/2008
Doklem Irci (ne i sjeverni) slaviju cipeliranje dragih im/nam Emgleza, dotlem zagorski šerafciger mehaničari jemaju svoj dan. Joža Opel je začel z autobiznisom. Lepo vrjeme za vikenad, nadam se, vas je istjeralo na bežaniju. Mene je istjeralo na okolokućne intelektualne radosti pa sam ostal v svojima bregima. Ali ipak v subotu 9 a nedelju 12ak šumskih km. Taman negdi pri sumraku. Zato su naši dečki iz Metroja jebili vrlo aktivni po okolojuropskim poslovnicama. Prvo je v subotu Odica (skup sa svojimi curami) ufatil broncu pri Herwigu. Sa 5,frtalj minicpokm. Ko po Maksmiru. V nedelju na Igu, metrojci su jebili komplentni. Odica spet brončani a Špek zlaćani. Rvacka-Slovenija 2:0. Je, je, i Lino (Červar) se broji. Ak si pokauntam Odijev zaostatak za zmagovalcima na zadnje 3 trke, rast forme, odmornost, vremenske uviJete, kartu, dužinu staze, model tenisica, vrstu doručka, motivaciju, broj KTica, cjenu bemzina, vrjeme prvoga starta, brzinu viJetra, stare SI stanice, kvalitetu opisa KTica, rekel bi da bu bLinker moral puno žganci pojesti ove zime ak bu štel spet Kupa osvojiti. A kamoli fajnalse na terenu glediti. Subota. Vinka. Prijave.

 

 

17/01/2008
Ijako nikad nis bil neki fan špinata navek sam rado gledal Popajeve crtiće. Na dan kad je Popaj počel ganjat Olivu, dragi braco Čezare Bordžija se povratil v Rim. Imteresantna jebila ta familija. Bordžija. Znate ono iz vica: incest, igra za cijelu obitelj. A dočepali smo se i vlastoručno potpisane karte našoga brata Roberta. Napreduje, krupnim vetrinarskim korakima. Dotlem se ja veselim ko malo d'ete kaj držim svojih 4 bežanja tjedno. A čak sam počel i planirati bežanije, dogural sam na nekih 35 km tjedno. Čak i društva ponekad jemam. Ludilo. I tu treba spustit loptu, bacit oko na evidenciju treninga. Recimo sjeČanj devectodevedestreĆe. Leve i desne. Te sam godine radil dužinu i uobičajenih 5000 godišnje digel na turažu od 6000 km. Jemal sam te godine 5 mjeseci prek 600 km ali i jedan od samo 250. Svrha zimskog treninga je baza. Ono kaj napravite prek zime drži vas cjelu godinu. Uobičajeni zimski trening mi je trajal od 16 do 20 tjedana (kako kad). Jedna od teorija veli da na treningu treba biti teško da bi onda trka bila laganica. Mož' bit a i ne mora. S ozbirom da me i nije jemal ko tu u Rvackoj pametno uputiti kaj i kak, u početku sam jemal puno lutanja. Promjenil sam par stilova treniranja dok nisam našel ono kaj mi najviše odgovara. Treba upoznat svoje tijelo, želje i zahtjeve i deri miško. Evidencija tu jebitna. Pametan piše, bedast pamti. Reko je Komfučije. Il neko. Puno trčanja i pisanja. Gomila podataka za svaki trening. Baš jebilo ljepo jemati tolko cajta (i zdravlja) za treniranje. No dobro. Do Lipice moram cenera spustit na 42. Vikenad. Jemate v subotu KTice v Mureku pri Herwigu. V nedelju KTice su v Igu, bežati možete na Japetića il po Terri Istrijani.

 

 

14/01/2008
Crko punk. Sex pistolsi (oni pravi) održali zadnji koncerat. Nego, jeste kaj bežali ovaj vikenad? Nas 40ak su Bjelovarci ljepo ugostili. Sunce, dobra staza, ručak. Di'š bolje. Odica i ja smo prvo ojebavili dobro zagrijavanje pa na kartu. Tkoju sam negdi pozabil. Uglavnom, na prvih par KTica dok se nisam ufural v kartu jebilo nekaj tjeških grjeških. Osobito na treću di sam zajebunjen nepostojećim putovima prešel male (bar 1'30) krivo. Staza jebila konkretna i moralo se gledati v kartu. Pogotovo ja, bežajući brez smjeropokazivalca. Dobra bežanija i mnogo fina juha za ručak. Naš brat Robert počel je opasno rasturati v Be pa je ubral i drugu zmagu. Bacite i opet luuk na njegovu putanju. Odnošaj brzine, uspona i puls su nekak v nekokovumu odnošaju. Rizalaci i prolazi. V nedelju sam bežal v jednomu čist drugomu ajembijentu. Runda Bačvice Žnjan i jaki jugo. Munjeno. Za vikenad vas jebilo po svukud. Neki se pentrali na Sljeme, neki plivali na Kostreni a neki bežali po Smledniku (Grega kuko stara). Najdoh kartu.

 

 

10/01/2008
Dok je Cezar prelazil Rubikon dotlem su londončani prešli v ilegalu od podzemlja a Tintin je ugledal svjetlo dana. Znate ono kad se guštate na nekaj. Recimo nakon cjeloga dana vani na 2ipol para domaćih klobasa z hrenom. Ockej ni jebilo cjeli dan ali jebilo popodne, nekih 4 vure fizikalija, vani po snjegu na majnus dva. Odma Ćim sam krenul z poslom rimembal sam da mi je v friđu ostalo 2ipol para domaćih klobasa od Vikija. Receptura je stara familijarna, Viki ju je nasljedil još od dede Viktora. A klobase, prave domaće, kak su se nekad delale. Mesne i masne. Znate ono z kolinjem za Dan Republike. Zeme se bolje meso, recimo se lopatice rastrančiraju. Svinjske naravski. Pak se ljepo narežu na kockice. One prave Rvacke, crvene i jebele kockice. Omdak se bacaju v flajšmašinu. I meljeju. Znate one ručne, teške, stare, sjane flajšmašine. Al' ne na onu uobičajenu šajbu z malimi rupami. VeČ, se specijalno napravi, sam za klobase šajba z 6 rup z fijem od centimetra. Omdak se to ljepo sflajša u neku veliku plastičnu kacu. U nuždi može i vandl za veš. Dva dana prije ste stavili creva v vodu (ak su suha i usoljena) i narezali gomilu češnjaka i pustili ga također da se safta. Omdak posolite to sflajšano meso, pobiberite, crvene paprike (ljute) po želji, ubacite češnjak (još vas peku prsti od rezanja), malo magaretine il srnetine ak jema. I mješate. Z rukama narafski. A ruke crvene. Hladno. Boliju. Ipak se meso drži na jedva pozitivnim celizićima. Pa probavate (tu finu sirovu smjesu) i velevažno dodajete još malo soli, paprike. Nakon kaj par dana ponavljate mješanje, na red dolazi punjenje. Creva sam kaj se nisu već rastočila v toj slanoj vodi (da se ne pokvariju). Tu je veČ spreman tuljac za punjenje. Zgledi kak ogromna šprica sam kaj je tuba od lima a ona guralica je drvena. Na vrhu ste navlekli kožicu, ovaj creva, tubu napunili i guraj vole. Napunili ste crevo i omdak ih vežete (iliti delate parove), po želji, na dužinu od 15 do dvajstpet (cm). Kak je kome mera. Par se pari mam speče za probu. Ostatak na dim. Par dana, 3-5, na pilovini ili boru. A može i oboje. Kad su ufatile fini miris dima ljepo ih nosite gore na tavan, najviši dijo hiže. Moraju se osušiti na vjetru. Nakon odokativno 2 do 3 tjedna ideju na kuhanje. Za rezanju bute počekali da se malo stvrdneju. Daklem, sačuvali ste si 2ipol para tih klobasih. Smrzli ste se vani. Pivu stavili z balkona u frižider da se malo zgrije. Skuhali ste klobase. A voda od kuhanja je onak fina, masna, kak juhica. Mogli bi sam kruha nutra nadrobiti. I jesti. Spikate klobase z vilicom i nožom još pod vodom. Vruća mast cvrlji iž njih van. A vama fino okoloko srca. Kruh domaći (jemamo makinu), mješano raž i pšenica mljeveni z ljuskom v mlinu. 'zvadite hren i ribež. A hren nije iz nekakve staklenke već fini domaći koren. Znate onaj hren kaj ga zvadite z vrta, kaj ima ljepe mesnate zelene listove. Velke kak pero od paunova repa. Onaj domaći hren tkoji vam kod prvog zalogaja opeĆe jezika. Drugi zalogaj se malo okuražite i onak vas fino opali po nosu. Treći zalogaj i v formi ste. Brez kruha sa više onih bjelih, zribanih rezancih na klobasi. A on projde do sinusa i opali vas ful. Suze su tu negdi. Sam' kaj nisu. A fino vam je. Četvrti zalogaj je već ludilo, stavljate više hrena neg klobase. Otpijete par gutljaja žuje i glasno se podrignete. A četvrti vas zalogaj tak fino gledi. Strpate ga v usta. Razmuljate hren z jezikom po usnoj šupljini. Ne progutnete odma. I ondak vas rokne. Poskočite na stolcu. Projde vam skroz kroza sve šupljine na tikvi do vrha tjemena. Skalp vam je skočil v zrak. Suze tečeju, lice vam crveno, hvatate zrak al ode hren i v pljućeca. Skor ste krepnuli al' tak vam je dobro. Fino. Gušt. Par gutljaja pive i malo kruha. E, takav sam ja hren krenul ribat. Ljepo si serviral stol. Na velkomu tanjuru klobase, na malomu desno do naribani hren, pifkan strateški smješten uz ljevu ruku. Bolja polovica vas škica ne bili vam otela makar pol para. Zvjerski pogled ispod oka i stisnuti nož su jebili dovoljno upozorenje. I omdak, udobno zavaljen, krenem z prvim zalogajem. Niš. Drugi. Niš. Treći. Vot d fak!!!!! Hren jebil slatki, skroz neljuti. Fak. Katastrofa. Bjelovarci nas čakaju v subotu kak zapete puške. Nedelja je na raspolaganju bežalicama v Kostreni il Sljemenu, ili z kartom na Smledniku.

 

 

07/01/2008
Počel je rvacki tjedan po raznoraznim mondenim i manje mondenim skijališčima okolo sLjepe naše. To se ljepo osjeti po količini autih na cesti. Meni prošli tjedan jebil onaj "THE" tjedan. Zahvaljujući origazmizaciji treninga napravil sam 3 bežanije po šumi (s kartom!?) od 5 ukupno. To jebilo po vuru bežanja po snjegu. Jučer sam na skupljanju KTica jemal i društvo. Bežali smo uru i frtalj (12 km čiste snježne šume) u meni jakomu tempu a mogli smo i još (frtalj). Al nam se ni dalo. Dobro je znati da mogu. Sad ljepo nastaviti i ne pretjerati da ne završim ko prije pol godine kad sam si list sredil. Bacite luuk na putešestvije našoga brata Roberta ovu subotu.

 

 

05/01/2008
Rizalaci of tudejs trening end mep.

 

 

04/01/2008
Zutrašnje startne gliste.

 

 

03/01/2008
A znate počem su isti Castro (Fidel) i Martin Luter (of' luteran z 16. st)? Jednog i drugog izbacili (tezeve) Petrovi nasljedniki iz jedine ispravne kršćanske crkve. One katoličke. A ka'će mene? Zgleda da se bum javljal po malo cjelcati tjedan. Sutra buju startne (dosad 18 parova). V nedelju možete bežat na brdo ponad Jaske il biciklirat sa zvončarima v Zvonećah. Dotlem si poglečte poziv za 3. rundu Zimske v Bjelovaru nekst satrdej.

 

 

02/01/2008
Obišel sam staze za subotnji trening. Nekaj sam i skratil. Bilo bu vam to jedno sasvim novo iskustvo.

 

 

01/01/2008
Hepi Nju Jiir. Čestitka je stigla iz HOO (na dnu) u tkojoga smo primljeni u punopravno članstvo neolimpijskih sportova. Živili.

 

 

28/12/2007
Vrijeme je savršeno za nabijanje snage. Snjega 10-15 cm u šumi, na snjegu celizići u majnusu, obilje hrane tkoju treba kvalitetno potrošiti. Sve to i još malo više na jednom malkice drugojačijem treningu nekst satrdej. Pozif za 2. rundu Zimske lige.

 

 

25/12/2007
Meri vam Krismis.

 

 

23/12/2007
Eto ga i jučerašnji rizalaci. Uškoro poziv za sljedeću rundu.

 

 

21/12/2007
Krenuli ameri na mjesec. Prvi put. Zima dere kak se spada. Ljetni solsticij počne sutra vjutro a produženje (dnevnog) svjetla kroz par dana. Bežim sinoć svojih pol vure i mislim si kak po ovoj tempričr treba 4-5 km da se tijelo zagrije i počne bežati kak se spada. A meni tad taman gotova bežancija. Moram priznat da sam jebil pun zavisti gdaj mi je neki dan je'n prijatel pričal kak ide na Grafičar, pa Risnjak i jednostavno beži ne razmišljajući u dužini ili brdu. Nekad i meni tak jebilo. Pa da ne bi bilo da sam pričam eto skena (leve, desne) iz moje evidencije treninga. Vrijeme radnje kraj 1990. Zima pred ulazak u seniorsku kategoriju. Trebalo se pripremiti. Evidenciju treninga ekipa često i nije sklona dijeliti s ostatkom Zemljana. Poanta iste je da možete uspoređivati kad vam treba di ste kaj dobro ili loše napravili. I to omdak iskoristiti za napredak. Eee, a to vam je veČ poslovna tajna, rekli bi neki. Pisal sam nutra svakojake podatkove, od generalija na treningu do vremenske prognoze i sl. Zanimljivo je usporediti zadano i ostvareno. No, dost. Startna glista za sutra. Jema još po tkoji vakanat. V nedelju možete do Istre, Cerkna, il na Sljeme.

 

 

19/12/2007
Ovo bu zgleda ipak prava zima. Snjega i majnus Celizića već sad jema više neg cjelcatu prošlu zimu. Lutanje, ovodobno, po selima i bilježenje (sa štovanjem) novih cesata, naziva, kuČica jema i dobru stranu. Friške klobase, jetrica i hladetina dobro ideju uz crvenu papriku i kuhano vino. Slavonci su gostoljubiv narod. Ufatil sam laganu bežaniju i subotu i nedelju. Krasno jebilo bežati dok pada snjeg. Odma se rimembam nekijeh prošlih snježnih zima. Kad smo već kod rimembanja ove jahre jema dvajst let od mog prvog serijorskoga nastupa, od prvoga kartocrtanja te od prvoga samoorigazmiziranja O trke. Istorijsko. Za vikenad od aktivnih spomenimo nekoliko O bežalica na jaskanskoj i sljemenskoj zimskoj trčijoni. Te svakak i zmagu (drugu) Matjaža na Rječkoj bežaoni. Jemal je 3'34" minicpokm. Za pohvalu, pogotovo s ozbirom na doba trening sizn. Lino, bu kaj! Kartu zgleda niijeste dirali za vikenad. Zato budite aktivni i prijavite se v subotu za Pijonirac.

 

 

14/12/2007
Ima međ strijelcima totalno opičenih faca. Nisam sirguran tkoji mi je dražiji od Nerona, Nostradamusa il Beethovena. Svaki je totalna munjara na svoju ruku. Mora bit da ima nekaj v tim zvijezdama. Ovih sam dana konačno, nakon dugo vremena, opet malo na terenu. I nije mi neki horoskop od prognoze lutati po cestama, selima, mjeriti i premjeravati sLjepu Našu, u ovo doba, al' me bo'me veseli. A zgleda da bu, sreČom, još neko vrjeme potrajalo. Počel sam polahko slagati staze za Plitvice. Ak ostane kak mi je Špek rekel, za državno na srednjima bum pripremil nekaj imteresting. Za vikenad jemate v nedelju trening v Domžalama. Staze kratke a startnina jeftina (2 ojra). A možete na nekaj sličnoga v smjeru Beča, v subotu trening a poslje malo šopinga il bečki advenat. Oni trčljiviji možeju ić na riječku bežaonu il na metropolitanskim prostorima jaskansku pa sljemensku.

 

 

10/12/2007
Dan ljudskih prava bi u UN morti mogli proglasiti danom licemjera. Kladim se da bi sve vlade Svijeta to odma potpišale. Danas na poslu sam se sjetil one susedove jedva čekam ponedeljak i posel pa da se malo odmorim. Čak sam našel rupu i bežal jučer, 6 km, po onom krasnom suncu. A za tri tjedna 200sedma je gotova. Trebalo bi je malo rezimirati. Zimska liga počinje uškoro. Prvi poziv je tu. Bude uškoro i tkakav detalj iz istorijskog čošeta. Karlo je poslal mail za školovanje instruktora orijentacije. Budite brzi.

 

 

03/12/2007
Odbežali, izabrali, proglasili. Krotak sadržaj proteklog nam vikenada. Od kraja. Čestitke svim medaljašima. Proglašenje Kupova jebilo v revijalnomu tonu. Veselo i zanimljivo. Pogotovo predzadnja točka dnevnog reda. Prekrasan vrhunsko licemjerni nastup starog Izvršnog odbora. Oni tkoji su još jučer bacali stolce na spomen HPSa, puni ljubavi grlili su se s Dadom Novakom iz istog HPSa. Ono, ljigavo do boli. Najljepše jebilo kad je stari IO objašnjaval Oršoliću zakaj moramo izglasati ono kaj ne moramo izglasati a opet hoćemo izglasati ijako ne moramo jer nas niko na to ne prisiljava ali mi smo plemeniti pa to želimo. Ući u HOO, jer bez povelje nema HOO. A prošle 2 godine?!? Izborna. Svi izvještaji prihvaćeni, čak i onaj, upravo smješni, financijski (ak niš drugo progglašenje?). Biranja. Karlo jedini za precednika. Bez frke. Stari doPrecednik i ja za starog/novog doPrecednika. Frka. Tjeskoba i strah su se mogli rezati nožom. Kao što već znate jebilo me neizabralo. Pošteno. Ono, nakon silnih lobiranja i hvalenja na samoj Izbornoj i meni je došlo da i sam glasam za svojoga konkurenta. Meni imteresantmno jebilo ponašanje ekipe. Svrstah ih u 3 grupe. Jedni su mi jebili najbolji kompići prije a nestali u vidu magle kasnije. Jedni su bježali od mene ko vrag od tamjana prije (da ih ne proglase izdajnikima) a jebili mi najbolji kompići poslje. I oni tkoji su jebili totalno u frci da me se ne izabere, pa im se poslje razvlekel osmjeh. Najime funkcija doPrecednika ima kod nas faraonske ovlasti i i sve to pisano je za isključivo za Urbanca koji tu funkcija obnaša. I onda se ja prijavim za tu istu fukciju. Pravila se pišeju za fotelje a ne za one tkoji u njima sjediju. Bilo bi pravednije da kad već radi više neg ostala IO ekipa skup, da je ono kaj je ustvari i bil dosad. Izvršni odbor. Tu već jebilo veselje. Sparina popustila. U igri su 3 nova igrača. Pored Duha, Špeka, Jocilija, Miljca tu su još i Vukma, njoFra i Darkić. Nadzorni i Sud časti (sa jedine 3 žene) u revijalnomu tonu. Karlo je na kraju rekel da bu bil Precednik svim orijentacistima. To bu jebilo i najjebitnije za videti. Dal buju i dalje postojala sam 3 čovjeka i njihova 3 kluba a ostali buju/bumo sam' ukras uključujući i Precednika. Il' bu Karlo bil Precednik svima kak je javno rekel. Trka. Zmagali kod dece moji žabari Ivor i Josip a kod velikih domaći Barić i Matjaž. Zimski trening počinje.

 

 

 

 

 

> PAZI TRKA <
Portugal O meeting
Kenijski sprint
Lipica 2008

 

> SRETAN ROČKAS <
08.02. James Dean
09.02. Carla del Ponte
10.02. M. Ćiro Blažević

>ZIMSKA LIGA 2008<
eto ga traje


HOS
OO Cup
World of O O-friškO
Plitvice