o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

27/03/2009
Krenuli prvi putnici brzinom zvuka Konkordinjom prek Velke bare. A i kazalištarci jemaju svoj dan. Drugi tjedan počne i kod nas kazališna sizn. Ona nogistična. Vjerojatno je preveč očekivati službeni kalendar prije, recimo, ljeta. Registrirane natjecatelje, rizalace, proglašenja i sl. Kad smo već na zadnjima priča se da bu lanjsko proglašenje u srijedu u pol 8 na večer u prostorijama ZŠS. Baš me zanima dal bumo jemali i ove godine proglašenje najboljeg natjecanja! Navodno da je u konjkurenciji i Maksimir z Plitvicama. V nedelju bu kiša. Zakaj? Pa japetičanci radiju treninga na Manjoj Vasi. Konkretnije Matija je složil 5 i 1,5 km. Možete i do Danske, malo noćne ili na duge u Gradišće. Najte pozabit prijave.

 

 

24/03/2009
Krepan sretan. Sretan krepan. I 25 let nakon svog prvog Mecseka opet sam se vratil iz Pečuha zadovoljan. Je da sam i danas šepal ali razlogi su skroz drukčiji neg inače. No, od početka. Jemal sam 3b ciljova za netom svršeni vikenad. Pod 1 dobro se zajebavit. Pod 2 završiti i istrčati dvodnevnu trku. Pod 3a vidjet kak sam u odnošaju na Špeka i pod 3b naravski, ak ide, skinuti tkoji skalp. Ostvarih 3a ciljove. Osim dobre zabave moram napomenuti da smo na startninu, spanje, klopu, cugu jedva skršili 50€ po tikvi. Dobro, nedeljni ručak jebil v jednoj od onih Od sumraka do zore birtija. Bacite luuk na bajkove sparkirane ispred (kužite motorku). Ludilo. Pod 2 mogu reć da sam užival. Složili nam ljepe vetrinarske staze i ponudili brzu šumu i ponešto skrivenih KTica. Subota i kratke. Srednja žalost. Zaboravil sam vloške za pete i jemal probleme z mjehurom i držal sam nekakav ni vrit nit mimo ritam. Greška na sedmoj nakon pišanja po stazi (steznik za škembu je malo preveč stezal) a ostalo nekak beskrvno i sa sitnim greškama i preveč strašljivo. Htel sam bežat i v nedelju pa nisam išel na nož ko na bLinkerovim treningima. V cilju me totalno izbediral Baracsi sa 31 minic (na mojih 38'55). A lani sam ga uredno dobival. Nedelja i prvi put nakon Portugala da bežim 2 dana za redom. Hodanje na brda, biga mistejka na 4, grupa od cenera i ganjanje od 16. Početničke uzbregice sam hodal. To se opako vidi na prolazima na 3. i 6. Naravski u isto vreme na brdu počel me mučit mjehur. I dok sam si razmišljal jel bum na pišanje prije il poslje 4. ode ja malo u ... Na putu do cenera su me stigla dva mađara koji su startali 4 i 6 minic bihajnd. To me ubediralo. Uopće nisam kužil tkolko sam popušil na hodanje i 4. A ta dvojica. Bolek i Lolek. Beže napred nazad. Na trinajstu me počel gnjaviti list koji sam sredil pred dve godine. Na 16. sam napravil krivi rut čojs i tu me stigel Špek. Nakon početnog komiranja sam se konačno probudil i počel vleči tkolko iđe. Na kraju sam pobegel grupi i to me veseli. Da ipak mogu, sam da trebam prestat pimplat. Zadnjih 2,2 za 14 minic na stazi od Cenera s 500 uspona. Veseli kaj me nakon trke nisu rasturali kukovi i peta ko inače. I to je dobra stvar. Muskufiber od nizbregice (150 dole na oko 500 dužine u cilj) i sjebani list sam su ljepa uspomena na dobar vikenad. Ostatak ekipe jebil na goričkom polumaratonu, treningima škole ili na Štajerskem. A na Branje Vrhu?

 

 

19/03/2009
Neki dan je Deda ušel u sedmo desetljeće svojoga života, napunil je 6 banki. Sa 42isitno je bežal ZeGe maraton za 2:48. Kad bi ja u roku godinu dana sredil pete i kukove, ostalo bi mi još taman 3 da se dovedem na taj nivo. I onda je svizac zamotal čokoladu ... Kad smo već na temi, ko pozna Špeka i mene rekel bi da jemamo ozjebiljnih namjera biti zdravi za dve godine. Najime jedan je naš reprezentant skomentiral startnu glistu u M35 (Radar, Špek, Tome) u Pečuhu ovak nekak: Pa to bu bilo pravo trail prvenstvo države. Koriste se štapovi, pomagalice, kolica. Bezobraznik balavi. Znam da bute rekli da sam fulal vikenad. Kak je ekipa bila v kLipici, vrjeme krasovito, Simkovič i Ptičica u formi, ali jemal sam društveno političkih ojebaveza pa sam mjenjal Pečuh za kLipicu. Biće ljepo i na rupama Mečeka. Prvi dan. A drugi ko preživi (staza cenera duga). Da ne zaboravim i potapšati medaljaše iz kLipice po ramenu. Filip, Pia, Ana, Dunja, Eva, Ivana. Najbolji su nam veterani iz zlatnih (hapačevih) devedestih i skroz mali klinci. Ostatak je, hm, kad zbrojite i podijelite, bez ostatka. Vidi se minuli rad svih nas. Dva kuma, dva kluba.

 

 

12/03/2009
Dok je Bell ojebavljal svoj prvi tulifonski razgovor Litavci su zbrisali rusima. Punom parom u desno. Tako im mljeka u prahu. U nedelju sam i ja brisal punom parom po šumi. Probal sam standardnih devet tkoje sam lani prije kLipice bežal 44, sad 50. Malo bedira ali uz orbidrek boljije ikaj nego nikaj. Z kLipicom počne sezona v ovim krajovima. Roman dere rekorde (847/2009) iz godine u godinu i postalo jebitno ukazat se tam i videt kakva ti je forma. Recepat? Zanimljivi i ne preteški tereni, klima, doba godine i naravno smajlić od vuha do vuha. Negdi u to doba prosječni o-Rvat počinje grozničavo tražiti kalemdar natjecanja u Rvata. Pa tak jemate jedan na lahoraškim pejdžama, jedan tkoji kruži sam' međ' odabranim članovima Žurne koordinacije i nijedan na Saveznim pejđama. Onaj srednji mi je i nekak najvjerovatniji. A ak mu je za vjerovat pol državnih i kup trka bu v Deželi. Pa mogli bi onda njima plačati članarinu (iskaznica, osiguranje, SI, rezultati, kontrolori, delegati, itd) i 'zeti si njihov IO. Pokazali su se zericu radno uspješniji. Inače za subotu je predviđeno i Školsko PH. A jel zna neko di, kad, s kim, zašto, ... Ima klinaca tkoji bi rado bežali. Dok dočekate Godota p a r slicki iz Dubrovnika. Šteta kaj ni jebilo naših da bežiju. Trku je pripomogla jednaipo (1+0,5) Rvatina a trudila se odmoć jednaipo (0,75+0,75) izvršna Rvatina. Ekipa jebila zadovoljna a Barryju posel v Italiji i Turkiji.

 

 

02/03/2009
Krasan vikenad. Subota pravi proljetni dan. Ko stvoren za rezanje i okapanje voćki. Nedelja savršena za Crvenukapicu. Sunce, vjetar i vaga. Podmladak je smislil zanimljivi trening. Je da smo to svatili ko trku ali ipak je to Dolje. Prvo je trebalo popamtiti kad i di dobiš koju kartu a nakon toga laganica. Trebal sam bežat z Perom (u 150+) ali je srčeko dobil gripicu pa me na kraju Darijo primil u par (svi ostali nijesu bežali). Bežali smo sa 4 karte. Prvo malo razdvajanja i dve KTice (ljevo dole, desna varijanta), pa score pa nazad do starta/spomenika po kompić varijanti i četvrta (desno dole) zajedničko utrčavanje. Naš score sam ja zajebal jel sam trebal ja pokupit 83 i 85 a Darijo 63. No, na kraju ipak dobar trening i finiš zadnje karte za Vinku i VeBinja protiv brata Roberta i Ade. Jasno vam je da je tu Vinka hendikepirana. Šteta kaj ni došlo više ljudi jer jebila dobra zezancija. Rizalaci.

 

 

23/02/2009
Uhapsilo Zolu zbogradi verbalna delikta a i maratonac Bela IV zagrebčane oslobodil pedeveja. Bela IV nije došel do Dubrovnika ali zato naš Barry je. Ak ko jema namjeru zaletit se do Dubrovnika drugi tjedan i bežat po staromu gradu slobodno se javi Barryju. Staze su do 2,2 za ljepši dijo populacije i 2koma5 za neobrijani. Bi'će nekaj penzića, potkoji gradski činovnik, trubaduri. Oni nadobudniji mogu i u Sarajevo (2,5-3,5). Šteta kaj naši COFleki to nisu iskoristili za promociju Rvacke, ali kad njima treba pismena molba. Osim ak je Skupština u pitanju. Inače, ovaj je tjedan ovuda skoro lutala švedska repka. Al' im se nije mogel ispuniti sigurnosni ventil od +sedamnajst° na kršnim kartama. Bu drugi put. Maškare su jebile na TeVeju ali se ne rimembam tkojom. Prije gospara na redu je na Dolju grupnjak u režiji lahoraških mladaca. Prijave još danas a pripreme za vagu do nedelje.

 

 

17/02/2009
Huuu Fak. Mnogo dobra mećava večeras.

 

 

17/02/2009
Od svih belosveckih pizdarija ovih dana aktualnih najimteresamtnija mi je ona sa otvaranjem Tutankamenove vječno spavaće sobe. To kaj su mnogi od otvarača zginuli u roku keks sigurno nema veze s tam nekom kletvom. U sadašnjosti se eto naši klubi polahko budiju. Kapela, Maksimir i Vihor su krenuli il' krećeju z školom, trke su samo kaj nisu a i bLinker se obećal za vikenad (friško je otkazal poslušnost). I ja bi se rado probudil z bežanjem ali nekak nis' baš sirguran. Onih par bLinkerovih treninga se pretvorilo u standarno šepanje ponedeljkom a to nema smisla. Orbidrek i nije neka zamjena. Em je dosadno za popizdit (jebat ga, volim šumu) em se nemrem naterat na znojenje ko na bežaniji. Ipak odradim stanardnih 4x po pol vure tjedno. I svaki se put posvadim z glupim pulsmetrom jer kad ja pred kraj ubrzam/pojačam brzinu on počne pokazivati padanje pulsa. Mrmlj gunđ. Ak već niste luuknite si kLipicu, Meček slavi prvih pol stoljeća a Crvenakapica je ukazanje počela pozivom.

 

 

09/02/2009
Danas sam došel doma po danu. Jebilo standardnih pol šest. A i sunca sam videl. Več mu jebilo vreme. To možemo reč i za naše COFleke. Zgleda da buju konačno nekaj malo i delali za (sve)općeno dobro. Morti konačno završiju lanjsku sezonu a da im pritom ne počne ova nova. Nova, tkoja je tu iza flanjke, kroz par tjedana. Moguče buju razno razni Franceki (sa i bez šešira) konačno dobili svoju 5ćuna medalju. Ijako, ak je suditi po standardnom igrokazu, tkoji su na godišnjoj i poslje jemali Mali John Kitchmanovitch i njegov Nepostojeći poslini, sve bu po staromu. Plačali bute duplo, suci, kontrolori, delegati, karte, izvještaji, rizalaci, staze, pravila i pravilniki, ferplej, ... sve nula bodova. Naravski je'n rekreativec bu origazmiziral prvenstva drugomu. Drugi rekreativec bu origazmiziral rekreativna prvenstva samomu sebi a treči bu prodal po enti put staroga konja svima ostalima. Usput buju i male naknadice pale. I naravno tuceto kazni i izopćenih klubića. Pitanje svima tkoji misliju da su članovi sportskoga saveza: Što naš Savez može ponuditi nekom xyz roditelju koji bi htio da mu se dijete bavi (organiziranim) sportom?

 

 

06/02/2009
Gužva v šesnajstercu. Karta od prošle subote. Nekaj sam sitno grešil, na 27. mal' više. Prije sam napravil 5 km po poljima i omdak trening tkolko ide. A to tkolko je malo, onak, jadno. Brzina bežanja po ravnim Komarima mi jebila six minic po km. To me malo ukomiralo. Omdak sam se s'etil da sam u pricipu sam' na orbidreku i da to i nije pravi trening i da je surper kaj možem i to. Jer Vukma, za razliku od mene, nema nikakvu bežanciju. Dovoljna su dva, tri bežanja z kartom i već bi tikva svakaj. Zgleda da mi glava i dalje beži ispred ostatka tJela. Za vikenad jemate kartu onkraj Graza ili Lajbaha. Klince na Kostrenu a one malo stariji na Japetić il' Sljeme.

 

 

29/01/2009
Malo mi je pun čišćenja snjega. Cjeli tjedan pomalo. Svaki dan padne 5 centi novog morkog, teškog snjega. Da bar padne pol metra pa mir. Ovak se svaki dan zajebavam pod sitno. Ak ga ostavim onda se bu sigurno sve smrzlo i eto ti leda tkolko oćeš. No, da bar onda padne kak se spada. Andraž me podsjetil sa slickom na doba gdaj sam fakat bil adidasov fun. Od nas trojice (Marko, Zabukovica, slaže padobrane uglavnom; Teodolit, brat od Belca, ne slaže padobrane a nit karte) ostal sam jedini, relativno, aktivan. U to ime jedna sa istrorijskog čošeta. Ve subotu su Komari ili možete na Kastav a v nedelju i na breg.

 

 

26/01/2009
Pred odokativno dekadu i sitno je Bili nemremgadržatvgaćama Klinton promijenil percepciju szexa sa onom čuvenom rečenicom "I did not ...". Dotlem nam je jučer bLinker jemal štanbukUnfal. Malo mu je natekel. Zubić, zubić. Naš je bLlinker ipak fini dečko. Nevjerojatno ali istinito čak se i Grozni pojavil z kartama on tajm. Na kraju sam pobrojal prek dvajst ljudi koji su se došli uvaljati u blato i kaljužu bLinkerova fuba. Staza zvana najnovije u granjanju u svjeckomu kupu. Personalno sam krenul malkice manje nadobudno neg po snjegu. Psoval sam bLinkera već pri planinarenju na treću, na prvoj petlji sam išel 3-5-4-5-6 a nakon dvajste sam jebil tak sretan kaj je do kraja s'e po putima. Odokativno sam napravil istu dužinu i uspon ko i prošlu nedelju i cajt 51.43. Ili tu negdi. Next trening bu moguče ravnica pa bum morti i mogel hoditi dej after.

 

 

19/01/2009
Danas nam slaviju dvije pevaljke iz prve lige Dženis i Dolly. Reklo bi se čampijonke, svaka v svojoj disciplini. Hladno jutro na Kamenitovcu započeli smo antifrizom, nastavili bežanijom i završili z tanjurom gulaša i pol kile pive (kak je neko od prisutnih konstatiral). Jutarnji majnus (-4) nije sprječil sitnu gomilicu nas rekreativcih da se dobro zabavimo (ko jema večoga?) uoči bjelovarske Skupščine (fala im na gulašu). Ekipa šarolika a bLinker inspiriran. Natjeral nas je na čitanje karte, snjegu usprkos. Krenul sam dobre uz malu disturbanciju na 19. i prvi dijo v nizbregici mi jebilo čist fino. Na povratku sam već imal i tragova al sam krepaval na uzbregici. Na kraju sam na svoje iznenađenje skupil 7,2 km i skoro 350 uspona na stazi. Rizalaci. Sve u svemu gušt i juriš na Jakovlje.

 

 

15/01/2009
Božićno jutro, trening pa kava na rivi, frizura je postojana. Podne, džabalebarenje v Pešti, frizura je postojana. Poslje podne, Oslo, uživanje na terasi nakon ručka, frizura je postojana. Frendovi se konačno udali, neprocjenjivo.
Dobra sam se 3 tjedna odmaral. Malo v Splitu pri punici, malo manje v Pešti (eroplan) a malo više v Oslu i Haldenu. Nakon toga produžih i par dana doma uz toplo kaminče. Ijako sam v svojomu stilu užival v iću i piću nisam zapustil i rekrerirajući dijo. Najljepše jebilo kad sam v torek 30og bežal prvi put nakon 3ipol mjeseca. Zima za popizdit, sve zaleđeno, lagani sjeverni povjetarčić, trčkaral sam kak pes kojeg je gazda popeljal na pišanciju. Mislim, kad dojdete v one predivne normeške šume nemrete ne bežat. Na Staru godinu sam napravil i trening na domačomu terenu Haldena. Ijako sam jemal najbolju namjeru uvaljat se v šumu, led i sumrak su jebili dovoljni da se povratim na putiće. Spizdit se po mraku usred nedođije na majnus cenera ni nekaj. A i njihovi putovi su dost naporni. A uvijeti su im ludilo, hiža tipa Grafičar plus svlačijone s tuševima i saunom, sobe za spanje, kuhinja i trim kabinet. Sve to usred gomile kvadrata inspirirajuće normeške šumetine. Ljepo je sve to, sam' kaj dan traje od 9 do 3 a ostalo je mrakača i filing hladnoće je malo žešći neg pri nama. U to spada i hodancija 3 km po zmrznutom jezeru s tu i tam kakšnom KTicom. 'ladno. A o cjenama da vam i ne pričam (2 kave, 2 hotčokolejd i 2 koljača = 250 kn). Nije da se falim ali našel sam i najstariju birtiju v kvartu. Drvena hiža iz somašestote. Ludilo.
Nedelja. Bjelovar. bLinker.

 

 

24/12/2008
Ve subotu je Skupščina. Kakva je takva je al' je naša. A kak je naša treba ju pohoditi. Naši COFleki navek na visini zadatka zasigurno ne buju donesli ove odluke: prva i druga. Bar ne u takvomu obliku. Skužili ste zajebe. Opet neko ne zna čitati rvacki. Za one tkoji znaju uškoro bu prva epizoda tajne grupe KŽK. Ja brišem za tkoju minic. Nejima me od Badanjka do Badanjka. Ak bu me gdo kaj trebal nek me luukne tu, tu, tu, tu, a moguće i tu. Hepi vam Nju Jiir i Meri vam Krismis koji trenutak prije.

 

 

22/12/2008
Hepi je Hanuka svima. A ne samo njima. Ovih se dana veselim ruti do Krismisa na WofO. Ima fakat dobrih dijonica. Čisto ti bude žal kaj nisi bil tam. Moguće se i kod nas uškoro pojavi dovoljan broj ljudi, na nekoj dobroj dijonici, za analizu. Naš vej do Božića je skrahiral bLinker utekavši južno na pripreme. Spremil je nofce od startnina i pobegel. Veli da se bu povratil čim se dekintira. Susedi se spet nekaj praviju važni i origazmiziraju non stop nekakve trke prek zime. Mislim. Stvarno! Neki naši na bregu a neki blizu mora. Klubski smo jemali godišnju. Ono, klimanje glavama, pojest, popit, grudu bacit. Škoro ko naši COFleki za tkoji dan (osim ak se u medjuvremenu ne iznenadiju i uvrediju).

 

 

15/12/2008
Ak se dobro rimembam negdi je u ovo doba počelo ludilo skidanja Čeušeska. Meni, tkoji sam tad služijo narodu, je to donjelo dva (2) tjedna spanja u juniformi i čizmama (uglavnom) i konstantno gledanje svih mogućih dnevnika na JeeRTeju. Bezbednjaci (po rvacki: KOSovci) su budno pazdili da svi upijamo znanje i imanje JeeRTeja. A ono kaj moguće nikad ne bumo znali je dal sam se zajebel pa najavil trening ve subotu ili sam namjerno širil dezinformješn (5 godina o'ma, minimalno). Kao što je onomad Zeko reko That's for me to know and for you to find out. No, treniga jebilo v nedelju. Skupilo se nekaj manje neg zadnji put ali ipak bolje od većine državnih. Neki su bežali rundu, neki dve, a neki su sam' stajali i mljeli, mljeli, mljeli ... Skužil sam na kraju da me moj krvosljednik snima i omdak jebilo tajm for ekšn. Rizalaci čim bLinker servira.

 

 

12/12/2008
Sretni vam dani ljudskih prava, planinara i djeda mraza. Aj em tu old for dis šit, reko bi Deni Glover. Snoćka sam jebil na nekoj večeri pa v Gjuri nakon sto let i tak to. Strgan cjeli dan. Čak sam i orbija fulal. Ve subotu su Solarske. Najte pozabiti, prijavite se bLinkeru, zvadite peraje 'z garaže (podruma, tavana), napuhajte luftić i skije v ruke. Zgleda da nam je onaj mrzli dedek donesel verbalnoga delikta pod bora. Inteligencije!

 

 

08/12/2008
Rashladilo DŽona Lenona, spizdilo amere u Perl Harburu. Usput se raspal i CCCP. Onaj lepi črleni sa srpom i čekičom. Mi se još raspali nijesmo a oćemo li treba pitati Đeknu. Zutra je IO, moguće buju konačno usPIJeli nekaj i napravit kak su si sami zadali. Nije da su se pokazali nekaj sposobni po tomu pitanjcu. Dosadna kiša ga gnjavi i gnjavi. Ko da mrakača od 4 do 8 ni dost. Vikenad nije baš vrvil od pretjeranih o-ivenata. Klinci su odradili preSvetloga Nikolu, susedi još jednu zimsku rundu, nekolicina Sljeme ili pak Kostrenu. Ostatak je, nadam se, uredno treniral. Ipak je ovo doba baznog treninga. Personalno se điram na orbidreku. Trenutno sam na pol vure plus trifrtalj vure razno raznijeh vježbi za kolke. Ispada da mi je vrijeme znojenja dulje sad neg na lanjskozimskoj bežanciji a uspušem se do sobe na 3. katu. Je da je dosadno unutri ali sam' još 5 tjedana pa (nadam se) nazad v šuze. bLinker već uvelike sprema Solarske v nedelju i spet bu zanimljivo. Od prošle sam ostal dužan kolajne Matjaža i Entoni sa državnog krosnog.

 

 

02/12/2008
Ovih je dana proglasilo Kraljevinu SHS. I tak smo mi lagano popušili i umjesto Kasnera i Elera na Trgu dobili Namu. A jebilo početaka i gorih stvari. Nasuprotno obljetnicama bLinkerova premijera je potpunoma uspiJela. Skoro pa pedesetak ljudi. Eee, da su nam državna takva. Vidi se da ljudima fali orijemtacijonističkih aktivnosti. Čak i po priličito usranom vremenu. Na A stazi je zmagovalec Jaka, na Be Darkić (konačno da negdi zmaga) a od Cekavaca navisočiji jebijo i njegov sin (ne Darkov) Valentino također. Ma došel bi al' sam se jebil častil povodom rojstnoga dana. Luuknite si sa strane i ostale zimske o-alternative.

 

 

 

 

 

> PAZI TRKA <
Kapela
Bob Rock
Poštaš

 

> SRETAN ROČKAS <
27.03. Ivan Rabuzin
28.03. Ana Rukavina
29.03. Vangelis
>ZIMSKA LIGA 2008<
gotova je


HOS
OO Cup
World of O O-friškO
Plitvice