TULAC MULAC
Iliti još jedna pokazna vježba

 

Znal sam da ne trebam bežati na Ponikvama ali nis baš jemal nekijeh možnosti. Jedina za drugijeh sedamdestipet bodića. Nekak sam bil više koncentriran na subotnje popodnepo neg na trku. Ono kaj me muči već par leta je da trke na poznatim kurticama bežim na pamet i na snagu. A moja pauver je sve, sam ne nekaj na kaj bi se čovek mogel nasloniti. Najime kaj, v Bjelovaru nov teren i nova kurtica i čitam istu od A do Žmlj. Niš ne propuščam. Na Rupet'nama nimalo ne lukam v kurticu već sam bežim kak stekli tovar. I tu se omdak javljaju grješke, greškice, griješketine. Tulac mulac. I cjelcatu trku delal je'no te skroz isto, kak mulac. Jedan od problemčića jebil i kaj sam naravski razmišlal o zmagi. Znal sam da po bregima nemam kaj delati i to mi je malo srezalo potemciju. Takva tupava razmišlanja su prepreka koncemtraciji in motivejšn.
Prije starta sam si rekel: po putu. Na Rupet
'na treba sam po putu. Zajebi romantiku. Put in put. Moš si mislit.
Firsta. Logika prilaza prvoj veli po putu i poglej usput za dalše. No krenuh odma rovne. Ipak sam uspjel baciti luk za seknd i varijamtu tretje.
Seknd. Rimembam smjer i cvaj velikih uvalet'na, dižem pogled i tražim najpovoljniji brzbežeći prolaz čez šumu do KTice. Usput odredim i varijamtu na tretju.
Tretja. Kulike je god okoloko i zgledi dugo bilo kakvo pentranje poprek, dok imate čist prilaz Ktici odzdol, se ne isplati. Bar ne mojim fizikalijama. I tu to begina. Koncemtracija se laganini raspadala. Dojdem pod uvaljic znam da je to ta ali odem malo dalše in kaj vidim put i curik nazaj. Inače opis jebil vrh a ona male ta trane.
Četrta. Deri mujo po potoku. Opet nesiguran pri prilazu KTici. Pentram se prije vremena, gledam i nesigurno tražim. Dekoncemtracija. Tinkam o Peri diskusu i njegovim pizdarijama jel bu odustal il nebu jel mu je teško bežati na Ponikvama.
Petak. Leve, rovne, desne. Ipak desne, više bežanja a manje pantrenja. Nakon pentranja čez jarek fulal sam put kaj vodi na KTicu pa poprek i opet gledam di je.
Šemsta. Lepe, školski. Tu sam već razmišljal o Odici. Videl sam nekaj Japetičanskih dresova. I onda gledam di je Odica, jel tu negdi. Od KTice 5 (pet) ljudi ide uzbreg na next. Ja naravski nastavljam u revijalnom tonu koda sam i dalje na kauntersu.
Ziben. Krenuh uzbregicu, koji kopasinjo, para na ušima i deri rovne po crti (?). Omdak sam skužil trakice za klince. Pomislih baš fino trakice za mene i klince u ovoj vukojebini od puta (onog na kojem nis bil). Malo mi smjerovi nisu pasali ali tu su nakakva križanja i rupet'ne/uvaljic. Skoro kak bi trebalo bit. Daun on d krik. I omadak Krik. PM, bar fajv (5) minic mistejk. Vrti mi se kroz hed. Fak. Kajne rizalc. Usput vidim i varijantu desno okolo po putu. Još jedan creek. I omdak projdem onkraj vode. Džogira bLinker onkraj mene sa smješkom na licu. Tinkam si moguće on zna nekaj kaj ja ne znam? Jel bacil disk? Kontam cajte, stazu. Jema 63 i taman vreme za 68-69. Mislim si ja. Al nejde mi rut čojs v glavu. Usput me prošel Odica (tinkanje o njem).
Osmica. Pis of kejk. Dole, kaunters, gore, put po kauntersu, kaunters i malo niže i eto me. Jesam ja to tak ali uz puno a di sam sad usput. Ijako se to ne vidi po prolazima.
Najner. Umreh na uzbregici. Tinkal sam dal ić desne pa izbjeć dva kauntersa. Jok, direkt na put. Bezveze.
Cener. Tu sam već imal v glavi (čavel ?) računanje Blinkerova cajta. Pa jel stignem, kulike kasnim? Pa jel se stignem požuriti? Pa tek omdak dal desne il rovne. Odoh ipak rovne s malom nesigurnošču nakon ispentravanja iz rupet'ne.
Ileven. Ideja jebila put do sedla pa dole na nju. Svakaj sam tu delal. Na grebenu iznad nje ju tražim, lukam, pa odem desne na put da se točno prepoznam jer mislim da sam tu ali pojima nema. Bežal sam bez ikavijeh kočmica i soli v glavi. Sva mi je sol prešla van s znojom. Na kraju se spustim z grebena prema KTici i prvo tražim na krivoj glavici. piglu tenkre.
Dvanajst. Mrzim uvijek tu varijantu prek tog brega. Svaki nam je put uvale. Niš, pentraj se i vozi.
Trinajst. Opet su mi gluposti v glavi i opet mjerkam, računam kulike minic (bar 6, mislim si) kasnim za bLinkerom. I odem u ..., nekam.

Zadnja. Jel desne il leve. Leve, dost mi je i pentranja i rupet'na i svega i ladno mi za brubrege.
Sukus svega je da se nisam držal niš od svoje taktike koje sam se trebal držati. Put i put. Skroz sam jebil dekoncemtriran i spet sam mislil na druge a ne na svoju trku koju moram izbežati sa što manje tjeških grjeških. Rezultat čega je dobrih 8 minic više nego je trebalo. Cenera po km je jad i bijeda. Kaj je najgore Odica je pobral stotku, drugu, sa 9ipol po km. Ni njemu vjerojatno nije baš jasno, kak je s tulike ne treniranja zadnjih mjesec dana, uspjel zmagati. Na tome mu svaka čast i kapa dolje. To nam je trenutno naša realnost. bElitna realnost. Skoro cenerpokm. Kod bLinkera možete vidjeti kak je on bežal dan kasnije na tremingu samokažnjavanja (rekla bi Dunja). Nakon bitke lahko jebiti đeneral. A s druge sajd ljepo na tom primjeru možete vidjeti kulike znači kad si jednom bežal trku, pa makar to jebilo na dobro poznatom terenu.
Nis bil do kraja na trki jer sam moral na pranje i uljepšavanje (koda mi je pomoglo) ali na početku je orgazmizator ispravil svoju tješku grješku iz poziva i pomeknul start na kak se šika jedanajst ur. Na stazi sam videl malog Čepa kak beži. Lagana uzbregica. Bacih pogled a kad tamo 20 minica viška (32 ukupno) na jednu KTicu. Inače jel moguče znate tkoja nam je kategorija najbrojnija? Vetrinari 45. Startalo 14, svršilo jedan manje. A vi si mislite. Rizalaci su brzi in se nalaziju pri njoFri. I čestitke svim zmagovalcima te postoljašima.

 

Početna
moji_teikstovi