o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

02/11/2009
Znam da ste već neurozni. I ja sam u takvim situacijama. Eto ih. Tkolko znam seve prošlo v redu. Malo smo se mučili na cilju z ručnom obradom. Taj smo dijo već pomalo pozabili. Nažalost moje ideje zasada ne podržavaju SI programi. Primjetil sam da jebilo nekaj promjena ljudstva po izmjena pa mi molim ljepo to javite. Iz rizalaca bute videli da sam složil jednostavnu podjelu (različite staze bez granjanja) jer sam očekival ipak pol manje ljudi. Szuper za posjetu. Bilo bu još štafeti nekst jahre u mojoj režiji. Niš pametno trenutno, gužva.

 

 

30/10/2009
Prijavljene su 34 štafete i oko 80ak ljudi. Malo sam iznenadjen ali ne i uvredjen. Bolje neg' na državnima iako fale Ris i Torpedo (recesija, kraj sezone, za niš se ne boduje) koji inače imaju dost štafeti. Šteta kaj nemamo više štafetlina jer očito da postoji interes samo ga treba znat kanalizirat. A i nekaj je suseda najavito. Tu su vam infosi i startne.

 

 

28/10/2009
Tu su dosada prijavljeni. Želje i pozdrave primamO.

 

 

27/10/2009
Zadnje vrijeme stalno organiziram trke v planinskom kršu. Nedeljni obilazak KTica jebil tak krasan. Ono, ljepa brza, šuma di ne morate paziti kak stajete i jel bute iza flanjke naletili na vučka, mečku ili zvečku. Jebil gušt. Oni tam lofci su bo'me ljepo sredili dom. Darkiću i meni je 'mam palo na pamet da bi tam trebalo organizijerati trening kamp. Da ne skrenem. Dom bu moguće otprt pa ga najte zmazati. Debeli i denMla buju kuhali gulaša. Sam za one tkoji se prijaviju na vrijeme. Održalo bu se i tradicijonalno natjecanje Najbolša o-domačica. Ko i ojebično u dve kategorije: žene (tema kolači) i udavače (tema burek). Precednik žirija ove godine je Vukma, tkoji je i odabral teme. S ozbirom na vaše upite i našu flekisbilnost možete si kombinirat izmjene kak oćete (1 sve, 2+1, 1+2, jedna sve, 3 u 1, itd) gljiva ijonak nema po šumi. Vas par kaj se bute prijavili bum zlistal sutra tute. Vreme bu ljepo. KTica nema preveč al' su zato strateške.

 

 

26/10/2009
Petak, osam na večer. Vani kiša i megla. Nutra se vatra u kaminu već fajn razgorila. Fino sam se najel i istuširal. Tjedan jebil naporan. I omdak namjesto da se ko svaki pravi rvacki muž oblečem f trenirku, koledžice i odem v birtiju dole v selu, zapijem se z ekipom i razvalim na Tom'sona i Cecu ja tražim vreču za spavanje. U pol devet (vidi 3. i 4. rečenicu) nakon kaj sam našel kabanicu i gumene hlače, čizme, strpal i luftić i vreču v auto, izljubim ženu i pese i z punom o-torbom krečem u neku tam belokrajinsku vukojebinu u kojoj nigdar nis bil. Smjer Dubranec-Lučko-Karlovac-Ozalj-Metlika-vukojebina. Nakon gnjavaže po, začuđujuće punom, autoputu skreČem v Karlovcu premu Ozlju. Iz druge. Najime poslušal sam savjet sa naplatnih kućica desno pa prva levo i skoro završil v grabi. Skrenem kak se spada, druga levo i nakon cenera km po mrklom mraku naletim na aute parkirane nasred ceste. Koji sad k... Most na Kupi je zaprt zbog radova. Kam sad? Pol deset je a obećal sam dojti večeras. Ipak sam ja tam neki kartograf i vadim iz sportbili torbice kartu Rvacke. Pada odluka a usput nalazim i kao neku ojebilaznicu. Oznaka jedna pa nijedna. Stajem na svakom križanju, gledam smjerove, kiša pada a i megla je tu. Nasred nekakove šume nailazim na prirodnu prepreku. Kamojin je stal na bregu jerbo se nekaj zemlje odronilo ispod njega. Divno. Opet kartu v ruke. Još par manevara i opet sam na asfaltu i blizu Ozlja. Nakon dve vure i 105 km eto me na rvacko kranjskoj meji. Iz Evrope gužva, v Evropu sam' ja. KreČeju pitanja: a kaj je ovo, a bi otprli ovo pa ono itd. Nakon još pol vure šengenski miličniki mi ponosno javljaju da je z mojom prostatom s'e v najboljomu redu. Znam, bil sam neki dan kod proktologa. Javljam se Bojanu i za par minic eto me v vukojebini. Modra frankinja je tam, kruh, sir i klobase tudi. Sam jedna mala sitnica pak ne. Veli Bojan da hiža baš ni ono kaj je mislil da je. Zatrpano vatrogasno skladišče. Trebalo bi spati vani pod nadstrešnicom na klupama. Dobre, kiša, kraj padoLista. Pronalazim komad vatrogasnoga parketa i spim do 7 ko beba. SreČom pa noč jebila topla. Od naših, po vikenad destinacijama (Bandek, Krupa, Džunijori) vredan spomena jebil Matjaž v štafetlini z vodećom grupom sa pol minic iz prvoga. Eh da, bežal sam nakon mjesec dana. V subotu vuru i pol postavljal KTice a v nedelju z Darkićem zapišaval Solarske.

 

 

23/10/2009
Zutra se beži žemska repriza Bundeka. To kaj se beži sam žemska repriza je još jedan školski primjer kompetencije našoga IOja. Najime na žalbu origazmizatoru naš je Izrvšeni odbor odlučil ponavit samo jednu kategoriju. Ona odaklem je podnesena žalba. Što je naravski totalna glupost. Ak KTica nije valjala (nije postavljena, je postavljena, ukradena, whatever) onda nije valjala i ostalim kategorijama tkoje su startale u to vrijeme (barem M35). Tkoji je razlog takvom biseru ne znam (troškovi origazmizatora, bodovi, itd) ali mi iskustvo govori da bu se to Izvršnom odboru vrlo brzo odbilo o tikvu. Osim kaj ekipa veli da se dobro provela po gradu, na sjeveru se bežala Blodslitet, jedna malo zahtievnija trka. S'u vam kri zeme. Nekad ste i ovim krajevima morali moći izbežati stazu od dvajst kilometri. Ni jebilo dost rekreativnih 3* pol vure na tjedan za kolajnu. Za vikenad jemate već spomenutu reprizu, pri Bojanu guštarenje po Beloj Krajini, a v nedelju najte dojti prerano na misu. Da ne pozabim, Kumipetna ekipa bi vam kuhala srneČi guljaši. Zainteresirani nek se javiju do utorka do 22.53 kod Ćumine.

 

 

16/10/2009
Zvlekel sam zimsku jaknu iz ormara. Fučkaš romantiku. Razlika prošli petak popodne i danas vjutro je odokativnih trideset celizića. Puno. Dok sam ja z trkama fajrunt ove jahre nekak se stidljivo javljaju ideje o štafetnoj ligi na ovim prostorima. MoguČe i nekaj zaživi. Bilo bi čist fajn. V nedelju je Zagrebeni Oupen. Tek(?) 9. put tabanjanje po centru Zegeja. Ono kaj se morti skriva kroz godinu tu se dobro vidi dobar rad zadnjih par let. V senijorima se nemre skupit 15 ljudi. I to u jednoj jedinoj senijorskoj kategoriji. A trebali bi nositi oko 30 posto prijavljenih. Po kategorijama se skrivaju stari orijentacisti i djeca im, nema baš friške krvi. Nikoga od jakih (senijora) na trki, vrlo mali postotak onih koji imaju dost trka za plasman u Kupovima, problemi sa stazama, stare karte. Sve su to sitnice tkoje govore da nam je sustav malo u kurcu i da je vrijeme da se malo sjedne, razmisli i pokuša nekaj napraviti da se opet krene prema gore. Dok to radite možete za vikenad navratiti do Primorske na Sol7 ili čuveno klubsko prvenstvo Azimuta. Za one tkojima se neda plaČati vinjetu mogu u subotu skočiti do Istre na skoro pa pravu o-trku sa pravih 330 natjecatelja od kojih 60 ultraša.

 

 

12/10/2009
Dubijoze i kolektive smo riješili pa vam eto i pozifa na štafetlinu. Navodno da bi vam kumipetna ekipa i malo kuhala na trki ali o tome po tome. Ili kak bi Jaka rekel kar bo pa bo.

 

 

07/10/2009
Dok je ekipa ganjala zadnje bodove ja sam malo ojebilazil privatne klinike. Čak sam nadobudno mislil da bum stigel na breg. A dan prekrasan. Šteta. Pri mojim vetrinarima niš se ni promjenilo nakon trke. Neno je jemal sreče i Gjuro ni jebil na nivoju ko na prethodnim trkama. Zato je Špek dal petama vjetra. Bacite luuk na prolaze i uočite onaj dijo tkoji se rimuje sa serijorima. Sam' Matjaž jebil ispred. I Odica, škoro. Kad već spominjem bRisove i kJapetičance imali buju priliku ukrstiti mačove uskoro. A i ostali bratovi takodjer. Štafetlina bu, kak sam rekel, trisprvog cenera točno u podne. Manje 4 kvarta. Kategorije kranjsko-rvacki skračene (svi 2 oni 3). Staze kratke i brze. Već bi poslali pozifa ali jemamo još parsitnih troumica. Bu najkasnije v ponedlek. Dotlem na društveno politički događaj tjedna na Džoranovcu u petak u pol šest.

 

 

02/10/2009
Fak. Aut. 3 viksa. Na AAC v Bavariju sam vozil 3 žene. Dve su dokazano noseće. Treča, Vinka, se udaje zutra. Z Vukmom. SreČa im, veselje, zdravlje, itd. Još da Vukma preživi veČeras pravo momačko tkoje mu je Kum spremil.

 

 

01/10/2009
Svako malo se zaigram i pozabim zakaj ne treniram. Ne zato kaj sam ljen, jemam posla, prošlo me, neda mi žena i slično. Dobre jema i skoro svega toga pomalo. Zaigram se i pozabim kak me mučiju moji kolki. Tak sam prošli četvrtak išel na neku večeru u Maksimiru i usput odišel na kros ligu. Ono, cajtnot i prilika za dobar trening. Da vidim tkolko možem. I pričal sam si da nema jurcanja i slično. Stigel na knap, bez pravog zagrijavanja. Krenul lagano, pa počel stizati ljude, usput prošel Entoni, fino mi ide tempo. Omdak je Entoni prošla onkraj mene laganom brzinom munje. Tek tolko da znam tko je tu guzda(rica). I dalje ja lepo držim tempo, stižem ekipu i omdak jedan mali ali efikasni puk. Puk puk. A nije od morbitela. Ode list na Crkvici u drugom krugu. To jebila, kak ono popularno veliju, lagana mikroruptura uzdužnih vlakana desnoga lista. Klubski mrtvozornik je rekel 2 tjedna aut pa bla bla ... Moj pogled ispod ombrva je preinačil presudu na tjedan odmora od bežanja. Taman da se odmorim za subotu. A u subotu se buju djelile medalje. Dva kompeletića. Onaj veći kompeletić je v nekim kategorijama već riješen a v nekima nije. Tak je i pri nama vetrinarima. Špek je prvi, Neno je drugi a morti i treći, Gjuro je treći a morti i drugi ali morti i peti, ja sam četvrti a moguče treći ili peti, Darkić peti a moguće treći ili četvrti. Špeku i meni zadnja trka ne igra neku ulogu. Ak bu sve 5 na bregu Gjuro bu završil trku i ja sam tu di jesam sa trkom manjka. I tu nastaje zanimacija. Kolajne izmeđ Gjure i Nenada su glavna podjela dana. Neno mora osvojiti više od 81,10 boda i drugi je bez ozbira na sve ostale. Gjuro opet mora osvojiti više od 93,76 a Neno manje od 74,85. Daklem jema kombinacija ko u priči u vrlo uskom bodovnom prolazu. A staze su kratke a svaka greška košta puno bodića. Dok se oni koljeju Špek i ja bumo za čast i slavu. To oće jebit opako jak motiv. Inače očekujem da se ili Neno ili Špek pobuniju i tražiju mijenjanje startne. Mislim, stvarno. Dva fafovrita da startaju na tak malom razmaku. Jedan iza drugog. Na tak važnoj trki. Ono ljudi. A tak nas je malo. Pa dajte više pošteni interval. Bar cenera. Ili još boljije kad jedan ubeži tad drugi kreČe. I tak to.

 

 

21/09/2009
Uf kaj sam jemal sreČe. Pomazila me startna gLista. Odgovarajući mi teren. Ljepo vrjeme. Na obronkima Bilogore odvijala se trka u M35 pod radnim nazivom Prolupali starci. Odbežal sam cjelu trku skoro pa u crvenom. U cilju sam jebil popriličito urmoran. Natjeral me Gjuro na fest ganjanja. Ne bi išel tak brzo pogotovo zadnjih par. Uglavnom, krenul sam oprezno s nedoumicom oću ravno ili desno od crte. Na drugom brdu sam već znal sve varijante na KTice. Jemal sam problema z čitanjem terena na prvih 5 KTica i to su jebili uzroki greški i zakočenosti na početku. Nakon pete sam krenul jače i bolje (Darkićev info o Gjuri 2 minic ispred). I taj sam dijo odbežal zadovoljavajuće. Pripomoglo je kaj sam ganjal i stizal Gjuru. Nakon kaj sam ga prošel (10.) počel sam bežat kak muha i namjesto da čitam kartu ja odem dobar rutčojs ali se sjebem u ne čitanju detalja i omdak zazujim. A Gjuro ga pritišČe i pritišČe. Na kraju me još natjeral na finiširanje od predzadnje na cilj. Naporan. Sam se sirgurno nebi nateral na takvu bežanciju i teško bi Špeka zmagal. Sa prošlom sam trkom jebil zadovoljniji. Ali na kraju stotka i piva se pišeju. Špek je ubral ukupnu zmagu u Kupu a Neno i Gjuro se i dalje boriju protivu bronce. Bajdvej, sam za Jaku, origazmiziral bum klasičnu (M21*3, Ž21*2) štafetlinu 31.10. na Solarskima. Detalji uŠkoro.

 

 

18/09/2009
Štartne su gliste zišle vun. Bile bu veri imteresting. Kad sam gledal slike z Praporčana rimembal sam se jednog takvog utrčavanja. Cerkno od prije puno godina.

 

 

15/09/2009
Znate kak to već ide. Koristite Ćip. Zgubite Ćip. Kupite novi Ćip. Najdete stari Ćip. Nakon kaj sam jebil uvjeren da sam popušl svoju SI šesticu (535353) ljepo sam prošlu srijedu naručil iz Dojčlanda novu. Naravski čim mi je žena jučer javila da mi je poštar donesel neki švapski 701122 paket u roku keks se pojavil izgubljiti sin. Sad jemam dva. Murphy. MekMurphy. Reko bi Darkić. Nedeljna trka i niš pametnoga. Bežal sam taj sprint jer mi sprinta treba v nogama. A on pravi rvacki, brz, netekničan i dosadan. I još mu je (samo malkice) falila KTica (službeno je vele šetala), pa kasnil sitno start pa neusklađene stanice, start i clj također. Moje je vrijeme fulano 6 sekundi, kao i nekima drugima. Na sprint vremenima puno. U takvoj konstalaciji zvijezda jednostavno sam jebil prespor. Ali trka je trka. Nego, kad sam već kod sporosti bežal sam sa starim klubskim Ćipom. I znam da bu zvučalo glupo ali je sporiji od novih šestica. Već po navici bi došel do KTice, gurnul Ćip i krenul dalje i onda stal i pričekal signal. Nakon par godina sam dobil grif i promjena se kuži. Ko bi rekel da se tih pol sekunde tak osijeti. Subota. Bjelovar. Bilo-gora. Gušt.

 

 

07/09/2009
Viest nije kad pas ugriže čovjeka veČ je viest kad Gjuro dobije Špeka. Pa makar i u vetrinarskoj kategoriji. Je da je Vinka zmagala. Je da je VeBinjo, od milja Mali Vnuk, ubral svoju prvu Kup viktoriju. Je da jebilo ve subotu odokativno još dvadesetak drugih zmagovalcih. Ipak je viest da je Gjuro uspel bežati više od par treninga u komadu i da to traje već neko vrijeme. Samo da potraje još tkoju godinu a ne ko inače da beži dok trening partneru ne dosadi pa ovaj zbriše a Gjuro ode u jojo efekt. Svoju sam trku odbežal korektno. Prije starta sam si zadal da se moram koncentrirati sam' na trku i probat odbežat za 50. Sat sam luuknul prvi put tek prije zadnje. Na početku nisam mogel najti start na karti. To mi i poslje jebil problem. Teško sam uočaval stazu na (tiskanoj, pohvala) karti. Malo binga i nedostatak detalja nisu me bitnije mučili. Čudim se ekipi tkoja vrišti na vegetaciju. To su domaći (zagorski) bregi, niski i strmi sa puno akacije. A akacija raste brzo i efikasno, a i pušta podrast takodjer. To su valjda već trebali nafčiti. Zbog radi karte sam popušil minutu (i sitno) u varijanti na predzadnju (usput jebila u krivoj rupi) i sitno na žičanu ogradu prema 7. Ali to nam svima ide u rok službe. Sunce jebilo ljepo a atmosfera ujegodna. Btw, popuših SI čip na trki, žuto crveni 535353. Dok su v nedelju reprezentanti ganjali odlučne sprint bodiće ja sam lagano 4 km uz lungo mare i kupanac. Ne znam zakaj domaČa ekipa misli da su sprintevi lagani. Trčanje u punoj brzini po terenu sa puno detalja zahtjeva i fizikalije i vještinu. To kaj su se navikli bežati "n" puta u isti krug po jednom te istom parku ne znači da je to tak svugdi. Kad već spominjem bivše, sadašnje i buduće reprezentante veseli me da je u nastajanju jedna cjelcata nova repka (3+3) tkoja kreće u akciju sa prvim danima 2iljadei10.

 

 

01/09/2009
Odradih još jednu trku. Jubilarnu 113. origazmizaciju. Ak sam se dobro zbrojil. Pod origazmiziranje mislim kad na trki u najmanju ruku postavljam KTice. Varijanta di se kao nekaj pomaže pa se onda onak usput i beži se ne računa. Od toga broja čak je 7 sprinteva. Nakupilo se toga. Kak je rekla teta Ema v nedelju da je bolje kad sam v nekakvim ozljedama. Tad su mi i staze jednostavnije i manje koncipliram a vama bežalicama je lakšije. A kaj da vam velim, malo zasićenost, malo godine. Zadnji put sam se fest potrudil za AAC na Plitvicama. Kad sam recimo radil staze za Jasku '96 (prva OCAD hr karta) onda sam za muške potrošil dvadesetak sati, za cure 10ak (imalo se od muških), otišel sam 5 puta na teren (plus oznake za KTice), isprobaval varijante, premještal KTice, itd. Danas mi to nije ni na kraj pameti. Čista konfekcija. S ozbirom na 113. moral bi u bliskoj budućnosti složiti opet jednu Trinajsticu. Kad smo veČ na bliskoj za vikenad jemamo nekaj Kupa. Inače, surper mi je kalemdar. Sprinterski je pol pol, ali s tim da bu sav gotov u roku keks (3 nedelje za redom). Onaj klasični je manje od trećine (3/10) ostavljen za jesen. Daklem mjesec dana trki i nakon toga spavanje. V mojoj vetrinarskoj klasi bu subotnja konjkurenca fest jaka. Nastupaju svi (fali Deda) kaj su nekaj značili prije 15 let u serijorima. Počel' bu lov na medalje. Špek je praktički veČ zmagal. Mora sam odbežati dve od tri. Neno jema teorecke šamse za ukupnu zmagu ali buduČi je Špek ljepo odradil bLokve to bu vrlo teško. Vidli bumo i vječnog povratnika Gjuru (povraća se od '93) tkoji se počel opako groziti. Ostatak ekipe se krotko bori za eventualno srebro i broncu uključujući i mene (u teoriji) tkoji ak i odbežim sve do kraja jemam trku manjka. Zanimljivo bu nama vetrinarima ove jeseni.

 

 

 

> PAZI TRKA <
Kumipeta
Sekeš
Kro eMBeO


 

> SRETAN ROČKAS <
28.10. Eva
28.10. Marin
29.10. Mladen
>ZIMSKA LIGA 2008<
gotova je


HOS
OO Cup
World of O O-friškO
Plitvice